Camilla Lund legger opp etter 16 år på skøyteisen

Rekruttstevne feb. 2004 (Foto: Lars K. Brechan) og EM i Kolomna januar 2018 (Foto: Darya Beskrovnyh)

Camilla har hatt en meget aktiv karriere med deltakelse på i alt 240 stevner, lokalt, nasjonalt og internasjonalt

(Kl.19.00)
1. juni la Camilla Lund ut følgende melding på sin Facebookside:
"Etter en måneds trening inn mot ny sesong har jeg kjent at motivasjonen for å bli en bedre skøyteløper ikke er like sterk som før. Jeg har derfor bestemt meg for å legge skøytene på hylla.
Skøyter har vært en berikelse i livet og jeg sitter igjen med utallige gode opplevelser i et fantastisk miljø. Nå gleder jeg meg til en ny hverdag med nye utfordringer. En stor takk til alle lagkamerater, trenere, sponsorer og mange andre som har bidratt pa? veien. Dere er gull verdt !"

Camilla begynte å gå på skøyter som 9-åring, og har gjennom 16 år hatt en utrolig reise på skøyteisen. Etter en allsidig oppvekst med både håndball, fotball, street dance, ballett og judo fant hun ut at det var den individuelle idretten som passet henne best.

6. desember 2003, tre uker etter at hun hadde fylt 9 år, gikk hun sine første løp på Leangen. 100-meteren gikk på 21,80, mens hennes første 300-meter klokket hun inn på 1.00,7. Camilla har hatt en meget aktiv karriere med deltakelse på i alt 240 stevner, lokalt, nasjonalt og internasjonalt Se Camilla`s løpshistorikk nederst i artikkelen.

Som en liten hyllest og takk til Camilla for mange år med spenning og god underholdning, har vi plukket noen høydepunkter fra STSKs hjemmeside om Camilla`s karriere på skøyteisen. Om du i søkerfeltet øverst på hjemmesiden skriver "stsk Camilla Lund" vil du finne enda mere stoff og mange avisoppslag.

I Camilla`s andre sesong (2004/2005) hadde avisa Gaula et lite oppslag om henne og venninnen Astrid Mjøen Holstad, der jentene er helt enige om at å gå fort på skøyter er det artigste som er. Klikk på bildet for å lese mer

I sitt julenummer i 2011 hadde bladet Kondis en 2-siders artikkel om Camilla med overskriften "Trener hardt for å nå skøytetoppen" der hun også forteller at hun deltar i bakkeløp.

I januar 2013 deltok hun deltok på det norske laget i ISU Junior World Cup 3, som ble arrangert i Baselga di Piné i Italia, der hun avsluttet med å ta bronsemedalje i 8 runder fellesstart. Les mer om det spennende løpet

I desember samme år slo hun til igjen og tok sin andre bronsemedalje på en JWC-fellesstart. Denne gang under Junior World Cup i Zakopane Les mer

I forbindelse med NM allround i Asker julen 2013 hadde Adresseavisen 28. desember et oppslag om Camilla med overskriften "Rekordjenta Camilla er sin egen trener" der journalist Einar Kristengård skriver at talentet har Camilla hatt lenge, men nå også har tatt mer ansvar for egen trening. Han viser og til bronsemedaljen fra Zakopane og skriver at 19-åringen er i ferd med å etablere seg i toppen på langdistansene i juniorenes verdenscup.

- Jeg har aldri slitt med å finne motivasjon til å trene hardt, det har alltid kommet naturlig for meg. Jeg har alltid et håp om å bli bedre, og stopper ikke før jeg har klart det, sier Camilla som VM-debutant i et oppslag i Adresseavisen "Camilla vil på pallen" i forkant av junior VM som gikk av stabelen i Fosenhallen i mars 2014. Hun gikk da fjerde året på skøytelinja på Heimdal vgs der treneren hennes den gang, Astrid Vårvik Nordheim fra Leinstrand IL, er lærer. Helgen før VM var det Junior World Cup-finale i Fosenhallen, der Camilla sammen med Inga Anne Vasaasen, Stange IL og Sofie Karoline Haugen, Sandefjord SK, gikk inn til en overraskende sølvmedalje på lagtempo.

Fra venstre: Sofie Karoline, Inga Anne og Camilla

I sin første sesong (2014/2015) som senior flyttet Camilla til Hamar. Da sesongåpning på Leangen ikke er før i november, måtte hun reise til Fosenhallen flere ganger i uka for å trene. Noe som etter hvert ble en belastning, i tillegg til at det ble ganske dyrt, sa hun i et oppslag i Adresseavisen 17. januar 2015. I Hamar bruker jeg 5 minutter til å gå på trening, mens jeg brukte 4-5 timer tur/retur Bjugn. Når det er slik er det opplagt en bedre løsning for meg å ha base på Hamar. I månedsskiftet januar/februar skulle hun debutere i Verdenscupen som senior.
Dessverre ble Camilla syk og måtte se verdenscupen fra tribunen. Les mer

Under et internasjonalt stevne i Inzell 11.-12. oktober 2016 gikk Camilla en fenomenal 3000m med 4.07,31 og satte pers med 8 sekunder. Kun tre norske kvinner hadde til da gått fortere på distansen - Maren Haugli 4.00,34, Ida Njåtun 4.01,47 og Mari Hemmer 4.05,38. For å illustrere hvor godt Camillas løp var nevnes det at Ireen Wüst gikk i samme konkurranse og ble klokket inn bare 2 sekunder foran Camilla. Les mer om dette i artikkelen på STSKs hjemmeside 20. oktober 2016

10.- 11. desember 2016 gikk Camilla fellesstart 16 runder og 5000m under WC 4 i Heerenveen. Fellesstarten var en spennende opplevelse selv om hun ikke nådde helt opp. På 5000m hadde hun satt seg som mål å sette ny pers. I artikkelen på STSKs hjemmeside kan du blant annet se TV-intervjuet med Camilla før fellesstarten. Du kan også se opptak av denne.

5000m kvinner NM E-dist i Vikingskipet 22.-24.01.2016
Camilla Norgesmester og gull, Marte Vatn sølv og Marit Fjellanger Bøhm bronse

 

I løpet av sesongen 2016/2017 fikk Camilla nok en debut og kanskje karrierens største opplevelse.

På slutten av sesongen var hun nemlig tatt ut til å representere Norge i VM-allround i Vikingskipet. 3. mars hadde Trønderbladet et 2-siders oppslag med overskriften "- Forventer høy puls før start" 4. mars fulgte avisa opp med "I dag går denne ni-åringen sitt første VM"

Camillas tredje distanse i VM var 1500m. Men det ble ikke et helt vanlig løp, for Camilla gikk distansen med kul på ankelen. Årsak: For trange skøytesko over tid. Før 1500-meteren fikk hun lagt inn en støtte rundt kulen slik at skoen ikke skulle "gnage" direkte på. Klikk her (spol til 01.00) og se intervju med Camilla før løpet. Se løpet på 05.20, og intervjuet etter løpet på 19.30


Også i årsmeldingen til Sør-Trøndelag skøytekrets ble VM-debuten behørig markert.
"4. og 5. mars 2017 gikk VM allround av stabelen i Vikingskipet på Hamar der ei Trønderjente var med. Navnet er Camilla Lund fra Leinstrand IL. Hvilken ære det er å få være med i et slikt stevne og møte verdens beste skøyteløpere. Det er lenge siden en Trønderløper har vært med i så selebert selskap, og enda lenger siden en kvinnelig løper fra Sør-Trøndelag skøytekrets har vært med i VM allround. Bare en kvinneløper fra STSK har tidligere vært med i VM allround for senior. Det var Astrid Johanne Mæhre Johannessen, Trondhjems Skøiteklub. Hun deltok i 1952, 1953, 1954 og 1955 med 10. plass i 1955 som beste resultat. Camilla er også den aller første løper fra Leinstrand IL som deltar i et senior-VM allround. Leinstrand har som kjent tidligere fostret maaange sprintere, men aldri tidligere en allrounder !! Det er god grunn til å være stolt både for oss i Sør-Trøndelag skøytekrets, og ikke minst for skøyteavdelingen i Leinstrand IL. Vi vet at Camilla gledet seg utrolig mye til akkurat denne helga. I et oppslag i etterkant av VM Trønderbladet, lokalavisa på Melhus, leser vi: - Jeg følte egentlig at jeg ikke var fryktelig nervøs. Jeg hadde god kontroll på det jeg gjorde og fant roen. Bare nøt det å ha mye publikum rundt meg og det var skikkelig artig, sier hun om de små minuttene før sekretariatet ba Lund og parkonkurrent Carlijn Schoutens fra USA gå til startstreken. Fra startskuddet gikk til debutløpet var over, tok det naturligvis ikke så lang tid. De 23 andre løperne gikk riktignok fortere, slik som forventet, men 41.97 er uansett 19 sekunder bedre enn den første 300-meteren hun gikk som ni-åring i desember 2003, der hun ble klokket inn på 1.00,7.
Camilla ble sist også på lørdagens 3000m med 4.26,56, og søndagens 1500m med 2.08.43. Men det spiller ingen rolle for som Camilla sier til Trønderbladet: - Det har vært sinnssykt artig å gå og jeg har fått nytt det mer enn jeg trodde jeg skulle få til. Jeg syns det var kjempeartig. Vi ønsker Camilla lykke til i sin videre reise på skøyteisen.
Les også artikkelen som sto i Trønderbladet 24. mars "Slik var det å stå på VM-streken"

29. og 30. desember 2018 gikk NM allround 2019 av stabelen på Arendal og omegn kunstisbane, og Camilla Lund var eneste deltaker fra Sør-Trøndelag skøytekrets. Camilla gikk inn til 2. plass på 3000m, tok seieren på 5000m. Sammenlagt ble det en flott bronsemedalje. Les mer om NM i Arendal

                    Bildet: Sammenlagt NM allround 2019 i Arendal.
          Ida Njåtun gull, Ragne Wiklund sølv og Camilla Lund Bronse


3. januar 2019 hadde avisa Gaula et 2 siders oppslag med overskriften "Melhus-jenta Camilla spisser skøytetradisjonen på Leinstrand" der Camilla forteller om livet på og utenfor skøytebanen, og at det koster mye penger å være med i toppen.

Sesongen 2019/2020 var Camilla en del av rekruttlandslaget til Norges Skøyteforbund. I et intervju med Trønderbladet sommeren 2019 sa hun at hun kommende sesong skal opp i treningsmengde igjen, noe hun selv følte var viktig for å få ut sitt potensiale. Ofte startet hun dagene med en treningsøkt klokken ni, før hun kjører en ettermiddagsøkt senere på dagen. - Sykling er en del av treninga mi, både som oppvarming, men også som utholdenhetstrening. De lengste sykkelturene jeg tar, er opp mot 15 mil. Klikk deg inn og les artikkelen fra 9. juli 2019 "Satser mot verdenscupen med mer trening"

Legger opp som konkurranseløper:
I Trønderbladet 5. juni i år forteller Camilla i et 2-siders oppslag om hvorfor hun legger opp som konkurranseløper. Hun sier også at hun fortsatt har mer inne som skøyteløper, og tror hun kunne blitt enda bedre. Hun sier at avgjørelsen er vemodig og som har vært vanskelig å ta. - Jeg har hatt en fantastisk karriere, og er veldig godt fornøyd med det jeg har gjort. Jeg har fått oppleve å gå i EM, VM og World Cup. Les hele artikkelen

Camillas plasseringer i Landsmesterskapet: 3. plass på 1000m og 1500m LM 2010 - 2. plass 3000m LM 2011 - 3. plass på 3000 i LM 2012.

NM junior: Hun har 3. plass fra NM allround junior 2014. Hun vant 3000m den helga og fikk 3. plass på 1500. Hun fikk 2. plass på 3000 og 3. Plass på 1500 i 2013, men kom på 4. plass sammenlagt.

NM senior: Camilla Lund er tre ganger Norgesmester på 5000 meter enkeltdistanse (Hamar 2016, Bjugn 2012, Hamar 2019). I tillegg har hun tre sølv (Hamar 2016, Bjugn 2017, Stavanger 2018) og to bronse (Stavanger 2015, Arendal 2019), på 3000 meter. I allround-NM har hun to sølv (Trondheim 2017, Jevnaker 2018) og én bronse (Stavanger 2016).

Camilla Lunds løpshistorikk 2003 - 2020

Camillas personlige rekorder:

500m

41,32

10. Oktober 2015

Inzell (GER)

1000m

1.21,05

19. Mars 2015

Calgary (CAN)

1500m

2.01,72

16. Oktober 2016

Inzell (GER)

3000m

4.07,31

15. Oktober 2016

Inzell (GER)

5000m

7.16,01

19. November 2017

Stavanger (NOR)

 

En flott og opplevelsesrik skøytekarriere er over, og vi ønsker Camilla lykke til med de 3 siste årene på lærerstudiet. Måtte hennes karriere som lærer bli like flott som karrieren på skøyteisen.

Vi avslutter med et bilde av Camilla og treningskameratene Carina Jagtøyen og Marte Vatn på Leangen julaften 2019

 

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

 Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
Ta en tur innom og få skøyterabatt
(Gjelder medlemmer i STSKs klubber)
Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden

Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
700 m sør for Klettkryset

Les mer på Islek.no

Istider aktive og publikum
Leangen kunstisbane

Kretsstatistikk
pr. 01.05.2016


STSKs Youtubekanal

Gjestebok

Diskusjonsforum
Du må være medlem på
hjemmesiden for å delta

Kontakt STSK

STSKs Facebookgruppe

STSKs NETTALBUM

Styret i STSK ses. 2020/2021

Adresser:
Sør-Trøndelag Skøytekrets
postboks. 4595, Persaunet
7470 Trondheim

Sør-Trøndelag skøytekrets` Lover

STSKs årsberetning 2019/2020 
med protokoll fra kretstinget


 Klubbenes årsberetninger 
2019/2020

Strategiplan for
Sør-Trøndelag skøytekrets
2012 - 2014


Viktige dokumenter
vedr. Hurtigløp
ses. 2020/2021

Reg. Startlisenser i
STSK ses. 2010/2011

(pr. 05.01.11)

Støtt våre klubber gjennom


Antidoping Norge

 


Lei TSK-huset
til møter og selskaper

Gratis hjemmeside !

Strikkeoppskrift til"Djevlelua"

Skøytehistorier

Trøndere i NSFs styre
og
tingvalgte komiteer
1893-2011

Skøytetinget 2009

Klikk på logoen for gode overnattingstilbud
Klikk på logoen for gode overnattingstilbud

 

Trønderlista
20th Masters i Calgary

(oppdat.03.03.2011)

VM-hilsen
fra Geir Nesset

(26.02.2011)
 

Daglige rapporter
v/Arne Kjell, fra
Veteran-VM i Calgary

(oppdat.27.02.2011 kl. 15.00)

BØSK-løpernes reisebrev
fra
Veteran-VM i Calgary

(23.02.2011)

 

Informasjon om barneidrett fra NIF  - "Idrettens barnerettigheter" og "Bestemmelser om barneidrett".

Vikingskipet. - Informasjon om åpningstider, istider og priser.

Fosenhallen  - Informasjon om Norges 2. ishall / flerbrukshall.

Nordea kunstisbane  Kristiansund 

Skøytehåndboka- alle opplysninger vedr. hurtigløp og kunstløp.

Som medlem på STSKs hjemmeside kan du opprette din egen private hjemmeside GRATIS ! 

 

 

 Været i Trondheim

3V Vikings

Skøyter 15.46,6 

Nesodden skøyteradio
(Mandager fra kl. 22.10)

18th Masters` International
Allround Games 2009


Katarina
spesial

Hjemmesiden ble opprettet 16.06.06
webansv. Lars K. Brechan