Res. og omtale Kretsstevnet på Leangen 12. januar

Stevnets manuelle tidtakere (Foto: Lars K. Brechan)

Les bl.a. om hvordan stemningen kan bli i tidtakerbua når ikke alt er på stell

(Kl.21.30)

Lørdag 12. januar gikk sesongens sjette kretsstevne av stabelen på Leangen hurtigløpsbane med Sportsklubben Falken som arrangør. 43 løpere stilte til start. Nedbøren og mildværet den siste tiden har gjort at isflata har bygd seg opp. Mannskapet på Leangen gjorde sitt beste med brøyting og høvling av isen, og lørdag startet de arbeidet kl. 05.00 om morgenen. Dessverre greide de ikke, på tross av iherdig jobbing, å lage optimale forhold. Men det var vel helst vi voksne som bemerket dette, for løperne gir jo alt selv om det ikke er så god gli. Da det enda ikke er mulig med elektrisk tidtaking, grunnet avventende godkjenning av byggesøknaden for den nye tidtakerbua, ble det slik at tidene også på dette stevnet måtte tas med manuelle stoppeklokker. I den forbindelse er det greit med dobbelt sett stoppeklokker pluss ei fjerdeklokke i fall en av de tre "streiker", slik at sekretariatet leser av det ene settet mens neste par går sin distanse. Så byttes klokkene før atter neste par skal starte.

Før vi går videre med omtale av stevnet, passer det med en liten historie fra tidtakerbua, et hvert skøytestevnes "Navle" ! Alle som ikke har hatt funksjon der tror at det alltid går glatt og at de som jobber der har full kontroll. Som oftest stemmer dette, men ikke alt klaffet denne stevnedagen. Arrangørklubben hadde ikke mange nok klokker som fungerte, og måtte derfor låne et sett fra en annen klubb. Dette var i utgangspunktet ikke noe problem. Klokkene ble overlevert til en person i arrangørklubben allerede på torsdag, og skulle leveres til sekretariatet på lagledermøtet kl. 11.00, altså en time før start. Den som skulle levere klokkene dukket imidlertid ikke opp til riktig tid, og det ble litt hektisk stemning i tidtakerbua. Klokken nærmet seg tid for stevnestart og låneklokkene var enda ikke på plass. Temperaturen steg i sekretariatet og det ble besluttet å sende ut en mann for å lete etter personen med klokkene. Omsider, 5 minutt før første startskudd skulle avfyres av tidligere ISU-starter Trond Ratdal, kom klokkene til rette og utsendingen "la hælene på nakken" for å rekke fram til tidtakerbua før det smalt. Det gikk akkurat, alt var under kontroll og roen senket seg igjen over "lokalet."

Første gruppe ut fra start var det vi i STSK kaller Rekrutt 1. Det er de yngste løperne som har lite eller ingen stevneerfaring, og som går 2 hundremetere. Mest spent var vel de tre løperne denne dagen som aldri har deltatt på et skøyteløp. Vi gleder oss alltid over nye tilskudd i vår lille skøytefamilie. Alle tre fikk jubel og masse heiarop fra foreldre som sto ved putene mens de fosset bortover oppløpssiden. Stort var det nok også for disse å bli ropt opp for å motta sin aller første premie, og siden bli fotografert sammen med alle løperne etter premieutdelingen.

På 500m I jenter 12 år fikk vi et trivelig gjensyn med Marilen Brattgjerd, Sportsklubben Falken, som har hatt et lite avbrekk siden forrige sesong. Hun gikk lørdagens 500m på 50,70, ikke langt unna utepersen fra forrige sesong. Vi ønsker henne velkommen til bake på skøyteisen, og håper kroppen fungerer som den skal. Fra 12 år gikk løperne 1000m som andredistanse. Vi føler virkelig med Tuva Sundsvoll (12), Leinstrand IL, som hadde en bra start på sin 1000m. Ved halvgått løp lå hun an til å slå persen fra Leangen i mars 2018, 2.24,91, men slik skulle det ikke gå. Etter et fall ved ca 600m og et nytt fall i siste sving måtte hun dessverre se langt etter persen. Sluttiden ble 2.49,65. Men de kommer nye muligheter. Fall rammet også Falkengutten Cristian Landrø Magnussen, men denne gang var det i starten av 1000-meteren. Han "trampet over" etter få meter og måtte avslutte løpet før han nådde første sving. Lørdagens stevne ble avsluttet med TeamSprint 3 runder der 3 lag stilte til start.

I funksjonærstaben på dette stevnet var det flere "gamle" klubbmedlemmer. En av dem tok OL- gull på 1500m på bursdagen sin med ny olympisk rekord 1.59,38 i Innsbruck i 1976, og satte verdensrekord på samme distanse (1,55,18 Alma Ata) og sammenlagt i 1977. Navnet har du vel gjettet allerede - Jan Egil Storholt som fyller 70 år 13. februar i år. Jan Egil sier han syns det er moro å bli spurt om å være med i funksjonærstaben, gjerne som tidtaker, når Sportsklubben Falken er stevnearrangør. Det er greit, sier han, å gi litt tilbake til idretten som har gitt ham så mye. Ekstra moro er det at han som var overdommer på lørdagens stevne, Per Hansen, var Storholts aller første trener da han meldte seg inn Sportsklubben Falken. Resultater fra kretsstevnet 12. januar


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

 Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
Ta en tur innom og få skøyterabatt
(Gjelder medlemmer i STSKs klubber)
Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden

Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
700 m sør for Klettkryset

Les mer på Islek.no

Istider aktive og publikum
Leangen kunstisbane

Kretsstatistikk
pr. 01.05.2016


STSKs Youtubekanal

Gjestebok

Diskusjonsforum
Du må være medlem på
hjemmesiden for å delta

Kontakt STSK

STSKs Facebookgruppe

STSKs NETTALBUM

Styret i STSK ses. 2020/2021

Adresser:
Sør-Trøndelag Skøytekrets
postboks. 4595, Persaunet
7470 Trondheim

Sør-Trøndelag skøytekrets` Lover

STSKs årsberetning 2019/2020 
med protokoll fra kretstinget


 Klubbenes årsberetninger 
2019/2020

Strategiplan for
Sør-Trøndelag skøytekrets
2012 - 2014


Viktige dokumenter
vedr. Hurtigløp
ses. 2020/2021

Reg. Startlisenser i
STSK ses. 2010/2011

(pr. 05.01.11)

Støtt våre klubber gjennom


Antidoping Norge

 


Lei TSK-huset
til møter og selskaper

Gratis hjemmeside !

Strikkeoppskrift til"Djevlelua"

Skøytehistorier

Trøndere i NSFs styre
og
tingvalgte komiteer
1893-2011

Skøytetinget 2009

Klikk på logoen for gode overnattingstilbud
Klikk på logoen for gode overnattingstilbud

 

Trønderlista
20th Masters i Calgary

(oppdat.03.03.2011)

VM-hilsen
fra Geir Nesset

(26.02.2011)
 

Daglige rapporter
v/Arne Kjell, fra
Veteran-VM i Calgary

(oppdat.27.02.2011 kl. 15.00)

BØSK-løpernes reisebrev
fra
Veteran-VM i Calgary

(23.02.2011)

 

Informasjon om barneidrett fra NIF  - "Idrettens barnerettigheter" og "Bestemmelser om barneidrett".

Vikingskipet. - Informasjon om åpningstider, istider og priser.

Fosenhallen  - Informasjon om Norges 2. ishall / flerbrukshall.

Nordea kunstisbane  Kristiansund 

Skøytehåndboka- alle opplysninger vedr. hurtigløp og kunstløp.

Som medlem på STSKs hjemmeside kan du opprette din egen private hjemmeside GRATIS ! 

 

 

 Været i Trondheim

3V Vikings

Skøyter 15.46,6 

Nesodden skøyteradio
(Mandager fra kl. 22.10)

18th Masters` International
Allround Games 2009


Katarina
spesial

Hjemmesiden ble opprettet 16.06.06
webansv. Lars K. Brechan