Tor Olav Foss: Utstilling 12. august til 30. august

Åpning av ordfører Harald Espelund kl. 16:45. Enkel servering. Underholdning på Torgscenen v/ inngangen til Galleri Jessheim etter auksjonen ca. kl 17.30.

Utstillingen varer fram til søndag 30. august. Tirsdag og torsdag: 13:00 til 16:00. Onsdag: 18:00 til 21:00. Lørdag og søndag: 13:00 til 16:00. Mandag og fredag stengt.

▄ ▄ ▄ ▄

  • Tor Olav Foss er født i Furnes ved Hamar 1952. Gjennom nærmere 150 separat-, kollektiv- og gjesteutstillinger i Italia, Norge, Svalbard, Sverige og Tyskland har han oppnådd internasjonal oppmerksomhet og er innkjøpt til offentlige og private samlinger i Danmark, Finland, Frankrike, Island, Italia, Kenya, Norge med Svalbard, Polen, Spania, Sverige, Tyrkia, Tyskland og USA.

  • Samtlige av hans arbeider reflekterer «øyeblikk av evigheten», som også er tittel på alle hans separatutstillinger der lys, undring og sakrale stemninger er hovedtema, så vel konkret som symbolsk. Tematikken er dessuten forankret i mange års fordypning i antikkens filosofi- og mysterietradisjoner. Maleriene spenner over et bredt register fra naturalistisk figurativ til abstrakt uttrykksform i ulike teknikker og er i media flere ganger blitt omtalt som «vitaminer for sjelen».

  • I 2004 var Tor Olav Foss Norges nominerte kandidat og semifinalist til den pan-europeiske Lexmark European ArtPrize, Triennale di Milano, Italia.

  • Kunstneren har vært designer av trofeet til den offisielle, norske Kvalitetsprisen, malt sidealter i Grefsen Kirke Oslo og jubileumsutsmykning i Mariakapellet, Bliksvær i Nordland. Han er prisvinner i fotografi i Norge og Sverige samt representert med arbeider i en rekke publikasjoner og bøker.

  • Samtidig med verdensutstillingen EXPO 2000 i Tyskland, ble Tor Olav Foss presentert i det internasjonale Who’s Who Europamagazin, og senere flere ganger i «Top Business going Asia» og «Top Business going South America» under overskriften «The art of light, the light of art».

www.torolavfoss.com


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse