Hos Hai

Bilde
Hai viste hvordan WOK kan lages og han fortalte om familiens dramatiske flukt fra Vietnam

I kveld hadde spreke Seniordansere funnet vegen til hos Hai hvor vi fikk en fin kveld som en avslutning på høstsemestret. Snøværet la ingen hindring og mange av medlemmene møtte opp. Temaet for kvelden var WOK. Hai Hang skulle vise hvordan en lager en Wok, men før denne seansen fortalte han en gripende histore om familiens flukt fra Vietnam etter krigen. 

Før Hai slapp til informerte en representant fra firmaet VilMer om sin etablering i Brumunddal.

Hva de stå for kan du lese her

Hang ble født i Vietnam, i en familie med kinesiske røtter. Som så mange andre vietnamesere flyktet de på slutten av 70-tallet, vekk fra krig og begynnende kommunisme.

Etter at jeg har fått barn selv, har jeg skjønt mer av hva slags dramatikk det lå bak dette. En slik flukt, med barna og det hele, det gjør man bare ikke frivillig. Det må ligge et sterkt press bak, før en familie velger å forlate landet sitt, og trekker parallellen til dagens flyktninger.

Familien Hang var tallrik, seks barn og to voksne flyktet fra Vietnam. Hai da var seks-sju måneder gammel. Etter en dramatisk båtreise, ble de tilfeldigvis plukket opp av en norsk oljetanker. Slik kom familien til Norge, og etter hvert til Brumunddal. Fortsettelsen kan du lese her

Hais instruksjon om hvordan en lager wok fenget tilhørerne. Hang viste hvordan en bruker kniven og hvilket utstyr som passet best  for wok på et vanlig kjøkken. Dyrt utstyr er ikke nødvendig. Oppskriften og fremgangsmåte finner du i albumet som du finner under linken nederst på sida.

Etterpå fikk vi servert kyllingwok fra kjøkkenet. En velsmakende og god rett.

Per takket danselederne for et fint semester og overrakte, vel fortjente, flytende blomster til danselederne AnneMa og Håkon. Håkon takket for oppmerksomheten og han ønsket at flere kunne stille opp som , men understrekte at AnneMa og han trivdes i lag med dansegjengen. Rekruttering av dansere er også aktuelt.

Ellers er det litt usikkert med tilholdsted for dansen etter jul da det vil være vedlikeholdsarbeide på Veldrom. Hvordan dette blir - blir det gitt orientering om. Dans blir det!

GOD JUL

Her er noen bilder

 

 

 


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse