Grønlandshund på Internett

Hundeløp i Sisimiut på Grønland. Foto: Greenpeace

www.siriuspartner.dk

Foto: (C) Asger Fredslund

Grønlandshundringen

Ringen er en nettportal for eiere, oppdrettere og alle andre grønlandshund-interesserte. Meningen er at en igjennom Ringen skal kunne bli kjent med rasen i hele dens bredde. Her skal en også kunne følge med på hva som skjer. Både hjemme i Scandinavia og utenfor når nyhetene kommer oss for øret.

 

Hva er Grønlandshundringen?

Grønlandshundringen er en videreføring av "Sider om Grønlandshund" som ble opprettet i 2001. Ringen er ikke ment som en grønlandshundklubb som skal fungere som erstatning for de respektive rasehundklubber i ulike land. Tanken bak er å lage et nettsted for utveksling av informasjon, både innad i det enkelte land og over landegrensene. Vi har grunn til å være stolte av vår spesielle og varierte rase. La oss vise det med et felles ansikt utad til verden; Dette er rasen i hele sin forskjellighet!

Vi ønsker derfor at så mange som mulig blir med oss og sender inn bilder av sine "håpefulle" enten de nå er verdens vakreste, raskeste, sterkeste eller smidigste. Eller om de rett og slett er "gullklumpene" til mor eller far.

Alle grønlandshunder og deres eiere er velkomne som brukere av Ringen. Våre tjenester er gratis. Ringen er ingen klubb og dermed har vi heller ikke et eget lovverk å forholde oss til. Men vi ber om at den informasjon du gir oss skal være reel og etterrettelig. Vi ettergår selvsagt informasjonen før vi legger den ut så godt det lar seg gjøre.

Hva Ringen inneholder

Det meste av stoff om grønlandshund :-) Vi har blant annet hannhund- og tispekavalkade, champion-galleri, nyheter fra utstilling og løp, reportasjer fra ulik aktivitet med rasen, historisk stoff, valpeliste, omplasseringside, informasjon om rasehundklubber, linker til grønlandshundstoff i inn- og utland m.m.

Ta en titt på de ulike linkene til venstre i menyen. Her bør det finnes noe for enhver smak.

Medlemskap

Medlemskap i Ringen er både gratis og uforpliktende. Du vil bli ført opp i og få tilgang til vårt medlemsregister og vårt lukkede meldingssystem som letter kontakten i mellom raseinteresserte. I tillegg får du tilgang til vår alfabetisk sorterte oversikt med bilder av langt flere forskjellige grønlandshunder enn de som ligger ute under kavalkadene.

Som medlem har du fordelen av å kunne opprette og vedlikeholde din egen medlemside. På denne siden kan du fortelle om deg, eventuell familie og om hunden(e). Du kan skryte hvis du ønsker, men vi tillater ikke at det skrives nedsettende om hverken andre personer eller andres hunder. Vi ønsker en positiv og upolitisk tone her inne.

Ønsker du å bli medlem, les instruksen her: Medlemskap. Behøver du hjelp til å lage egen side, spør oss og vi bistår så godt vi kan.

Stoff til Ringen

Ringen lever og vokser av det folk bidrar med av stoff. Vi er et nettsted som fungerer både som avis og bibliotek. Det som er nyheter i dag, er historie i morgen. Har du lyst til å bidra med rasestoff, sende inn bilde av din hund eller dele en morsom happening med oss? Bruk i så fall vår felles-mail: ringenbilder@gmail.com

Bildene bør være av god kvalitet. Vi kan redigere en del, men ikke trylle :-) Er bildet ment til hannhund- eller tispegalleriet bør det være av hele hunden stående oppreist og tatt i fra siden. Flott hvis hunden også vender ansiktet litt mot fotografen. Send med hundens registrerte navn (hvis den er registrert) kallenavn og hvem som eier den. Kikk på galleriene og du vil forstå hva vi er ute etter.

Og vi setter veldig pris på om du ikke redigerer eller forminsker bildene. Vi foretrekker å klippe og redigere selv.

Vi er to stykker som jobber med Ringen ved siden av jobb, hverdagsliv, stell og trening av egne hunder. Så vær snill; vær litt tålmodig med oss. Vi oppdaterer litt hver dag, men dersom vi får en del stoff samtidig kan det danne seg en liten kø i blandt. Nyheter blir prioritert, kavalkader og hjemmesider kommer da i annen rekke.

(C) Copyright

Stoff og bilder som publiseres her tilhører Grønlandshundringen og/eller en eventuell bidragsyter. Vennligst ikke bruk dette materiale i noen annen sammenheng uten først å innhente tillatelse.

Menneskene bak Ringen

Og hvem er så vi som det refereres til hele tiden og som driver og har dratt i gang dette stedet? Kort fortalt er vi to personer som begge er langt mer enn middels interesserte i rasen og har en lengre historie bak oss med disse hundene. Ellers;

Katinka Mossin: Marianne Lund: 
  

Innehaver av kennelnavnet Tinka's.

Ble kjent med rasen i 1972 og fikk min første egne grønlandshund året etter. Har deltatt både i utstillingsringen, på løp (flest lengre) og på ekspedisjoner. Alt med rasen Grønlandshund.

Kontakt-info:
Katinka Mossin, Weensvangen, 2338 Espa, Norge
(0047) 62 58 48 11 - tinkasin@c2i.net

 

Innehaver av kennelnavnet Qornoq's Arctic.

Har drevet med hunder siden tidlig barndom. Jakthunder, både apporterende og stående, samt etterhvert også grønlandshund. Er et typisk friluftsmenneske som helst vil være i naturen året rundt. Aktiv utstiller og TD (løpsdommer).

Kontakt-info:
Marianne Lund, 1363 Høvik, Norge
(0047) 93 82 46 44 - qornoqs_arctic@yahoo.no


 

Ambulansespann på påsketur på Hardangervidda på slutten av 60-tallet. Man tror hundene er Runak, Trekkhundklubben's Trine, Aki (ureg), Trekkhundklubben's Iteq og Binto. Mer under Blinkskudd. Foto: NTK

(C) Copyright Grønlandshundringen

 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 6/11-2008

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: