Velkommen til Voldenveien Vel

Dette er en hjemmeside for medlemmer i Voldenveien Vel.

Sommerfest 2009

Lørdag 4. juli ble sommerfesten 09 avholdt på stranden ved nr. 47. Grillen var varm og i flittig bruk, været var strålende og oppmøtet var stort.

Nytt av året var vårt eget hytteorkester "Hans & Harald", som holdt det gående til solen gikk ned og det ble vanskelig å se notene.

Igjen et vellykket arrangement, som vi satser på å gjenta også neste sommer.

Årsmøte 08

Årsmøte 08 ble avholdt søndag 24. august kl. 1400 hos Lier i Voldenveien 45.


Saksliste:

1)Styrets årsmelding og regnskap
2)Veiforholdene i Voldenveien
3)Ny hjemmeside
4)Valg
5)Eventuelt

Visste du at:

Verksøya har navnet "Verket" etter Skattemester Schimmelmanns Glassverk, som var i drift fra 1776 til 1832. Men det opprinnelige navnet var "Kroe-øen" etter øyas vertshus.

Området har alltid vært rikt på laksefiske og allerede i et gavebrev fra Haakon Jarl fra 1200-tallet, omtales stedet som laksefiske som lå til "Hoff ved Hurumstrøm".

Verksøya ligger på de smaleste stedet i Drammensfjorden. Den første "sundmannen" dukket opp i siste halvdel av 1700-tallet.

Det var likevel først med glassverket som startet opp i 1776 at det ble godt med folk på Verksøya. Produksjonsanleget lå på fastlandet, likeledes bestyrerbolig og åtte arbeiderboliger (på Bakkeløkka). Glassverket var i samtiden et mønsteranlegg med uthusbygninger, bakeri, hagebruk og grønnsaksdyrking. Men driften gikk aldri godt økonomisk. Staten forsøkte å redde verket, men i 1832 var det kroken på døra! Da pakket også glasspusterne sine saker og reiste fra stedet. Flere av dagens fastboende på Verket og i Bogen har sin opprinnelse fra det tyske glassverkets tid.
Tilbake ble strandsittere, båtbyggere, fiskere og sjøfolk. De reiste på langfart i sommerhalvåret og levde av rekefiske på vinteren. Det kommersielle fisket etter den såkalte Drammensreken var lenge et enestående fenomen i Norge.

I 1933 ble Verksøya overtatt av Svelvik kommune for kr. 6.000!

 Del denne siden på Facebook: