NP - Høstsamling 08

 

Norsk Polarhundklubb avholdt sin høstsamling på merket som vanlig.

Her var det mange grønlandshunder som hadde møtt opp sammen med sine eiere. Tur på lørdagen og uhøytidelig barmarksløp på søndagen.

I tillegg var det møteaktivitet med et bredt tilbud til den interessert.

Gisle Uren, leder i NP, gjør seg klar til restart på barmarksløpet søndag. Foran f.v: Trym av Wanvare, Edda av Wanvare. Deretter Kalaallit's Born to Run Pelle (t.v) og Jotne av Wanvare. Bakerst sees Pippi av Wanvare og Tinka's Viking (t.h). Foto: Katinka Mossin

 

Helgen 26.-28.9 hadde Norsk Polarhundklubb sin høstsamling på Merket. Dette er et årlig arrangement for klubbens medlemmer og et fint sted å treffes med nydelig natur og flotte treningsveier samt turterreng.

På lørdagen ble det arrangert en "grilltur med tur- og treningstips". Her ble det en tur på beina, med sykkel eller med vogn inn til en felles grillplass. Erfarne polarhundfolk skulle svare på spørmål og demonstrere ulike tur- og treningsmetoder. Rett og slett dele av sin erfaring med andre. Undertegnede kom dessverre for sent til å bli med på dette, men jeg tipper det må ha vært en trivelig og lærerik tur for dem som ble med.

Anders Kristensens spann. Forfra: Keiko av Fjelleng - Drevsjøluna, Balder - Suna-Sanik's Milalik Tundra, Embla - Varg Geronimo, Tinka's Yanhoza.Odd Lund (t.v) i samtale med Kristin Eriksen under pausen. I Odds spann sees foran f.v Suna-Sanik's Polar Jerv - Troll, Jack, Racystar Vega Viking - Singavoq av Tasermiut.
  
Gjengen til Anders KristensenKatinka Mossins spann på vei mot mål og seier i vognklassen

Om kvelden ble det arrangert møter og foredrag. Diverse ting angående klubben og dens drift var oppe. NP har nettopp vært igjennom en større forandring i og med at malamute-folket har gått ut og startet egen klubb. Det ble derfor etterlyst nye krefter som kan steppe inn i styre og stell og diverse komiteer. Så finnes det noen der ute som har lyst til å bli med i et aktivt miljø for rasen så har dere sjansen nå. Ta da kontakt med Nina Gjellum i valgkomiteen, 66988634 - 93210431 - n.gjellum@c2i.net. Hun blir kjempeglad for å høre i fra deg :-)

Og synes du det er skummelt å hoppe rett i verv så anbefales det på det varmeste å delta på klubbens samlinger. Her vil det helt sikkert være folk som blir glad for din hjelp om du har lyst til å prøve deg frem.

Etterpå ble det holdt foredrag om foring og ernæring for hund av Snorre Næss. Snorre har over 30 års erfaring med hundekjøring og er bl.a kjent fra 71 grader nord. Han har i samarbeid med TINE utviklet et høyenergifôr, Balto for dem som kjenner det. Han snakket om ernæring og riktig fôring av fysisk aktive hunder. Mye "mat"-nyttig innhold som helt klart fenget sitt publikum.

Alt i alt ble dette en vellykket helg for dem av oss som var der.

Fotos og tekst: Katinka Mossin


Barmarksløpet

På søndagen ble det avholdt et uhøytidelig barmarksløp. 3,5 km til en snuplass og med retur etterpå. Her stilte det mange glade mennesker og dyr. Og med en utrolig variasjon i "kjøretøyet". Alt i fra sykkel, sacco-vogn, hjemmelagede doninger til mere forsegjorte dyckvogner og firhjulinger. Spannstørrelsene var også variable i fra en forran sykkel til 8 hunder med passasjer. Så tidene kan selvsagt ikke sammenlignes helt. Men gøy hadde vi det :-)

Her en liten Videosnutt med glimt i fra løpet:

- - - Tittel på Bilde

Resultatliste

1-spannSykkel   
1.Siri StorevikAM 17.58
2.Nina GjellumKimmaq 18.17
3.Martin NymoenAM 20.06
     
1. Gj.kl.Heidi LohrmannSH 16.10
     
3-8-spannVogn "med hjelp"dvs. vogn man står på og kan hoppe av  
1.Katinka MossinTinka's Tøffel - Tinka's Minnie Mus, Tinka's Bitte-Lise - Tinka's Qimmiq, Tinka's Oilliq - Tinka's Laila, Tinka's Mirakel, Tinka's Bimbo (og Pia Nilsen som ballast) 19.26
2.Leif BjørnesethAM 19.59
3.Jon Inge SkyrudmoenAkia, Puk, Iak 23.42
4.Anders KristensenKeiko av Fjelleng - Drevsjøluna, Balder - Suna-Sanik's Milalik Tundra, Embla - Varg Geronimo, Tinka's Yanhoza. 24.22
5.Gisle UrenTrym av Wanvare, Edda av Wanvare. Kalaallit's Born to Run Pelle - Jotne av Wanvare, Pippi av Wanvare og Tinka's Viking 25.34
     
2-5-spannVogn "uten hjelp"dvs. vogn man sitter på/oppi og ikke kan hoppe av  
1.Odd LundSuna-Sanik's Polar Jerv - Troll , Jack , Racystar Vega Viking - Singavoq av Tasermiut 20.22
2.Sverre MoeAM 22.58
3.Kristin EriksenNanoq - Tinka's Ø-Toya, Keelco's Canny Kiinnaalik 26.05
4.Linn Therese KristensenQornoq's Arctic Qimas Qaumaneq - Qornoq's Arctic Killik Kaujarnaq 28.21
5.Torill KveldsvikSam 32.09
     
1. Gj.kl.Bente ArnerNuch Nateq Nikita + 1SH 30.27
     
1. JuniorKristoffer LundQornoq's Arctic Killik Qimavoq - Kuviasuq Asuk Nunamiut 28.10

Katinkas gjeng forfra ... og bakfra.

Tinka's Tøffel - Tinka's Minnie Mus, Tinka's Bitte-Lise - Tinka's Qimmiq,

På bremsen står Pia Nilsen.

Tinka's Oilliq - Tinka's Laila og Tinka's Mirakel - Tinka's Bimbo bakerst

Gisle Urens spann. Bak står Odd Lund med sine håpefulle.
Anders Kristensen på vei mot målKristin Eriksen med Nanoq , Tinka's Ø-Toya og Keelco's Canny KiinnaalikKristin med Linn Therese Kristensen som kjører med Qornoq's Arctic Qimas Qaumaneq og Qornoq's Arctic Killik Kaujarnaq
 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 15/7-2009

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: