Tambar G12 med sin andre seier

G12,  9-er fotball.

Florø 1–Tambar 3-5 (1-2)

Torsdagskvelden var Tambar G12 i Florø for årets første bortekamp i den nye 9-er serien, og tok årets andre seier av to mulige.

Gutane var nok (til liks med trenarane) spente på korleis dette ville gå med tanke på at Florø er eit godt lag. Og kampen startet med at Florø spelte seg til en 2-3 store sjanser, som også resulterte i scoring. Like etter hadde dei også eit stolpetreff.

Tambargutane begynte så smått å ta over banespelet, og litt eller litt kom sjansane. Men, som så oftast før, så må det mange sjanser til før vi scorer mål. Slik var det også i kveld, men utligninga kom til slutt. Rett etterpå økte Tambargutane til 2-1, som også var pauseresultatet.

Andre omgang startet forrykende, og Tambar gikk rett opp i 3-1. Deretter bølget kampen fram og tilbake, der lagene scoret annenkvar gang  men Tambar trakk tilslutt det lengste strået, og gikk seirende ut av bataljen med en sterk 5-3 seier. På slutten virket det også som om Tambargutane hadde det lille ekstra, og dei var stort sett på motstandaren sin halvdel. 2 hjørnespark og 2 andre innlegg ble omtrent reddet på streken av Florø i dei siste minuttene.

Alt i alt fortjent nok etter alle sjansene, men Florø hadde også sine sjanser, og kunne fort ha satt fleire mål.

Tambargutane har tatt overgangen til 9-er fotball svært bra, og dei blir stadig bedre for kvar kamp dei spelar. Dei blir flinkare og flinkare i det defensive arbeidet, det være seg offsideregelen, press på ballfører, sideforflytninger, press på motstanders forsvar osv. Vi har fortsatt en del å gå på når det gjelder det offensive, da spesielt pasningspel, riktige løp og avslutninger. Men, vi kjem til mange sjanser, og det er bra.

Disse var med:

Tobias, Mathias, Oliver, Håvard, Simon, Thomas, Truls, Hallvard, Eskil, Martin, Isak og Kristian.

Ref: Svein Arne Nordheim


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse