Små blinkende lykter

Bilde

Bli kjent med en av Danmarks kjæreste forfattere når Liv Hege Nylund inviterer til poetisk kabaret med tekster og anekdoter av Tove Ditlevsen.

Det er hundre år siden en av Danmarks kjæreste forfattere ble født. Tove Ditlevsens humoristiske og underfundige dikt om skjønnhetens korte liv, skiftende sinn, ensomhet og angst, har vært viktig for generasjoner av nordiske lesere. Førti år etter hennes død, er hennes evne til å uttrykke hverdagsproblemer på en vakker, varsom og ikke minst syrlig måte, forsatt like relevant. 

HUMOR OG ALVOR
Tove Ditlevsen (1917-1976) vokste opp som arbeiderklassejente i København. Hun debuterte som lyriker med diktsamlingen "Pigesind" i 1939, et hudløst og sorgmuntert innblikk i en ung kvinnes verden. Siden ga hun ut både romaner, dikt- og novellesamlinger, blant annet "Blinkende lygter" og "Kvindesind". 

ET STORMFULLT LIV
Tove Ditlevsens privatliv var dramatisk. Tre stormfulle ekteskap, hvorav et med en psykisk forstyrret lege, medvirket til at hun ble narkoman. Hun var i perioder innlagt på mentalsykehus og prøvde flere ganger å ta sitt eget liv. I 1976 klarte hun det.

Med Liv Hege Nylund, Einar Rusten på piano og Freddy Bagger på klarinett
Inngang kr. 100,-
Arr.: Ullensaker bibliotek, Foreningen Norden Ullensaker og Nannestad

Velkommen!


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse