Sesongåpning av hurtigløpsbanen på Leangen en måned forsinket

(Kl. 12.05)
Fredag 3. oktober var hurtigløpsansvarlig i skøytekretsen på Leangen for å se status og snakke med folket som jobber med rehabiliteringen, og få svar på om hurtigløpsbanen kan åpnes 15. november. Forrige besøk var 23. september. Mange som den gang la ettermiddagsturen til Leangen på den tiden trodde nok at isleggingen hadde begynt, men når de så nærmere etter ble det jobbet med å legge isolasjonsmatter på det gamle banelegemet se bilder. Gjennom samtalen med anleggsfolket 3. oktober ble det klart at arbeidet nok ikke blir ferdig til 15. november. Åpning av hurtigløpsbanen blir kraftig forsinket og må nok mere regnes som en julegave til byens aktive skøyteløpere.

Forklaringen er, som mange har fryktet, den forsinkede oppstarten av anleggsvirksomheten på forsommeren og prosjektering underveis. Anleggsfolket jobber det de kan, men er ikke "overmennesker", og beskrev gangen i arbeidet fremover fra 3. oktober slik: - Forskalinger på mesteparten av banen i forbindelse med betongarbeidet er ferdig. Det jobbes nå med forskalinger på punkter utenfor hurtigløpsbanen samtidig som det merkes opp for kjølerørene. - Så skal det legges en såle med betong før grunnarmeringen legges. - Deretter kommer det svenske firmaet og legger fryserørene, før topparmeringen skal på plass. - 14. november regnes som dato for oppstart for legging av betong-toppdekket. (dette vil pågå kontinuerlig til arbeidet er ferdig). - Deretter må betongen tørke og herdes før banemannskapet kan starte isleggingen. - Dato for oppstart islegging er beregnet til 4. desember, om det ikke kommer snø som forsinker tørke-/herdeprosessen. - Banemannskapet trenger en uke til å legge issålen, merke banen, og legge toppisen. Om tidsskjemaet holder, vil hurtigløpsbanen kunne tas i bruk 12. desember, altså i uke 50. En hel måned etter opprinnelig lovt åpningsdato 15. november. Entreprenøren jobber så fort som det er mulig, og er vel egentlig helt uten skyld i forsinkelsen. Se bilder fra 3. oktober.

Etter besøket på Leangen sendte hurtigløpsansvarlig en e-post til rådgiver Idrett i Trondheim kommune fortalte om "ryktene" om at åpning av banen 15. november ser ut til å skjære seg.

Svar på e-posten kom 9. oktober. "Det har dessverre oppstått en forsinkelse i byggeprosjektet på Leangen hurtigløpsbane. Det kan se ut som at det beste vi kan oppnå, med riktige og gode værforhold, er at betongen er ferdig herdet til 01.12.14, og klar for islegging deretter. Det er en liten mulighet for at denne datoen kan fremskyndes noen dager hvis rørleverandøren får dette til. Trondheim kommune venter på svar fra entreprenøren om dette, men det er kun snakk om max 2 – 4 dager som kan hentes inn. Rørleveranse er spesialarbeid, og personalet som benyttes kan ikke suppleres av spesialister uten opplæring. Vi vet ikke om leverandøren har tilgang på flere kvalifiserte arbeidere enn allerede påtenkt jobben. I tillegg må vi ha i mente at hele anlegget er utearbeid, og at alle datoer kan bli forskjøvet grunnet værforholdene. Det er slik, om vi liker det eller ikke. Årsaken til forsinkelsen ligger sannsynlig i forsinket oppstart, dette grunnet manglende prosjektering og tegninger for deler av prosjektet. Dette ble påpekt av entreprenøren via en endringsmelding til Trondheim kommune, men endringsmeldingen er dessverre ikke svart opp tilfredsstillende. Entreprenøren ser ut for å være riktig bemannet for arbeidene som pågår nå, og viser stor glød og iver for å få arbeidene ferdige. Fremdrift, slik det ser ut p.t.: 1.) Betong ferdig herdet 01.12.14. - 2.) Islegging er avhengig av været, ferdig medio desember (ca 10. des) Det anbefales at skøytekretsen/klubbene ikke legger opp til arrangement før jul og i romjula. Trondheim kommune beklager det som har skjedd av forsinkelser sett i forhold til tidligere målsetting om ferdig is til 15.11.14. Dette er dessverre ikke noe vi kan få gjort noe med nå, og Trondheim kommune ber om forståelse for at vi må gjøre denne jobben ordentlig og grundig nå i sluttfasen slik at banelegemet vil fungere godt i mange år fremover."

Resultatet av dette blir da at istrening for kretsens hurtigløpere før jul må foregå i Fosenhallen. Sør-Trøndelag skøytekrets frykter også at den forsinkede åpningen av Leangen vil få konsekvenser i forhold til rekruttering til hurtigløpssporten i Trondheimsorådet. Når det gjelder de terminfestede stevnene i november og første halvdel av desember må Trondheimsklubbene komme sammen og diskutere om disse skal avlyses, eller om arrangørklubbene har mulighet for å flytte stevnene til Fosenhallen.

I går ettermiddag var det igjen tid for å besøke Leangen for å ta en titt på statusen og fremgangen i anleggsarbeidet. Hurtigløpsansvarlig slo av en prat med anleggsfolket som fortalte at de er meget fornøyd med gangen i arbeidet, og at hele staben står på det de kan. Det jobbes overtid hver dag fram til kl. 19.30 / 20.00, noe hurtigløpsansvarlig kan bekrefte. Mens han var på Leangen i går, ble det jobbet både for hånd og med flere maskiner i aktivitet. Pr i dag er det lagt en betongsåle fra klokkesvingen og ned vekslingssiden, og det er lagt grunnarmering på det samme strekket. Det jobbes også på indre bane med forberedelser til armering og rørlegging. Hurtigløpsansvarlig ble invitert til å komme tilbake tirsdag 21. oktober for å se at det da vil være store forandringer i forhold til i dag. Se bilder fra 13. oktober. Ny status for anleggsarbeidet kommer her på hjemmesiden 22. oktober.

29. oktober er det styremøte i Sør-Trøndelag skøytekrets, der representanter fra Trondheim er invitert.


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

 Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
Ta en tur innom og få skøyterabatt
(Gjelder medlemmer i STSKs klubber)
Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden

Klikk på logoen for å komme til hjemmesiden
700 m sør for Klettkryset

Les mer på Islek.no

Istider aktive og publikum
Leangen kunstisbane

Kretsstatistikk
pr. 01.05.2016


STSKs Youtubekanal

Gjestebok

Diskusjonsforum
Du må være medlem på
hjemmesiden for å delta

Kontakt STSK

STSKs Facebookgruppe

STSKs NETTALBUM

Styret i STSK ses. 2020/2021

Adresser:
Sør-Trøndelag Skøytekrets
postboks. 4595, Persaunet
7470 Trondheim

Sør-Trøndelag skøytekrets` Lover

STSKs årsberetning 2019/2020 
med protokoll fra kretstinget


 Klubbenes årsberetninger 
2019/2020

Strategiplan for
Sør-Trøndelag skøytekrets
2012 - 2014


Viktige dokumenter
vedr. Hurtigløp
ses. 2020/2021

Reg. Startlisenser i
STSK ses. 2010/2011

(pr. 05.01.11)

Støtt våre klubber gjennom


Antidoping Norge

 


Lei TSK-huset
til møter og selskaper

Gratis hjemmeside !

Strikkeoppskrift til"Djevlelua"

Skøytehistorier

Trøndere i NSFs styre
og
tingvalgte komiteer
1893-2011

Skøytetinget 2009

Klikk på logoen for gode overnattingstilbud
Klikk på logoen for gode overnattingstilbud

 

Trønderlista
20th Masters i Calgary

(oppdat.03.03.2011)

VM-hilsen
fra Geir Nesset

(26.02.2011)
 

Daglige rapporter
v/Arne Kjell, fra
Veteran-VM i Calgary

(oppdat.27.02.2011 kl. 15.00)

BØSK-løpernes reisebrev
fra
Veteran-VM i Calgary

(23.02.2011)

 

Informasjon om barneidrett fra NIF  - "Idrettens barnerettigheter" og "Bestemmelser om barneidrett".

Vikingskipet. - Informasjon om åpningstider, istider og priser.

Fosenhallen  - Informasjon om Norges 2. ishall / flerbrukshall.

Nordea kunstisbane  Kristiansund 

Skøytehåndboka- alle opplysninger vedr. hurtigløp og kunstløp.

Som medlem på STSKs hjemmeside kan du opprette din egen private hjemmeside GRATIS ! 

 

 

 Været i Trondheim

3V Vikings

Skøyter 15.46,6 

Nesodden skøyteradio
(Mandager fra kl. 22.10)

18th Masters` International
Allround Games 2009


Katarina
spesial

Hjemmesiden ble opprettet 16.06.06
webansv. Lars K. Brechan