Kulturdag på Furua Ullensaker museum lørdag 14. november kl. 15.00 - 19.00.

Romanifolkets Riksforbund (RRF) arrangerer igjen kulturdag på Furua og Ullensaker museum, denne gangen lørdag 14. november kl 15.00 - 19.00.

Furua er et kulturminne etter romanifolket/taterne og var et viktig samlingssted for folket under store deler av 1900-tallet. I forbindelse med byggingen av hovedflyplassen på Gardermoen ble hovedhuset "Furua" flyttet til Ullensaker museum. De andre bygningene på tomten ble dessverre revet. 

Vi får denne dagen låne kafé bygningen på museumsområdet hvor det blir enkel bevertning. Furua blir holdt åpen under dagen og vi får omvisning og høre historien om stedet av direkte etterkommere og personer med tilhørighet til stedet. Det vil bli vist film fra åpningsdagen som fant sted i 1997.

Det vil bli flere musikalske innslag med tradisjonelle sanger fra reisendefolket. Vi kan nevne Nora Chr. Pettersen, Jim Roger Pettersen, Peggy Enerud Fjeldberg, Henning Enerud, Jim Karlsen og Fredrik Fredriksson. Vi legger også opp til allsang av noen av de mest kjente og kjære visene.


1. juni 2015 la Vollebæk-utvalget frem sin rapport "Assimillering og motstand" som handler om myndighetenes hardhendte fornorskningspolitikk overfor folkegruppen. Vi er så heldige at vi har fått en av forskerne i utvalget, Monica Five Aarset, og utvalgsmedlem Johanne Bergkvist til å komme å snakke om sitt arbeid.


Velkommen alle sammen! Arrangementet er gratis. Ta med godt humør så ordner vi resten :)

 Vis innhold på egen side

 Vis innhold på egen side


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse