Trøndere var arrangør for tidenes første VM e-dist

Trondheims-Alliansen stilte selv med 40 banefunksjonærer, og Vikingskipets Venner på Hamar mønstret 200

(Kl.13.00)

Mens Leangen kunstisbane lå nede (ses.1994/95 - 1996/1997) grunnet "et teknisk totalhavari" (Les mer i Skøytesport nr.6 1994), og naturisen kom og gikk med mildværet, brettet Trondheims-Alliansen opp ermene og tok på seg å arrangere historiens aller første VM-enkeltdistanser i skøyteNorges storstue Vikingskipet på Hamar i mars 1996. Et stort forarbeide startet rett etter OL på Hamar i 1994, og mye planlegging måtte til måtte til.
Trondheims-Alliansen hadde god erfaring i å arrangere både nasjonale og internasjonale mesterskap, men dette var første gang de skulle arrangere et "innemesterskap". Hovedkomiteen bestående av bl.a. leder Bjørn F. Magnussen, Trond Evanger, lederne i Sportsklubben Falken, Trondhjems Skøiteklub og Leinstrand IL, med flere.

Et samarbeide med Hamar Olympiske anlegg (HOA) måtte opprettes. Hotell måtte bestilles. Løperne skulle bo på Scandic, funksjonærer og øvrige på Astoria. Det måtte jobbes i forhold til sponsorer. Og mye annen logistikk måtte på plass. Altså "et langt lerret å bleke". Men til slutt kom alliansen i mål, og kunne i ettertid se tilbake på vellykket og godt gjennomført VM-enkeltdistanser.

I Bladet Skøyteport nr. 3 (juni) 1995 leser vi: «På Skøytetinget 9.-11. juni 1995 rigget Bjørn Magnussen & Co en flott stand og benyttet anledningen til å lage litt PR for mesterskapet, der de blant annet viste opptak fra TV-programmet "TETT PÅ" der Fred Anton Maier, Kine Hellebust og Tore Strømøy laget flott PR for arrangementet - i selveste statskanalen.» Se innslaget her    Les hele oppslaget i Skøytesport

Skøytesport nr. 6 (desember) 1995 skrev følgende i forkant av mesterskapet: «Felles VM-innsats fra tre Trondheimsklubber med solid arrangørerfaring. Selv om Trondheims-klubbene ikke får arrangere historiens første VM på enkeltdistanser på sin egen bane, men må dra til Hamar og samarbeide med Hamar Olympiske Anlegg (HOA), besitter de tre arrangørklubbene en solid erfaring som skulle tilsi at arrangementet er i de beste hender. Trondheims-Alliansen (Trondhjems Skøiteklub, Sportskubben Falken og Leinstrand IL), som tidligere også omfattet Strindheim IL så lenge dette laget hadde skøyter på programmet, har arrangert 11 internasjonale skøytemesterskap tidligere.» Les mer

I Skøytesport nr. 1 (februar) 1996 kunne vi under overskriften "Trønderne inviterer oss til stor, historisk skøyefest på Hamar" lese: «Arrangøren er Trondheimsalliansen hvor TSK, Falken og Leinstrand inngår. Et stort antall driftige og entusiastiske trøndere er nå i ferd med å legge siste hånd på forberedelsene til det historiske mesterskapet. Alliansen stiller selv med 40 banefunksjonærer, og Vikingskipets Venner på Hamar mønstrer 200 funksjonærer til å ta seg av andre oppgaver Når trønderne, med Trondheims ordfører Marvin Wiseth i spissen, vil det sette sitt spesielle preg på Mjøsbyen i flere dager.» Trond Evanger i hovedkomiteen sier: «Vi håper at dette skal bli en riktig folkefest: skøytesportens svar på Holmenkolldagen og cupfinalen i fotball.» Hjallis gledet seg også til enkeltdistanse-VM: «Dette blir en stor opplevelse ! Nå må vi fylle tribunene i Vikingskipet. Dette blir stor idrett !» Les mer (7,8mb)

Fornøyde arrangører
- Vi er godt fornøyd med arrangementet. Vi har inntrykk av at det forløp relativt smertefritt, sier Trond Evanger i Trondheimsalliansens VM-komité. Vi hadde gjerne sett flere tilskuere i hallen, spesielt fredag og søndag, sier Evanger og trekker fram noen mulige årsaker til den labre interessen. Metning av store arrangement i regionen, befolkningsgrunnlaget rundt Hamar, samt at VM kom på slutten av en lang sesong. Dessuten hadde ikke Norge langdistanseløpere som kunne trekke folk. - Like fullt tror jeg vi har klart å markere klubbene og skøytemiljøet i Trøndelag på en positiv måte. Selv om det har vært hektisk og slitsomt, var det en artig å stimulerende oppgav å jobbe med, sier Evanger. Les mer om VM i Skøytesport nr. 2 (april) 1996

Svein Otnes var på 1970 og 1980-tallet en av ildsjelene i Sør-Trøndelag skøytekrets. Han var medlem i Strindheim IL, og satt i flere perioder i skøytekretsens styre. Han var også senere en viktig person når det skulle arrangeres større stevner i skøytekretsen, og var bl.a. medlem i hovedkomiteén for VM enkeltdistanser i 1996, der han hadde ansvaret for transport og innkvartering. Dette var en stor jobb, da Fornebu enda var flyplassen nærmest Hamar og det måtte ordnes med transport for alle tilreisende løpere og ledere derfra til Hamar etter hvert som de landet på Fornebu, og visa versa etter at mesterskapet var ferdig. Svein var flink til å klippe fra avisene og har flere utklippsbøker med resultater og artikler. Vi har vært så heldig å få låne utklippsbøkene hans for å skanne dem for utlegg på Sør-Trøndelag skøytekrets` hjemmeside. Klikk her for å lese utklippsboka med artikler og bilder fra VM enkeltdistanser 1996 (6,5mb)


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

 Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
Ta en tur innom og få skøyterabatt
(Gjelder medlemmer i STSKs klubber)
Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden

Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
700 m sør for Klettkryset

Les mer på Islek.no

Istider aktive og publikum
Leangen kunstisbane

Kretsstatistikk
pr. 01.05.2016


STSKs Youtubekanal

Gjestebok

Diskusjonsforum
Du må være medlem på
hjemmesiden for å delta

Kontakt STSK

STSKs Facebookgruppe

STSKs NETTALBUM

Styret i STSK ses. 2020/2021

Adresser:
Sør-Trøndelag Skøytekrets
postboks. 4595, Persaunet
7470 Trondheim

Sør-Trøndelag skøytekrets` Lover

STSKs årsberetning 2019/2020 
med protokoll fra kretstinget


 Klubbenes årsberetninger 
2019/2020

Strategiplan for
Sør-Trøndelag skøytekrets
2012 - 2014


Viktige dokumenter
vedr. Hurtigløp
ses. 2020/2021

Reg. Startlisenser i
STSK ses. 2010/2011

(pr. 05.01.11)

Støtt våre klubber gjennom


Antidoping Norge

 


Lei TSK-huset
til møter og selskaper

Gratis hjemmeside !

Strikkeoppskrift til"Djevlelua"

Skøytehistorier

Trøndere i NSFs styre
og
tingvalgte komiteer
1893-2011

Skøytetinget 2009

Klikk på logoen for gode overnattingstilbud
Klikk på logoen for gode overnattingstilbud

 

Trønderlista
20th Masters i Calgary

(oppdat.03.03.2011)

VM-hilsen
fra Geir Nesset

(26.02.2011)
 

Daglige rapporter
v/Arne Kjell, fra
Veteran-VM i Calgary

(oppdat.27.02.2011 kl. 15.00)

BØSK-løpernes reisebrev
fra
Veteran-VM i Calgary

(23.02.2011)

 

Informasjon om barneidrett fra NIF  - "Idrettens barnerettigheter" og "Bestemmelser om barneidrett".

Vikingskipet. - Informasjon om åpningstider, istider og priser.

Fosenhallen  - Informasjon om Norges 2. ishall / flerbrukshall.

Nordea kunstisbane  Kristiansund 

Skøytehåndboka- alle opplysninger vedr. hurtigløp og kunstløp.

Som medlem på STSKs hjemmeside kan du opprette din egen private hjemmeside GRATIS ! 

 

 

 Været i Trondheim

3V Vikings

Skøyter 15.46,6 

Nesodden skøyteradio
(Mandager fra kl. 22.10)

18th Masters` International
Allround Games 2009


Katarina
spesial

Hjemmesiden ble opprettet 16.06.06
webansv. Lars K. Brechan