Res. Rekruttstevnet på Leangen 20. februar

(Kl. 23.45)
I går gikk sesongens siste stevne denne sesongen, i regi av Sør-Trøndelag skøytekrets, av stabelen på Leangen hurtigløpsbane. Men det var ikke et hvilket som helst stevne, for denne dagen var det de aller yngste løperne som sto i sentrum. Til lørdagens Rekruttstevne var det påmeldt hele 39 løpere (29 av disse fra Trondheim Kortbane-klubbs skøyteskole) i hovedklassene, og 6 i gjesteklassene 11 år - veteran. Hadde ikke denne helga vært starten på vinterferien ville nok antall deltakere vært doblet. I speakerbua var det også noen "rekrutter". Vi kan vel kalle dem det, når de ikke tidligere hadde tjenestegjort der under et skøytestevne. Øystein Magnussen, pappan til han Bjørn som går kjempefort på skøyter og som skulle deltatt på Ungdoms-OL om han ikke hadde skadet seg på trening, var speaker for aller første gang. Likeledes var det med en av dem som skulle lese de manuelle klokkene. Kurt heter han visst. Han fikk hjelp av Per Egil som hadde gjort dette før. Også var det Jostein, som bare hadde vært i bua før men som på dette stevnet for første gang skulle stå på isen og passe på så ikke løperne gikk tilbake mellom tidtakercellene når de hadde gått i mål. I bua var også Lars, noen kalte ham stevnegeneralen, og han "kjørte" stevnePC-en. Han hadde gledet seg skikkelig til denne dagen. Odd, han som sliper og leier ut skøyter, passet på den elektriske tidtakingen. Det skal egentlig være 3 manuelle tidtakere, men lørdag var det bare 2, så den ene måtte betjene 2 stoppeklokker, en i venstre og en i høyre hånd. Starteren som var satt opp til Rekruttstevnet hadde et par dager før måttet melde forfall, og da ble løsningen slik vi har gjort noen ganger tidligere, at overdommeren,  denne gang Are, fungerte både som overdommer og starter. Han hadde jo full oversikt over banen fra den høye startboksen sin. Klokka nærmet seg 12.00 og stevnestart. Alt var klart i bua og starter-/overdommeren hadde ladet startpistolen, men hvor var løperne ? Stevnestarten ble utsatt 10 minutter i påvente av at de unge lovende skulle entre isen. Så --, nesten samtidig, fosset alle rekruttene ned til putene og ut på isflata. Hvilket herlig syn det var ! "På benken" sto Frode og Thomas fra Trondheim Kortbaneklubb, klar til å rope løperne fram til start. Men de håpefulle gikk ikke til benken, for selvfølgelig måtte de jo først gå en runde på isen for å varme opp - alle skøyteløpere gjør jo det. I oppvarmingsbanen på oppløpssiden var det en lang kø av "små" smilende skøyteløpere.

Endelig, kl. 12.15 hadde alle gått oppvarmingsrunden, og stevnet kunne begynne. Par for par ble løperne ropt opp og geleidet til riktig bane. Noen kikket skeptisk på startpistolen, men når det sa PANG så fosset de av gårde. Først var det 100m for de aller yngste (Rekrutt 1) og så var det samme distanse for de nest yngste (Rekrutt 2). Noen ganger måtte speaker spørre de andre i bua om det kom en eller to løpere, for det sto to i hvert par på startlista, men noen var kanskje blitt syke og kunne ikke være med på skøyteløpet. Tidene varierte fra 14,21 til 1.16,13 (med fall). Langs putene sto heiende og jublende foreldre, og sjelden ser vi så mye publikum på et gutte-/jentestevne nå til dags. Også dette var en fryd for øyet. Så var det gjesteløperne sin tur, og de skulle gå 500m. Rekruttene ventet imidlertid spent på siste par, for der skulle nemlig Frode Midjo gå, han som er en av trenerne på TKKs skøyteskole. Starteren sa: "Gå til start, ----feeeerdig ", Frode bøyde seg ned i startstilling, og så smalt startskuddet. Hva skjedde ? Jo, Frode flatet helt ut på isen. Mange av rekruttene undret nok på om han ble skremt av smellet fra pistolen. Nei, heldigvis hadde skøytene bare sklidd på den glatte isen i det han skulle begynne å gå. Frode ble nok litt lei seg når han så parkameraten Magnus spurte avgårde, for han gikk tilbake til benken der Thomas, også trener på skøytekolen, trøstet ham så godt han kunne.

Så ble det 20 minutter pause og hvile før de yngste tok fatt på sin andre 100m, de nest yngste 300m og gjesteløperne sin andre 500m, der Frode greide starten og kom til mål før Magnus til stor jubel fra alle TKKs rekrutter. Før premie-utdelingen hadde Lars og Øystein stilt opp alle premiene på en benk ved tidtakerbua. Premiene så ut som de var av gull, og mange av deltakerne bare måtte bort og ta på dem før utdelingen startet. Lars ropte opp en og en og Øystein sto klar til å gratulere og  overlevere "Gullpremiene". Det klikket i fotoapparater og alle fikk applaus når de stolt gikk fram for å ta i mot premien sin. Til slutt ble alle løperne samlet ved putene for fellesbilde. Alle som er så heldige å få være med på det årvisse Rekruttstevnet på Leangen, på isen eller ved putene, er vel ikke i tvil om at dette er Sesongens Vakreste Eventyr. Takk til alle som stilte som funksjonærer, og som gjorde denne dagen minnerik både for løperne og forhåpentligvis også for seg selv. Resultater  Protokoll 500m


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

 Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
Ta en tur innom og få skøyterabatt
(Gjelder medlemmer i STSKs klubber)
Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden

Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
700 m sør for Klettkryset

Les mer på Islek.no

Istider aktive og publikum
Leangen kunstisbane

Kretsstatistikk
pr. 01.05.2016


STSKs Youtubekanal

Gjestebok

Diskusjonsforum
Du må være medlem på
hjemmesiden for å delta

Kontakt STSK

STSKs Facebookgruppe

STSKs NETTALBUM

Styret i STSK ses. 2020/2021

Adresser:
Sør-Trøndelag Skøytekrets
postboks. 4595, Persaunet
7470 Trondheim

Sør-Trøndelag skøytekrets` Lover

STSKs årsberetning 2019/2020 
med protokoll fra kretstinget


 Klubbenes årsberetninger 
2019/2020

Strategiplan for
Sør-Trøndelag skøytekrets
2012 - 2014


Viktige dokumenter
vedr. Hurtigløp
ses. 2020/2021

Reg. Startlisenser i
STSK ses. 2010/2011

(pr. 05.01.11)

Støtt våre klubber gjennom


Antidoping Norge

 


Lei TSK-huset
til møter og selskaper

Gratis hjemmeside !

Strikkeoppskrift til"Djevlelua"

Skøytehistorier

Trøndere i NSFs styre
og
tingvalgte komiteer
1893-2011

Skøytetinget 2009

Klikk på logoen for gode overnattingstilbud
Klikk på logoen for gode overnattingstilbud

 

Trønderlista
20th Masters i Calgary

(oppdat.03.03.2011)

VM-hilsen
fra Geir Nesset

(26.02.2011)
 

Daglige rapporter
v/Arne Kjell, fra
Veteran-VM i Calgary

(oppdat.27.02.2011 kl. 15.00)

BØSK-løpernes reisebrev
fra
Veteran-VM i Calgary

(23.02.2011)

 

Informasjon om barneidrett fra NIF  - "Idrettens barnerettigheter" og "Bestemmelser om barneidrett".

Vikingskipet. - Informasjon om åpningstider, istider og priser.

Fosenhallen  - Informasjon om Norges 2. ishall / flerbrukshall.

Nordea kunstisbane  Kristiansund 

Skøytehåndboka- alle opplysninger vedr. hurtigløp og kunstløp.

Som medlem på STSKs hjemmeside kan du opprette din egen private hjemmeside GRATIS ! 

 

 

 Været i Trondheim

3V Vikings

Skøyter 15.46,6 

Nesodden skøyteradio
(Mandager fra kl. 22.10)

18th Masters` International
Allround Games 2009


Katarina
spesial

Hjemmesiden ble opprettet 16.06.06
webansv. Lars K. Brechan