Marianne Lund - Kennel Qornoq's Arctic

m

Litt om meg, hundene og hundelivet:-)

Jakt-og trekkhunder har vært en del av livet mitt siden barndommen. Jeg har alltid hatt flere raser, og derfor drevet med mange typer hundesport og aktiviteter.Det har vært hundekjøring, lydighet, utstilling, spor og jakt.
Utstilling begynte jeg med i tenårene, og ble tidlig engasjert i utstillingskomiteer og alt arbeidet rundt dette med å lage en hundeutstilling. Ringsekretærutdannelsen tok jeg i 1989, men jeg var allerede da handler for mange andres hunder også, slik det ble liten tid til å praktisere. Et mål er å ta dette opp igjen. Et av gjøremålene på listen: "når jeg blir gammel......":-)
Jeg kom inn i avlsrådet i Norsk Trekkhundklubb på begynnelsen av 90-tallet, og var med å avlet frem ambulansehunder. Senere drev jeg dette alene, og var også hundeforvalter og kontaktperson for alle forvertene til klubben. Da ambulansetjenesten ble nedlagt i 1997, fikk jeg kennelnavnet av styret i klubben, men etter å ha avlet et par kull privat på NTKs navn, valgte jeg å kjøpe kennelnavnet til Kari Aalerud, Qornoq's Arctic. Kari hadde samarbeidet med NTK siden 1981 og det ble en naturlig overgang å overta etter henne.

Jeg påbegynte hundemassør utdannelsen i 2004, og driver enda på...det går smått, men en dag blir jeg nok ferdig.
De siste par årene har jeg brukt skummelt mye av fritiden som Teknisk Delegert(TD) for Norges Hundekjørerforbund. Jeg har lisens som dommer i både Nordisk og Slede stil. Jeg er medlem av TD - og Antidoping komiteen i NHF.

Strihåret vorstehhund er en annen stor interesse jeg har. Jeg har vært aktiv i Norsk Vorstehhundklubb i flere år, og laget utstillinger og messer.
Jaktprøver har vi også deltatt på, men ikke med særlig hell."Gjøken" er en selvstendig herremann med enorm jaktlyst som er vanskelig å styre. Han vil helst ordne alt selv, og slikt blir jo det ikke premier av. Nå skal vorsteh omskoleres til sporhund i stedet.

Atferd og problemer rundt dette opptar meg sterkt. Jeg er så heldig å få jobbe på klinikken til Gry Løberg, Manimal, her på Høvik. Gry er en barndomsvenninne som har utdannet seg på universitetsnivå inne atferdsproblemer på selskapdyr. Det var vanskelig å omstille seg etter så mange år med pratisk erfaring og tradisjoner innen hundeoppdragelse og trening, men etter halvannet år med "omskolering" må jeg bare innrømme at det meste jeg trodde på før er feil. Det finnes andre metoder enn den tradisjonelle "harde" som gir betydelig bedre resultater, og langt større velferd for hunden.
Strihåren min, Gjøken, er også ansatt hos Gry. Gjøken er en meget stabil og rolig hund som kan fungerer som figuranthund. Det spiller ingen rolle hva slags utfall eller oppførsel den andre hunden viser; Gjøken er like rolig.

For tiden har jeg 4 grønlandshunder hjemme og en vorsteh, pluss at jeg eier en nydelig grønlandshundtispe som bor hos forvert, Venus.
Ved siden av jobb og alle verv, befinner jeg meg i skogen så mye som mulig. Jeg leier en liten koie i Bærumsmarka som er mitt andre hjem, og der er hundene og jeg så ofte vi kan.
Når jeg ønsker å høre om hvor meget bedre alt var før, inkludert grønlandshundene, oppsøker jeg hytte "25" i Nordmarka, og ligaen med Norsk Trekkhundklubb ambulansekjørere 70+ som vanker her. Det blir selvsagt ramaskrik når man dukker opp uten treslede og komteseler, og med noe så ekkelt moderne som en vorsteh i spannet, men vi har det nå hyggelig likevel:-)

På tur i skog og fjell har jeg ikke internett og sjeldent mobildekning, og det kan faktisk være ganske deilig iblandt:-)

Kontaktinformasjon

Marianne Lund
Fagerstrandveien 52, N- 1363 Høvik
Tlf: (+) 93 82 46 44

E-mail:
qornoqs_arctic@yahoo.no

Hundene mine

Corny

  

Qornoq's Arctic Kodiak Coppercorn N15490/03
(NUCH Kaifas N22848/98*A- NUCH NV-01-02 Nord V-02 Trekkhundklubben's Caramel N23145/99*B)
F:22.06.03. - HD fri A - Har HP/1 AK fra utstilling.

Ca 58 cm, 26 kg, en liten kraftpakke av allsidig arbeidslyst. Fungerer også som leder. Vært selvstendig og rampete hele livet. Rolig hjemme, veldig gira på tur.

 

Qima

  
qima

Qornoq's Arctic Qimas Coppermine N05812/08
(NUCH Qimas Chigliak av Tasermiut - Qornoq's Arctic Kodiak Coppercorn)
Født: 18.05.07

Rampejente som sin mor:-) Herlig gemytt, alltid blid og tillitsfull mot alle. Ser ut til å bli en stor, rager allerede over de andre tispene mine. Har vært med i spannet litt i vinter, mest for å øve seg på dette med å gå i liner og drag. Har fått klengenavnet "Virrum" da hun har et stort talent for å lage linevas og surre seg inn i bånd. En skikkelig skøyerjente jeg forventer meg mye av i fremtiden:-)

 

Clara

  

Qornoq's Arctic Bearhug Byrd N03462/06*A
(Qornoq's Arctic Howling Brown Bear- NUCH NV-01-02 Nord V-02 Trekkhundklubben's Caramel)
F:19.01.06. HD fri A, 60 cm, 28 kg.
Utstilt med 1 pr/HP.

En rolig, stille og særdeles behagelig frøken. Skiller seg ikke ut, og trives best i flokk, også som brukshund. Gikk sin første sesong i fjor, uten å imponere, men har kommet som et skudd i vinter, og er nå min beste og mest stabile hund. Kan også gå som leder nå. Ikke værst for en 2 år gammel tispe!

 

Grei

  
grei

Tinka's Grei N16632/02
(NTCH Tinka's Kyrre - NUCH Nord V-06 Tinka's Umanaq)
F:24/07-02 - HD: A - Utstilt 1JK

Langbent, rask hannhund. Ca 65 cm høy og 31 kg. Meget sunn og sterk på alle måter. Utmerket allround hund, brukes til alt fra vanlig turgåing til kløving og all slags kjøring, såvel i fler- som enspann.

Girer lett opp, og er alltid klar for tur, men er også myk og lett å dempe. Ikke kranglete overhode. Stille og rolig når han er med på tur, slår seg til ro uansett hvor vi er. Ekstremt kosete.

 
 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 12/7-2009

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: