SNEXIT-TUR TIL GRÅURDA

Bilde

Kulturfestivalen SnExit ble innledet søndag 22.09 med fellestur til Snillfjords høyeste fjell

Kulturfestivalen SnExit arrangeres i anledning av at Snillfjord kommune ved årsskiftet 19/20 deles i tre. De tre delene går inn i hver sin nye kommune; Hitra, Orkland og Heim. Festivalen arrangeres over to helger og ble innledet søndag 22.september med en tur til Snillfjords høyeste fjell, Gråurda (791 m.o.h.). 

Arrangør av fellesturen var Snillfjord kommune med hjelp fra Øystein Myrholt, Vennastranda 4H og Ytre Snillfjord idrettslag.Idrettslaget bidro med veiviser og planlegging av et lite program på toppen.

Arnfinn Volden og Øystein innledet med kulturhistorie. Turdeltakerne fikk et innblikk i Vennasetras historie. 4H hadde laget en natursti med 10 oppgaver knyttet til Snillfjord kommune. Postene var plassert mellom Myrsetra og Litjtjønna. Turfølget, som besto av 41 turglade snillfjordinger (+ en orkdaling :-) ) i alderen 6 år til over 80, tok en felles pause lengst inn på Hekkelfjellheia, før oppstigninga til Gråurda. Her ble fasiten lest opp, og vinnerne fikk utdelt en pose Twist. 

Det var et nydelig turvær med god temperatur og lett skydekke. Litt spenning var knyttet til skodda som dekket toppen fra morgenen, men innen vi nådde varden, var det meste av skodda forsvunnet. Det ble ei fin-fin stund på toppen med sol og en liten bris. Og stemningsfullt med skodda som kom og gikk.

Trivelig var det å bli møtt av toraderspill! Per Magne Forren hadde plassert seg ved varden og vartet opp med fine melodier og to dikt som begge omhandlet fjellet. Alle tok seg god tid med mat og kaffe på toppen. Utsikten fra Gråurda er fin! Det er flott å se utover fjorder og hav fra fjellet! 

YSIL hadde lagt til rette for en høytidelig og festlig markering på toppen. Snillfjord kommune og Gråurda ble feiret med festpyntet tårnkake, Champagne og jordbær!

Et vellykket arrangement takket være godt vær og godt oppmøte av bare trivelige folk!

TAKK FOR TUREN!

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse