Trondheim Kortbaneklubb var på Extratrekningen 5. april

(Kl. 17.15)
I april 2014 arrangerte Trondheim Kortbaneklubb, stiftet 10. mai 2010, sitt aller første Trondheim Open i Leangen Arena, I tillegg til klubbens egne medlemmer deltok også noen av Norges beste kortbane-løpere. Også en annen gruppe løpere var invitert til å delta på dette stevnet. Oppegård IL har en gruppe utøvere som har tilrettelagt trening både på skøyter og annen idrett. Noen av disse utøverne har også deltatt i Special Olympics World Games, nå sist i Los Angeles. Les mer om treningsgruppa i Oppegård IL. På Trondheim Open 2014 stilte Oppegård IL med 7 utøver som viste en utrolig og imponerende innsats, og ikke minst glede på Leangenisen. Alle var vinnere !! Trondheim Kortbaneklubb lot seg imponere av dette, og begynte å sysle med ideen om å opprette ei gruppe for tilrettelagt skøytetrening i Trondheim.

Trondheim Kortbaneklubb har i flere år hatt et tilbud for barn. I oktober 2011 startet de et opplegg de kalte Gøy på isen. I november samme år skiftet prosjektet navn til Skøyteskole for barn i alderen 5 - 8 år der 12 barn deltok. Se video Ny skøyteskole ble startet i januar 2012, og deltakerantallet steg til 40. Etter dette har TKK hver sesong arrangert skøyteskoler med oppstart i oktober og januar med ca 50 barn på hvert kull. Skøyteskolen ses. 2015/2016 hadde så mange deltakere at barna må deles inn i 3 grupper.  Hvert år i februar måned deltar TKKs skøyteskole på Skøytekretsens rekruttstevne på Leangen hurtigløpsbane. Se video De barna som velger å fortsette etter skøyteskolen blir innlemmet i klubbens rekruttgruppe. 21. november 2012 startet klubben også med skøyteopplæring for voksne. I dag har klubben egne treningsgrupper for rekrutt, junior, senior og veteran. Alle gruppene har egen treningstid, og jo større aktiviteten blir, desto mer istid får klubben tildelt på Leangen.

Med veletablerte skøyteskoler for både barn og voksne, og en godt modnet ide om oppstart av tilrettelagt skøyte-trening for funksjonshemmede ( mennesker med hjelpebehov), kom tankene om å søke midler til sistnevnte aktivitet, men hvor kunne man få støtte til slikt ? Etter en del leting på nett etter legater og andre støtteordninger, kom tanken om å søke ExtraStiftelsen. "ExtraStiftelsen er alltid på jakt etter de beste ideene innen frivillighet og helse. Sitter du med en god idé men mangler penger til å gjennomføre den, kan du søke om prosjektstøtte hos oss." Søknad med prosjektbeskrivelse ble sendt høsten 2014. Ikke lenge etter kom det fra ExtraStiftelsen om at søknaden var innvilget. Se prosjektbeskrivelsen på ExtraStiftelsens hjemmeside. Selvfølgelig måtte det en del planlegging til før et så spesielt prosjekt kunne settes i gang. 14. januar 2015 skrev klubben på sin hjemmeside: "Trondheim Kortbaneklubb har fått støtte fra ExtraStiftelsen til å etablere et treningstilbud for utviklingshemmede. Vi starter opp når isen kommer i september, men interesserte kan ta kontakt allerede nå for mer informasjon og slik at vi får ordnet med nødvendig utstyr" Les mer

Så var dagen kommet, og onsdag 9. september 2015 blir nok en merkedag i TKKs historie. Trener Frode Midjo sto klar og full av spenning for å ta i mot Sigurd Mathias (bildet) som skulle på sin første skøytetrening kl. 19.00. Det gikk veldig bra, og Sigurd Mathias stortrivdes fra første stund. I et intervju sier han at det var litt skummelt, men veldig kult. Les mer, og se video av Sigurd på trening. I løpet av etterjulsvinteren har han fått selskap av tre andre, og sammen trener de i Ungdomshallen på Leangen1½ time hver onsdag så lenge isen ligger.

Onsdag 16. mars arrangerte Trondheim Kortbaneklubb Klubbløp i Ungdomshallen på Leangen med 50 deltakere i alle alders- og treningsgrupper. I forbindelse med klubbens treningsgruppe for tilrettelagt skøyter, var NRK / Fabelaktiv og filmet denne ettermiddagen. De hadde hovedfokuset på tilrettelagtgruppa, men det var også mulighet for at andre deltakerne på klubbstevnet ble filmet. Det de filmet skulle bli vist i forbindelse med en Extra-trekning på NRK. VI har selvfølgelig fulgt med på alle Extratrekningene siden da, og ventet spent på at innslaget skulle komme. Og endelig, onsdag 5. april da trekningen av Bildet, Ramme og Fullt Brett var ferdig, sa ExtraVertinne Kjersti Gullvåg (til venstre) med sin flotte Nordlandsdialekt: "Vi har før sett eksempla på persona som for å få til ting i nærmiljøet, har tatt grep sjøl. I Trondheim har de også gjort der hær av kjærligheten tel sporten. Det e foreløpig den eneste klubben i Norge, men han Frode (til høyre) og gjængen i Trondheim Kortbaneklubb e sikker på at det hær e bare begynnelsen på en ny epoke i Norsk skøytesport."

 

 


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

 Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
Ta en tur innom og få skøyterabatt
(Gjelder medlemmer i STSKs klubber)
Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden

Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
700 m sør for Klettkryset

Les mer på Islek.no

Istider aktive og publikum
Leangen kunstisbane

Kretsstatistikk
pr. 01.05.2016


STSKs Youtubekanal

Gjestebok

Diskusjonsforum
Du må være medlem på
hjemmesiden for å delta

Kontakt STSK

STSKs Facebookgruppe

STSKs NETTALBUM

Styret i STSK ses. 2020/2021

Adresser:
Sør-Trøndelag Skøytekrets
postboks. 4595, Persaunet
7470 Trondheim

Sør-Trøndelag skøytekrets` Lover

STSKs årsberetning 2019/2020 
med protokoll fra kretstinget


 Klubbenes årsberetninger 
2019/2020

Strategiplan for
Sør-Trøndelag skøytekrets
2012 - 2014


Viktige dokumenter
vedr. Hurtigløp
ses. 2020/2021

Reg. Startlisenser i
STSK ses. 2010/2011

(pr. 05.01.11)

Støtt våre klubber gjennom


Antidoping Norge

 


Lei TSK-huset
til møter og selskaper

Gratis hjemmeside !

Strikkeoppskrift til"Djevlelua"

Skøytehistorier

Trøndere i NSFs styre
og
tingvalgte komiteer
1893-2011

Skøytetinget 2009

Klikk på logoen for gode overnattingstilbud
Klikk på logoen for gode overnattingstilbud

 

Trønderlista
20th Masters i Calgary

(oppdat.03.03.2011)

VM-hilsen
fra Geir Nesset

(26.02.2011)
 

Daglige rapporter
v/Arne Kjell, fra
Veteran-VM i Calgary

(oppdat.27.02.2011 kl. 15.00)

BØSK-løpernes reisebrev
fra
Veteran-VM i Calgary

(23.02.2011)

 

Informasjon om barneidrett fra NIF  - "Idrettens barnerettigheter" og "Bestemmelser om barneidrett".

Vikingskipet. - Informasjon om åpningstider, istider og priser.

Fosenhallen  - Informasjon om Norges 2. ishall / flerbrukshall.

Nordea kunstisbane  Kristiansund 

Skøytehåndboka- alle opplysninger vedr. hurtigløp og kunstløp.

Som medlem på STSKs hjemmeside kan du opprette din egen private hjemmeside GRATIS ! 

 

 

 Været i Trondheim

3V Vikings

Skøyter 15.46,6 

Nesodden skøyteradio
(Mandager fra kl. 22.10)

18th Masters` International
Allround Games 2009


Katarina
spesial

Hjemmesiden ble opprettet 16.06.06
webansv. Lars K. Brechan