Kennel Riskeulven

Kennel Riskeulven består av meg selv og min samboer Rikard og alle våre herlige 4-beinte venner av rasene Borzoi, Schipperke, Alaskan Husky, en Border Collie (til å passe på at den store flokken holder seg samla), og selvfølgelig Grønlender. Ellers hadde jeg vel ikke tilhørt dette forumet... :-)

Selv er jeg et uhelbredelig hundemenneske, som er det beste mennesketypen som finnes spør du meg. Jeg er født å oppvokst med min fars tjenestehunder, som vi og brukte til trekkkraft når familien dro på tur.Etterhvert flytta jeg heimefra, og begynte med mitt liv som "hundemenneske". Jeg har alltid hatt hund, bortsett fra 3 år, da jeg tjenestegjorde i det Norske Forsvaret ,men da hadde jeg alvorlige abstinenser, og måtte klappe på alt jeg kom over av Canis Familiaris. Jeg har kosa meg masse med mine hunder av forskjellige raser, og har prøvd forskjellige ting, sånn som redningshund, lydighet og agility for å nevne noe, mens vi nå driver med hundekjøring, avl og oppdrett av Borzoi, Schipperke og Alaskan Husky, og utstilling på sommeren.Min samboer, Rikard, er også født og oppvokst med hund, nærmere bestemt Cocker Spaniel, men starta med polarhund og hundekjøring med en gang han flytta for seg selv. Mens han var av det mere seriøse slaget, skaffa seg polarhunder (Sib.Husky) og slede, kjørte løp og var medlem i trekkhundklubb, starta min hundekjører-karriere litt mere brokete, med et spann bestående av Border-Lab, Hybrid (før forbudet tredde i kraft), Borzoi, Siberian Husky og Grønlender. Men oj-oj så moro jeg hadde det, og det tror jeg mine "spannhunder"hadde det og, til og med den aristokratiske Borzoien. Nå kjører vi begge reine Alaskan Husky-spann. Vi kjører ikke løp, men koser oss på turer i skog og mark uten noen form for stress.
Vi har en del år drevet med turistkjøring, men siden vi begge går i full jobb, er turistkjøring en så tidkrevende "jobb", at vi har overlatt våre kunder til andre.

For tiden har vi kun to renrasa Grønlandshunder i kennelen. Bla den meget pensjonerte herren Faun på 55 kg. Da han ikke egnet seg som trekkhund lengre, fikk vi spørsmål fra hans eier, om vi kunne tenke oss å gi Faun en erverdig alderdom. Siden vi tidligere hadde hilst på Faun, var det ikke tvil om at det var en oppgave vi ville ta.Vi har og noen prektige Grønskyer gående, som stammer alle fra vår Polar, hvis herkomst desverre er ukjent.
Når det gjelder dette med Grønlender, så starta historien med en tispe fra Katinka, ved navnet Tinka's Heiki. Hun var en drøm av en hund, både når det gjaldt gemytt og ekseriør. Heiki hadde jeg på en for-avtale med Katinka, men jeg mista henne så alt for tidlig til at vi rakk å få noen etterkommerer etter henne. Jeg har etter det sagt at jeg ønsker meg en ny Grønlender, men kun om jeg finner en som Heiki. Og søkingen har nå gitt resultatet Tinka's Guglemeie som er en etterkommer etter begge Heikis foreldre, Tinka's Gråmann og Nuch Netah.

Vi har ingen hjemmeside enda, men alle vår trekk-hunder kan sees på Stamtavla.no under kennellista, se "Riskeulven".

Bodil

Bodil og ......

 

.... Rikard = hundegalt samboerpar :-)

 

In memorian: Tinka's Heiki
Ideal tispa til Bodil:-)

 

Våre Grønlandshunder

Gugle

   

 

 

Tinka's Guglemeie
(Tinka's Åldefar - Tinka's Warga)

Født: 20.08.2007

Oppdretter: Katinka Mossin


 

Faun

   
 

"Faun"


 
 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 11/7-2009

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: