Hjallis`Æresløp - en flott avslutning på sesongen

Det ble satt 46 personlige rekorder og 33 sesongbeste !!

(Kl.21.30)

En flottere avslutning på skøytesesongen i Sør-Trøndelag skøytekrets kunne vi neppe fått da Sportsklubben Falken arrangerte sitt tradisjonsrike Hjallis` æresløp på Leangen lørdag 13. mars. Blå himmel med solskinn over hele isflata, stort sett vindstille og 3 plussgrader ved stevnestart. Det var nesten påskestemning og sola varmet godt i ansiktet. Det eneste som manglet var Solo og Kvikk-Lunch.  

72 løpere på startreken - 25 bare i rekruttklassene og de fleste av disse fra Leinstrand IL som har jobbet godt med rekruttering denne sesongen. På sitt eget løp Kåre Vårvik`s minneløp helga før hadde klubben i alt 49 løpere på startreken. Funksjonærlista på Hjallis` æresløp besto av både "gamle" og en del nye funksjonærer. Klubben legger neste sesong stor vekt på opplæring av nye funksjonærer, slik at det blir flere å velge mellom da ikke alle kan stille på alle klubbens stevner gjennom sesongen.

Med så mange på startlista var det også møtt opp mange foreldre, tanter, onkler og besteforeldre som nesten skapte  mesterskapsstemning med heiaropene fra utsiden av putene. De heiet ikke bare på sine egne, men jubelbrusen strømmet over alle løperne på den siste oppløpssiden. Som tidligere nevnt, en super sesongavslutning der løpere med familie fra arrangørklubben, Leinstrand IL, Trondhjems Skøiteklub, Bjugn/Ørland SK, ja til og med fra Tynset IL, hadde satt av dagen for "avlutningsfesten" på Leangen. Og fest kan vi trygt si at det ble når oppsummeringen viser at det ble satt 46 personlige rekorder (kvinner 15 og menn 31) og 33 sesongbeste (kvinner 6  og menn 27), som igjen sier at banemannskapet på Leangen hadde gjort en kjempejobb med isen etter mandagens værforhold med blautsnø og vind da isen fikk seg en skikkelig "kilevink". En stor takk til mannskapet også for en sesong med nesten optimale forhold de fleste helgene det har vært avholdt stevner på banen. Været har også vært på arrangørenes side.

Vi har imidlertid savnet Bjugn/Ørland SK og Tynset IF som på grunn av Covid-19pandemien ikke har kunnet reise inn til Trondheim for å konkurrere, men de 2 siste helgene ble det åpnet også for disse klubbene. Lørdagens stevne ble delt i to, der rekruttene først gikk sine to distanser før det ble en liten pause med plass for premieutdeling til disse og en isprep før del 2 startet med løperklassene 10 år - veteran.

Stevnets starter var klubbens egen Trond Ratdal (tidligere ISU-starter) hadde sett fram til denne stevnedagen. Noen syntes vel han var litt streng da han dessverre måtte diske noen løpere over 12 år, men slik er reglene - løperen skal stå hel stille til skuddet smeller. Are Strickert også fra arrangørklubben koste seg over den store deltakelsen, og hadde en forholdsvis grei jobb.

Lengste distanse for løperklassene 12 år - veteran var 1500m, men etter sterke ønsker fra 2 løpere, og Ketil Aalberg (Mv50) og Atle Vårvik (MV55) ble det også plass til en 3000m med et par. Se video

Etter at stevnets siste par hadde passert målstreken ble det premieutdeling for klassene 10 år - veteran. Løpere til og med 12 år fikk en flott pokal, mens løpere fra junior C og opp fikk et lite beløp overført på Vipps. Dette gjorde at mange av juniorene dessverre forlot arenaen før premieutdelingen.

Etter den ordinære utdelingen var det, tradisjonen tro, trekning 2 store Hjallispokaler til ei jente og en gutt og i klassene 10 år - junior B. De heldige vinnerne ble Oliver Fjellgård Lyby (12) og Tuva Sundsvold (Jun. C), begge Leinstrand IL. Vi gratulerer ! tillegg ble det også delt ut en stor Hjallispokal til Aline Holbø Dyrset (Jun C), Trondhjems Skøiteklub, som ved en feiltagelse ikke fikk denne etter det utsatte Hjallis` æresløp 2020 som ble arrangert i november. Vi gratulerer også til henne ! Resultater  Protokoll Bilder (50) Oversikt over hvilke løpere som satte personlig rekord og sesongbeste Kvinner  Menn

Som en liten opplysning ved sesongslutt nevner vi også at det på Leangen denne sesongen har vært is på hurtigløpsbanen fra 12. november til 14. mars. Det vil si 17 ½ uke, eller 123 dager med kontinuerlig aktivitet for Trondheimsklubbene.

De heldige vinnerne av Hjallispokalene Oliver Fjellgård Lyby og Tuva Sundsvold (Foto: Lars K. Brechan)

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg nyheter pr epost:

Registrer epostadresse

 Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
Ta en tur innom og få skøyterabatt
(Gjelder medlemmer i STSKs klubber)
Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden

Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
700 m sør for Klettkryset

Les mer på Islek.no

Istider aktive og publikum
Leangen kunstisbane

Kretsstatistikk
pr. 01.05.2016


STSKs Youtubekanal

Gjestebok

Diskusjonsforum
Du må være medlem på
hjemmesiden for å delta

Kontakt STSK

STSKs Facebookgruppe

STSKs NETTALBUM

Styret i STSK ses. 2020/2021

Adresser:
Sør-Trøndelag Skøytekrets
postboks. 4595, Persaunet
7470 Trondheim

Sør-Trøndelag skøytekrets` Lover

STSKs årsberetning 2019/2020 
med protokoll fra kretstinget


 Klubbenes årsberetninger 
2019/2020

Strategiplan for
Sør-Trøndelag skøytekrets
2012 - 2014


Viktige dokumenter
vedr. Hurtigløp
ses. 2020/2021

Reg. Startlisenser i
STSK ses. 2010/2011

(pr. 05.01.11)

Støtt våre klubber gjennom


Antidoping Norge

 


Lei TSK-huset
til møter og selskaper

Gratis hjemmeside !

Strikkeoppskrift til"Djevlelua"

Skøytehistorier

Trøndere i NSFs styre
og
tingvalgte komiteer
1893-2011

Skøytetinget 2009

Klikk på logoen for gode overnattingstilbud
Klikk på logoen for gode overnattingstilbud

 

Trønderlista
20th Masters i Calgary

(oppdat.03.03.2011)

VM-hilsen
fra Geir Nesset

(26.02.2011)
 

Daglige rapporter
v/Arne Kjell, fra
Veteran-VM i Calgary

(oppdat.27.02.2011 kl. 15.00)

BØSK-løpernes reisebrev
fra
Veteran-VM i Calgary

(23.02.2011)

 

Informasjon om barneidrett fra NIF  - "Idrettens barnerettigheter" og "Bestemmelser om barneidrett".

Vikingskipet. - Informasjon om åpningstider, istider og priser.

Fosenhallen  - Informasjon om Norges 2. ishall / flerbrukshall.

Nordea kunstisbane  Kristiansund 

Skøytehåndboka- alle opplysninger vedr. hurtigløp og kunstløp.

Som medlem på STSKs hjemmeside kan du opprette din egen private hjemmeside GRATIS ! 

 

 

 Været i Trondheim

3V Vikings

Skøyter 15.46,6 

Nesodden skøyteradio
(Mandager fra kl. 22.10)

18th Masters` International
Allround Games 2009


Katarina
spesial

Hjemmesiden ble opprettet 16.06.06
webansv. Lars K. Brechan