Foring av rådyr

Våle Grunneierlag har kjøpt inn endel automater til foring av rådyr.

Kjøp av fôr vinter 2012

Grunneierlaget har avtale med Felleskjøpet på Barkåker om kjøp av rådyrfôr i pelletsform.

Når dere handler må dere på landbruksavdelingen. Foret anføres Christoffer Bruserud og attesteres av den som henter.

Gulrøtter kan hentes hos Bjørn Rismyr ved Sørum/Strange i Våle. Gulrøttene ligger på vestsiden av lageret ved skyveporten. Gulrøttene må hentes FØR kl 20.00.

Fôrautomater

Disse automatene er beregnet for pellets. Vi har avtale med Felleskjøpet på Barkåker. Det er noen ildsjeler som forer med gulrøtter fra Bjørn Rismyr, hele vintersesongen på faste plasser i grunneierlagets område.

Hvis du vet om noen som har behov for automat/kraftfor til en foringsplass hvor de har rådyr eller trenger noen råd om hvordan man bør fore er det bare å ta kontakt med noen i styret. Har man automaten plassert slik at man kan se den fra stuevinduet, kan man sitte å følge med og føre statisikk over antall rådyr pr dag osv.

Det har vært hektisk aktivitet ved forautomatene og vi kan anta at en del svake dyr har berget seg gjennom vinteren på grunn av forautomatene.

For andre utenfor vårt område som er interessert i foring av rådyr, og hvor man kan få ta i egnet for etc. så er det sannsynligvis muligheter til å skaffe det på Felleskjøpet. De har avdelinger flere steder i hele landet. Forautomater har vi anskaffet på Hof fengsel for en rimelig penge, men det bør være enkelt å lage noe selv også, bare foret holder seg tørt.
 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 25/7-2017

Gå til hovedsiden for siste nytt

Bilder

 Del denne siden på Facebook: