Skolemesterskapet på skøyter

Bilde

Skolemesterskapet på skøyter er vårt største årlige arrangement. "Mesterskapet" er for elever i 2.- 7. klasse og foregår på Leangen kunstisbane 2 dager mellom 10. og 20. februar. Flere hundre elever går sin 100m og kjemper om kretsens vandrepokal.

Bilde
Skolemesterskapet på skøyter i Trondheim
foregår på Leangen idrettsanleggs utendørs kunstis skøytebane. Alle de 50 grunnskolene får hvert år invitasjon fra STSK, men bare 12-15 skoler velger å delta i kampen om vandrepokalen. Arrangementet går av stabelen mellom 10. og 20. februar - En tirsdag og onsdag. Opp til 1500 barn stiller til start i løpet av disse to dagene. ( I 2002 som var et toppår stilte i overkant av 1800 til start). Alle får startnummer og alle får diplom.
Bilde
Elever med funksjonshemninger
deltar også i Skolemesterskapet. De benytter en kjelke som vi får låne av en tidligere aktiv ispigger. Disse elevene skyves fra start til mål av en lærer eller helst en medelev og er vel de største vinnerne på isen. De stiller til start i trippelpar med funksjonsfriske elever. Deltakerne går i trippelpar og distansen er 100 meter. Heieagjenger fra skolene stiller med bjeller, heiarop og oppfinnsomme plakater. Skolene kommer til skøytebanen i busser. Team Trafikk stiller opp med busser fra kl. 08.00 – 16.00. Disse går i skytteltrafikk mellom skolene og Leangen.
De er alltid villige til å stille opp selv om det er i verste rushtida.
Bilde
I Skolemesterskapet ”slåss” alle mot seg selv, og når deltakerne passerer mållinjen er alle vinnere. Det stilles ingen krav til skøyteferdigheter. Her stiller noen opp med klappskøyter, noen med ishockeyskøyter og andre med danseskøyter. Andre igjen har skøyter på bena for første gang. Noen går sin hundremeter på 13-blank og andre bruker mellom 2 og 3 minutter. Alle deltakere blir ropt til start av vår dyktige speaker som i årenes løp har lært seg å uttale forskjellige navn uten å krølle tunga for mye, en del av skolene har elever fra mange land, og alle får lest opp tiden sin over høyttaleren til jubel fra medelever.
Bilde
Vandrepokalen deles ut til den skole som har størst deltakerprosent av skolens totale elevtall fra 2.- 7. klassetrinn. Det kjempes også om å ha beste og mest fantasifulle heiagjeng, som belønnes med et eget diplom. Når en skole har fått 3 aksjer i pokalen får de den til odel og eie. Bildet er tatt ved utdelingen av vandrepokalen 2006. Bratsberg skole tok sin tredje aksje og fikk dermed beholde pokalen.
Staben består av frivillige fra klubbene som banemannskap. Disse stiller opp tidlig på morgenen og gjør alt klart i forhold til start/målområde. Under arrangementet sørger de for at skolebarna blir stilt opp i 3 rekker slik at de kan starte fortløpende i trippelpar.
I sekretariatet sitter 2 personer. De tar i mot skolene og sjekker våre startlister opp i mot skolenes. Det strykes og tilføyes navn i forhold til sykdom og etteranmelding.I bua stiller tre mann med stoppeklokker, speaker + to personer som bytter på å skrive tider I tillegg en person som skriver resultatene inn på data. 2 personer har sin oppgave i varmebua og steller i stand mat og drikke til mannskapet.Skolene stiller med to personer til å hjelpe til ved start og mål. I målområdet skal bl.a. startnummer tas av og sorteres slik de er klare til bruk for neste års skolemesterskap.
Bilde
Banemannskapet, de som arbeider på idrettsanlegget, gjør en fantastisk jobb slik at forholdene ligger godt til rette både når det gjelder preparering av isen og utstyr(bukker sperrebånd o.a) vi trenger for å gjennomføre arrangementet.
En takk til Trondheim kommune som som lar oss få bruke hele idrettsanlegget under skolemesterskapet. Tribunene i ishallen bruker skolene som garderobe, og kunstisbanen inne får elevene bruke mens de venter på transport tilbake til skolen.

Skolemesterskapet 2007

Bilde
Skolemesterskapet på skøyter i Trondheim gikk av stabelen
13. og 14. februar. I overkant av 700 elever fra 10 av Trondheims barneskoler stillte til start i et flott vintervær med sol fra klar himmel og 7 - 8 kuldegrader. Regner vi med lærere og skolenes heiagjenger besøkte rundt 1100 mennesker Leangen kunstis- bane disse to dagene. Noen av skolene stillte med fargerike heia - gjenger. Elevene deltok, som du kan se av resultat - listene, med forskjellig forutsetning. Noen har gått på skøyter i flere år og andre fikk sitt første skøytepar til disse dagene på Leangen, Noen hadde nyslipte skøyter og andre hadde skøyter som aldri har sett en smergelskive. Under skolemesterskapet kjemper elevene om STSKs vandre - pokal som må vinnes tre ganger før en skole får den til odel og eie. Den skolen som stiller med størst prosentandel av sine elever fra 2. - 7. klasse får en aksje i pokalen. Denne gangen heter vinneren Lade skole som deltok med 76% av elevflokken. Tett bak fulgte Bratsberg skole som fikk pokalen i 2006. STSK sender en stor takk til Roald Bolme og Trondheimspatriotene som alltid stiller velvillig opp med funksjonærer. Takk også til Leinstrand IL, Spk. Falken og Trondhjems skøiteklub som var med i arr. komiteen. Resultater Bilder
Bilde
Det er gøy å gå på skøyter!

Lars Brechan
Leder for arrangementskomiteen
 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 3/12-2018

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook:

 Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
Ta en tur innom og få skøyterabatt
(Gjelder medlemmer i STSKs klubber)
Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden

Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
700 m sør for Klettkryset

Les mer på Islek.no

Istider aktive og publikum
Leangen kunstisbane

Kretsstatistikk
pr. 01.05.2016


STSKs Youtubekanal

Gjestebok

Diskusjonsforum
Du må være medlem på
hjemmesiden for å delta

Kontakt STSK

STSKs Facebookgruppe

STSKs NETTALBUM

Styret i STSK ses. 2020/2021

Adresser:
Sør-Trøndelag Skøytekrets
postboks. 4595, Persaunet
7470 Trondheim

Sør-Trøndelag skøytekrets` Lover

STSKs årsberetning 2019/2020 
med protokoll fra kretstinget


 Klubbenes årsberetninger 
2019/2020

Strategiplan for
Sør-Trøndelag skøytekrets
2012 - 2014


Viktige dokumenter
vedr. Hurtigløp
ses. 2020/2021

Reg. Startlisenser i
STSK ses. 2010/2011

(pr. 05.01.11)

Støtt våre klubber gjennom


Antidoping Norge

 


Lei TSK-huset
til møter og selskaper

Gratis hjemmeside !

Strikkeoppskrift til"Djevlelua"

Skøytehistorier

Trøndere i NSFs styre
og
tingvalgte komiteer
1893-2011

Skøytetinget 2009

Klikk på logoen for gode overnattingstilbud
Klikk på logoen for gode overnattingstilbud

 

Trønderlista
20th Masters i Calgary

(oppdat.03.03.2011)

VM-hilsen
fra Geir Nesset

(26.02.2011)
 

Daglige rapporter
v/Arne Kjell, fra
Veteran-VM i Calgary

(oppdat.27.02.2011 kl. 15.00)

BØSK-løpernes reisebrev
fra
Veteran-VM i Calgary

(23.02.2011)

 

Informasjon om barneidrett fra NIF  - "Idrettens barnerettigheter" og "Bestemmelser om barneidrett".

Vikingskipet. - Informasjon om åpningstider, istider og priser.

Fosenhallen  - Informasjon om Norges 2. ishall / flerbrukshall.

Nordea kunstisbane  Kristiansund 

Skøytehåndboka- alle opplysninger vedr. hurtigløp og kunstløp.

Som medlem på STSKs hjemmeside kan du opprette din egen private hjemmeside GRATIS ! 

 

 

 Været i Trondheim

3V Vikings

Skøyter 15.46,6 

Nesodden skøyteradio
(Mandager fra kl. 22.10)

18th Masters` International
Allround Games 2009


Katarina
spesial

Hjemmesiden ble opprettet 16.06.06
webansv. Lars K. Brechan