Klubbinfo Tempo Sandnes

Denne siden inneholder diverse info om Norsk tempoklubb sin Sandnesavdeling.

Medlemsmøter

Møtene holdes tredje mandag i måneden, unntatt juni, juli og desember på Varatun Gård på Varatun i Sandnes

Fakta om klubben

NTK's lokalavdeling i Sandnes er en av de mest aktive på landsbasis. Vi har godt over 200 registrerte medlemmer i Sør-Rogaland og mange av disse er aktive gjennom sesongen. Vi har klubblokale på Varatun Gård på Sandnes.
Vi har medlemsmøter den tredje mandagen i måneden. Vi forsøker å fylle møtene med vettugt innhold.
Vårt største, årlige arrangement går av stabelen i siste halvdel av august, og trekker til seg medlemmer fra både nær og fjern. Vi har vi til og med hatt tilreisende fra vår 'søsterorganisasjon' Herculesklubben i Tyskland.
Noen personer fra klubben har også i flere år deltatt i Skanderborgløbet, som avholdes i Skanderborg den siste helgen i mai.
Dette er et rebusløp for vetaranmotorsykler hvor en kjører i området Skanderborg, Silkeborg ++, en løser rebuser og konkurrerer i forskjellige spørsmål og ferdighetsprøver.
---------------------------------------------------------------------------------
Som kjent ble bedriften Jonas Øglænd i Sandnes, tidligere norsk industri- og handelsselskap grunnlagt i 1868 som en land-handel av Jonas Øglænd. Han startet i 1892, sammen med sine sønner, agentur og monteringsverksted for tyske, senere også amerikanske sykler.

Egen sykkelproduksjon fra 1906, fra 1932 under navnet DBS («Den beste sykkel»). Eksport fra 1949. Firmaet produserte også mopeder og lette motorsykler (Tempo) basert på importerte motorer (Sachs og Villiers). I 1926 startet Øglænd egen
konfeksjonsfabrikk og ble etter hvert også engasjert innen tekstilhandel med klesvarekjede (Cubus).

Etter deling av firmaet i 1989 ble sykkelproduksjonen (Øglænd DBS) overtatt av svenske Monark (senere en del av Cycleurope), mens konfeksjonsvirksomheten ble overtatt av Varner-Gruppen. Både sykkelfabrikken og konfeksjonsfabrikken i Sandnes er nedlagt.

 Del denne siden på Facebook: