Om oss

Om oss

Valdres Veteranvogners Venner (VVV) ble stiftet den 5. januar 1978 av noen entusiaster med interesse for gamle kjøretøy og lokal kjøretøyhistorie. Disse hadde ønske om å skape et positivt miljø og spre kunnskap om vår felles hobby. Restaurering og bevaring av historisk interessante kjøretøy er ett av våre formål. 

"Veteranklubben" samler i dag mennesker som på forskjellig vis er opptatt av kjøretøy og lokal kulturhistorie. Klubben driver en allsidig aktivitet med månedlige medlemsmøter, "garasjetreff" og andre medlemsaktiviteter, og vi  arrangerer årlig Valdresløpet, som er blant de større veterankjøretøyløpene i Norge. Som medlem har du ekstra gunstige forsikringsfordeler,  og du får rabatter hos mange lokale firmaer. VVV har nå egne klubblokaler i Gulbygningen på Leira. 


Klubblogoen til Valdres Veteranvogners Venner har  en stilisert utgave av en Panhard & Levassor i seg. Det var hollenderen Petrus Willem Schetener Beduin som i 1901 kjørte en slik bil gjennom Valdres, som den første bilturisten i Norge. I 2001, 100 år etter - sto Valdres Veteranvogners Venner som arrangør av Norgesløpet i Valdres til minne om den første bilturisten gjennom distriktet. 

VVV har arrangert Valdresløpet hvert år siden oppstarten i 1978. Løpet er åpent for alle interesserte med kjøretøy eldre enn 30 år. Løpet går som regel andre helga i juni. Dette er et populært  løp som i 2013 hadde 147 startende. Folk fra Valdres og også mange tilreisende, deltar i Valdresløpet, og kjøretøy fra de aller fleste tidsepoker er representert.

I 2001 ga VVV ut boka "Fra milestøtter til tripteller - kjøretøyhistorie fra Valdres 1901 - 1961". Den er ført i pennen av tre medlemmer i klubben; Kai Svensson, Ole Birger Gjevre og Audun Brattrud. Boka inneholder bl.a massevis med historiske bilder, og den har blitt et samlerobjekt etter at den ble gitt ut og fort ble utsolgt.

VVV har medlemsmøter en gang i måneden, med unntak i sommermånedene. Klubben har nå leid fine klubblokaler i "Gulbygningen", den gamle jordbruksskolen i Valdres,  ved Valdres Vidaregåande skule på Leira. Bedriftsbesøk og garasjetreff er også en del av medlemsaktiviteten.  På medlemsmøtene er det ofte foredrag om interessante emner, klubbquiz, vi har alltid masse blad og magasin til gjennomlesing, og ikke minst er møtene viktige som sosialt samvær med servering av kaffe og kake.

Familien Lasskogen står for "Vasettreffet" første søndagen i august. Mange av våre medlemmer er også flinke til å delta på løp, treff og markeder utenfor Valdres, slik som Flåklypa Grand Prix, Hallingløpet, Totenløpet, Vognmannen, Ekebergmarkedet, Mjøsmarkedet m. fl.

VVV er tilknyttet Landsrådet for Motorhistoriske Kjøretøyklubber - LMK. Gjennom dette medlemsskapet har vi en meget god og rimelig forsikring. For å kunne benytte deg av ordningen kreves medlemsskap i VVV i min. ett år. LMK har egen nettside bl.a med en egen arrangementskalender over løp, treff og markeder rundt om i det ganske land. Du kan gå inn på www.lmk.no eller benytte deg av linken på denne siden. 

VVV hadde 210 betalende medlemmer i 2013. Mange av våre medlemmer har stor teknisk og historisk kunnskap om veterankjøretøy. De er også viktige ressurspersoner for oss. 

Men det er plass til flere, vi er opptatt av å utvikle klubben som et naturlig møtested for alle mennesker med interesse for og med gamle kjøretøy som hobby. VI skal også være en klubb der begge kjønn og mennesker i alle aldre finner seg til rette.

Kontingenten er for tida kr. 350 per år. Vi ønsker deg velkommen som medlem, enten ved å sende oss noen ord på e-posten vår, eller du kan ta kontakt med noen av oss i styret. Du må gjerne også bli med noen du kjenner som er med i klubben, for å oppleve møtene våre.

 Del denne siden på Facebook: