Engasjerte i RJK

... begeistret for judo i før og nåtida: her finner du info og kontakt til de som tok eller tar funksjoner i RJK (trener, styremedlemmer, medlemmer)

Trenere

Eirik Reehorst (f.o.m. høst 2017)
Shino Wilberg (f.o.m. vår 2018)

Klubbens styre mars 2018 - mars 2019

Hans Marius Jakobsen - leder
Ragnhild Bach - sekretær
Bjørn Erik Strand - kasserer

Jon Laugen - tidligere trener fram til sommer 2014

Jeg begynte med judo sommeren 2008. Jeg hadde akkurat sluttet å spille fotball og trengte en aktivitet hvor jeg kunne holde formen. Jeg har alltid vært interessert i kampsport, og da treneren i Ringerike judoklubb, Runar Bjaaland, begynte som lærer på skolen min fant jeg ut at jeg skulle gi judo en sjanse. Jeg var veldig innstilt på at jeg skulle lære meg selvforsvar, men etter hvert som tiden gikk fikk jeg også opp øynene for den sportslige delen av judo. Det å gå konkurranser ble min greie, og med god undervisning og oppfølgning av Runar kom jeg stadig nærmere toppen av pallen. I 2011 sesongen kom gjennombruddet. Seier i alle norgescup-stevnene jeg deltok i samt Norgesmesterskapet gjorde at jeg vant norgescupen sammenlagt for gutter under 17 år. Jeg gikk også til topps i det Nordiske mesterskapet samme året. Jeg dro også på turer med rekruttlandsslaget til Sverige, hvor jeg fikk gullmedalje, og til Finland hvor jeg fikk en bronse i Finnish Open. I 2012 begynte jeg i ny alders- og vektklasse. Så langt i sesongen har jeg fått to bronsemedaljer i Norgesmesterskapet og et norgescupstevne.

Jeg har trener 1 kurs og jobbet før som hovedtrener for både barne og ungdomspartiet i Ringerike judoklubb etter at Runar Bjaaland har flyttet tilbake til Australia.

Runar Bjaaland - Klubbens gründer og første trener

Bilde
Jeg begynte Judo som barn i Australia i 1969 og som ungdom representert staten Victoria flere ganger i den årlige Australske Mesterskap. Jeg trente i flere klubber rundt Melbourne men hørte til Balwyn Judo klubb.Min Instruktør enda driver på som Instruktør og aktivt i Kata. Jeg etablerte en klubb ut på landet og i 1990 tallet jeg var Judo trener for Politiets Ungdomklubb i Hobart Tasmania.
Det er judo sporten som fenger meg mest, men når en judo dojo var ikke tilgegelig har jeg trent i Karate, Aikido og Tai chi. Jeg har fått mye fra sporten og den fortsetter og holde meg 53 farlig og frisk .


Jeg begynte å trene Judo i Norge i 2003 med Sven Ove johannesen i Krokstad judoklubb hvor jeg og guttenne trent for to år og jeg var trener for ett år. Den da værende kretsleder, Hans Engebretsen, spurte meg om jeg kunne begynn med judo i Hønefoss , og i 2005 kjøpte jeg matter og vi startet opp under Heradsbygda barnehage. Vi fikk mer rom på Heggen skole, hvor vi trivdes for tre år, og Ringerikshallen i Hønefoss forett år. Nå holder vi til Undervisnings bygget nr. 23 på Helgelandsmoen .

Jeg har to gutter som har fordypet seg i sporten og tatt hjem hver sitt Norges Mesterskap og deltatt internasjonal med norges Landslag i Judo. Sporten er yperlig tilrettelagt for familie deltagelse.
Jeg har trener kurs og dommer kurs og er 2 Dan.
Vive le Ringerike Judoklubb!

 Del denne siden på Facebook: