Robert Nilsskog

Interessefelt - Nordland fylke

Jeg har vært interessert i frimerker helt tilbake til tenårene. Målet var da å få en komplett Norgessamling fra 1855 til 1980. Jeg var ikke så langt unna hovedmålet, før jeg la interessen på hylla. En av grunnene var vel økonomi, studietiden var ikke så lukrativ.

Etter 18-19 år har jeg tatt opp interessen igjen. I starten var jeg litt usikker på hvilket samleområde jeg skulle holde meg til. Det endte med hjemstedsfilateli for Nordland fylke.

Har som hovedmål å få en komplett Norgessamling fra 1855 til i dag med merker som har stempel fra Nordland fylke.
Er interessert i å montere egne sider, har laget en hel del selv, fikk litt drahjelp fra Johnny Thørnquist i starten, han er flink med Windows Publisherprogrammet, som var nytt for meg.

Oppsettet på mine egenproduserte sider er at jeg skriver inn poststed under hvert objekt, samt generell info ellers om NK nr. osv. Dette er artig, man får da en personlig preg over samlingen.

Det morsomme er at man lærer også en god del geografi, man har lært om steder blant annet her på Helgeland som jeg ikke visste noe om tidligere.
Det er utrolig hvordan utviklingen i Norge har gått fremover i de siste 100 år. Før bodde det folk på de mest utenkelige steder. Litt rart egentlig, vi kan sitte å kjøre bil i timesvis, kjøre forbi steder som har betydning for historien, men vi kjenner ikke til den.

I den senere tid har man begynt å tenke litt i de baner, der jeg skal lage en kartoversikt over de litt sjeldne poststeder, for så å bruke utsnitt fra disse kartene på sidene.
MEN... jeg tar en ting av gangen, sjansen er stor for at man ikke får gjort noe 100% ferdig. Mitt mål er å få en Norgessamling som er komplett, for deretter å utvide litt her og der.

Jeg har vært inne på tanken å samle på brev, førstedagsbrev, kort, postfriske merker, osv. Men jeg fant fort ut at det å være filatelist, er et enormt interessefelt. Er derfor glad for at valget ble kun Nordland fylke, det er mer enn nok å kose seg med.
 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 17/1-2009

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: