Nyheter 3-08

Nyhetsstoff i fra perioden september - desember 08.

Norsk Dobermann Klub 29/12-08

Qornoq's Arctic Qimas Kita har debutert på utstilling i dag i Letohallen på Eidsvold.
Resultatet ble 1 UK-1 UKK- CK- 1 BTK - CERT-BIR.

Dommer var Dan Ericson, Sverige og han ga Kita følgende kritikk: "Mycket snygg, velbygd med kollosalt pene bevegelser, idealisk bakstell, trenger utvikles i kroppen. Burde hatt mer pels. Fint hode, perfekt overlinje."

Kita er eiet av Torunn Garder, Nannestad.


Ringen gratulerer!
 

Ny medarbeider i Ringen

Som dere sikkert har merket, har vi kommet med mye stoff fra Polen i det siste. Tilfeldigheter førte at vi kom i kontakt med en polsk hundekjører, Monika Stawowczyk, og det viser seg at hun har opprettet sin egen "Ring" i sitt hjemland. Polen har ingen raseklubb, men Monika har kunnet tilby et samlingsted samt informasjons side på nett for grønlandshund interesserte.
The Greenland Dog Base

Monika og mannen Waldemar eier både grønlandshunder og siberian huskies, og er svært aktive hundekjørere. Nå samarbeider vi om å slå sammen våre databaser, og på den måten blir vi kjent med enda flere hunder, eiere og oppdrettere rundt omkring i Europa.

Monika er ikke bare særdeles dyktig på hjemmesider, men er også en usedvanlig god fotograf. Ta en kikk på hennes medlemside og følg linkene, så forstår dere hva vi snakker om.
Monikas bilder

Velkommen Monika, vi gleder oss til fremtidig samarbeid!

Katinka & Marianne
 

Foto: Robert Jarzab

Polish Off-Snow Championship 2008 - 6-7/12-08

  
Józef Zwiniarski with Dakota Polarna Legendaand Miteq Gronland Angakok Roman RadBowski with Bessy Kimik Suit and Alaskan malamute ? and Mungo Legenda PóBnocy

Vi har fått høre nytt i fra Polen. Der har de nettopp avholdt Polsk mesterskap i barmarkskjøring med 110 startende hvorav en tiendel (11 stk) stilte til start med grønlandshunder. :-)

Billedrekken over er hentet i fra Monikas billedgalleri og viser noen av de startende i farta.

Litt mer om løpet her: In English

Alle bilder og info: Monika Stawowczyk

 

Waldemar Stawowczyk med Sayuk Legenda PóBnocyog Shantu LegendaPóBnocy

 

 Agnieszka BBach medsitt spann,fra front:B'ArsakLegenda PóBnocyog Lakota Merkambertaner. Bak C-Najasak Qimusseq ogen Alaskan Malamute
     

Nordic Show - England 22/11

Vi har fått en hilsen i fra England:

At the Nordic Show held on 22nd November we were the only exhibitors with our 3.

Greenland classes under judge Jim Broadberry:
Limit class,1st:
Seacourt Skys The Limit at Sledog "Otis"

Open class,1st :
INT CH DK CH Alpha Basen Qimmeqs Ars Nova Polar at Sledog "Polly"

2nd: Seacourt Star Dust at Sledog "Grit"

Polly was Best Of Breed, Grit was Reserve Best of Breed & Best Opposite Sex.

Any Variety Sled dog class under judge Frank Kane:
1st: Seacourt Skys The Limit at Sledog
He beat 3 Malamutes & 3 Siberian for the class win.

Best, Nicola & Stuart

Ringen gratulerer!

 

BIR/BOB: INT CH DK CH Alpha Basen Qimmeqs Ars Nova Polar at Sledog med eier Nicola Singh. Foto: Winterton/Singh

Aktivt grønlandshundmiljø i Polen

Foto: (C) Monika Stawowczyk

Ringen har fått sine første polske medlemmer og vi ønsker velkommen! Det er en glede å oppdage at Polen har et aktivt grønlandshundmiljø, til tross for at de ikke har noen raseklubb. Eiere er aktive i såvel hundekjøring som på utstilling, eller de er vanlige turfolk som så mange andre av oss.

Les litt om livet med grønlandshund i Polen her og ta en kikk på Monika Stawowczyk's The Greenland Dog Base/ Baza psów grenladzkich

"Baza" fungerer etter de samme prinsippene som Ringen; det er et nettbibliotek for grønlandshund, alle tjenester er gratis og alle er velkomne. Vi gleder oss til fremtidig samarbeid!:-)

 

Norsk Vinner-utstilling i Hamar - 21/11

Norske Vinnere 2008:
Beste tispe og BIM N Such NV05-07 WW-08 Suna-Sanik's Jumping Era til venstre og beste hann og BIR
N Such NV07 WW-08 Suna-Sanik's Milalik Silver Wolf til høyre. Dommer Marianne Holmli i midten.
Gratulerer til eier av begge hunder, Charlotte Johansen.

Vi gratulerer også Kristin Bjørndal med "stor-Cert" til Jack og Stein Are Raknes med CK til Raiko (Kimassok Bulldozer Milaraaq)

Foto: Marianne Lund/Katinka Mossin
N Such NV05-07 WW-08 Suna-Sanik's Jumping Era
1 CHK - 1 CHKK - CK - 1 BTK - Cacib - BIM
Kimassok Bulldozer Milaraaq
1 AK - 2 AKK- CK - 3 BHK
Jack
1 AK - 1 AKK - CK - 2 BHK - Cert- Res Cacib
N Such NV-07 WW-08 Suna-Sanik's Milalik Silver Wolf
1 CHK - 1 CHKK - CK- 1 BHK - Cacib - BIR
Keiko av Fjelleng
1 AK - 3 AKK
Tinka's Ariel
1 VK - 2 VKK - HP - BIR Veteran
Qornoq's Arctic Qimas Qaumaneq
1 UK - 1 UKK
Kimassok Bulldozer Tessiotoqe
1 AK - 1 AKK

 

 

 

 

Luggen syntes det var mye hyggeligere å gå ut og ta en dans med Numa enn å høste sløyfer denne dagen :-)

 

Qornoq's Arctic Killik Kalugiaq
2 AK

Nye importhunder i Danmark

Vi har fått nye medlemmer i Ringen som nettopp har kommet tilbake i fra noen

år på Grønland. De har tatt med seg 3 hunder tilbake på flyttelasset. Og så er vi så heldige at vi har fått bilder av de nye sammen med et brev.


Lidt om vores dejlige dyr; Vi har boet på Grønland i 4-5 år (i Ilulissat) og startede med 5 hunde, endte med 13. Nå har vi taget 3 med hjem.

LudvigArlukMille

Ludvig er den ældste (3,5 år) og 100% min hund, han er god til at lystre og er glad for at gå tur. Jeg har ikke kørt så meget med ham for han har et problem med sin venstre hofte. Han har heldigvis ikke me`n af det så længe han ikke bliver overanstrengt. Nogen vil mene at det er tosset at tage sådan en hund med til DK, (koster utroligt meget at flytte hunde) men Ludvig er en del af familien.

Arluk (7 måneder) kommer fra en af vores gode venner. Han er en stor godmodig bamse der hurtigt overgiver sig hvis der er problemer. Vi ville egentlig kun havet haft 2 hunde med hjem, så vi havde mulighed for at få hvalpe. Men da det blev klart at Ludvig havde sit hofteproblem og dyrlægen sagde at det kunne være arveligt, så valgt vi at tage en mere med - det blev så Arluk som vi kendte i forvejen.

Mille (5 måneder) er den mest frække af dem alle. Hun er egentlig vores datters hund, men da vores datter "kun" er 8, er Mille blidt et familie-projekt også. Hun skal til noget hundetræning, og vi har også fundet et sted hvor det ikke er krævet at hunden er stamtavle bogført. Mille er en hyggelig indehund og vil helst tilbringe sin dag med at ligge under ungernes seng, selv om hun sveder.

Ligesom i de fleste familier er vores hunde blevet en del af os og vi elsker dem alle 3. De er meget kælne og vil så gerne klappes af alle der er i nærheden. De har taget turen til DK flot, vi har ikke haft nogen problemer med tilpasning (endnu). Alle de bange anelser som familie og venner gik rundt og havde er gjort til skamme - vores hunde larmer mindre end naboens, er venligere og kommer (undtagen frække Mille) når der bliver kaldt, så alt i alt går det super.

 

Ludvig er den lyse han med gule aftegninger. Han ligner altid en præmie hund når vi tager billeder af ham :-)
Arluk er den mørk brune han, med alt for lang tunge.
Mille er den lys grå, med det frække blik.

Indtil vidre arbejder jeg på at få hundene vores registreret. Vi har godt nok pas til dem der er lavet på Grønland men jeg er endnu ikke sikker på om det er nok. Vi skal ta kontakt med Maj og Jes. Måske kan de hjælpe mig med dette.

Knus og vov herfra

Rikke Schwegler

 

Alle tre før avreise i fra Grønland

Orkdal Hundeklubb 8/11

 
Edda av Wanvare - Cert, BIM - Championat! Suna-Sanik's Overdrive Amek - Cert, BIR

Foto: Katinka Mossin

Det har kommet oss for øret at Edda av Wanvare oppnådde Norsk Utstillingschampionat i helgen som var. Hun fikk sitt siste cert med BIM, og smykker seg dermed med tittelen NUCH. Edda er eiet av Gisle Uren og Anne Nørbech, og oppdrettet av Rita Lysholm og Wiktor Hagan. Både eiere og oppdrettere er bosatt i Røros.
Beste hannhund med cert og BIR ble Suna-Sanik's Overdrive Amek. Sistnevnte er eiet av Anita og Sverre Bach, og oppdrettet av Mette Ånes.

Ringen gratulerer!

 

Letohallen, 25-26/10

Det var dobbeltutstilling i Letohallen denne helgen. Fem håpefulle grønlandshunder stilte til bedømning for dommer Ritva Raita på lørdagen.

På søndagen stilte to av disse opp på nytt sammen med to andre for å bedømmes av dommer Kari Granaas Hansen.

Det ble mange flotte sløyfer og mange blide fjes rundt ringen begge dager. Men storeslem må vel sies å ha gått til den snaut 12 år gamle veterantispen Nord-V 06 Tinka's Umanaq. Ikke bare ble hun best i rasen begge dager, men hun kan også titulere seg som Norsk Utstillings-Champion etter denne helgen.

En stor dag for eier og oppdretter Katinka Mossin.

 

Dette var forøvrig Umaq's henholdsvis tredje og fjerde utstilling. Alle tre certene som trengtes for championatet samt Nordisk Vinner-tittelen er høstet etter fylte 9 år! Et lite bevis på hvor frisk og "holdbar" rase vi har :-)

På herresiden var det de unge guttas helg. Lørdagen var det den 20 mnd gamle Kimassoks Djerve Robin Hund, eier Karin Westrheim som fikk cert og ble BIM, og søndagen gikk hannhundcertet med BIM til 20 mnd gamle Qornoq's Arctic Killik Kalugiaq, eller Luggen blant venner. Eier er Torunn Garder.

Ut over dette fikk Tinka's Kennel Hp i oppdretterklasse på lørdagen med hundene Umanaq, Qimmiq, Åldefar og Zalo. Alle med fornavnet Tinka's og eier/oppdretter til hele gjengen: Katinka Mossin.

Ringen gratulerer alle sammen!

Flere nyheter

Nord-V 06 Tinka's Umanaq
1 VK - 1 VKK - CK - 1 BTK - Cert - BIR
1 VK - 1 VKK - CK - 1 BTK - Cert - BIR
Championat! - BIR Vet. begge dager
Kimassoks Djerve Robin Hund
1 AK - 1 AKK - CK - 1 BHK - Cert - BIM
1 AK - 1 AKK
Qornoq's Arctic Killik Kalugiaq
1 UK - 1 UKK - CK - 1 BHK - Cert - BIM
Tinka's Qimmiq
1 AK - 1 AKK - CK - 2 BTK
Tinka's Åldefar
1 AK - 2 AKK
Tinka's Kovu
1 AK - 2 AKK
Tinka's Zalo
2 AK

 

Tromsø 18-19.10 - Tromsø HK lørdag/NKK søndag

Kimassok Bulldozer Amaroq til venstre med sin eier Svein Tore Henriksen. Han fikk BIR og Cert begge dager + Cacib hos NKK. Kun et cert gjenstår før han kan smykke seg med titelen NUCH.

Amaroqs mor, Tinka's Qanik Kilak, ble BIM med Cert på NKKs utstilling og fikk utdelt tittelen Norsk Utstillingschampion. Hun ble stilt av Frank, eier Tove Robertsens samboer.

Kimassok Cherokee Inequ Issaisa fikk rød sløyfe i åpen klasse. Eier Inger Lise Sjøseth.

Ringen gratulerer!

Flere nyheter

 
Kimassok Cherokee Inequ Issaisa
1 AK -2 AKK
Kimassok Bulldozer Amaroq
1 AK -1 AKK- CK - 1 BHK - Cert
1 AK -1 AKK- CK - 1 BHK - Cert/Cacib
N UCH Tinka'sQanik Kilak
1 AK -1 AKK
1 AK -1 AKK- CK - 1 BTK - Cert - Championat!

Denne siden inneholder mer info:

 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 18/7-2009

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: