Magne Aga

Mine samlerområder

Jeg har samlet frimerker siden 1975. Den 7. mars 1975 spaserte jeg til nærmeste postkontor og fikk postdamene til å lage et førstedagsbrev med kvinnesaks-merkene. Og hadde en disputt med de ansatte, som hevdet at dette ikke var et «ekte» FDC. Den gangen samlet jeg hele verden.

Etterhvert begynne jeg å fokusere mer på Norge og norske frimerker. Målsetningen var en komplett Norges-samling med alle NK-nr. Deretter eksploderte det fullstendig: Jeg begynte å samle på plater, fargenyanser, varianter, graveringstyper, fellingstyper, rekonstruksjon av helark og brev. Jeg la vekt på klassisk Norge, studerte de såkalte «håndbøker» (som jo er bokverk) og la blant annet ned et enormt arbeid i å studere og sette meg inn i kjennetegn for frimerkenes posisjoner i helarkene.

På denne tiden var heimsteds-filateli nærmest fraværende. For meg var «spesial-samling» ensbetydende med plate-oppsetninger, fargenyanser og slikt.

Så tok jeg en lang pause. Studier ved Høgskole og Universitet, etterfulgt av arbeid ulike steder i landet, gjorde at frimerkene ble lagt på hylla.

Idag har jeg tatt frem hobbyen igjen. Heimsteds-filatelien er et interessant område, og Polarsirkelen frimerkeklubb har i så måte vært en inspirasjonskilde og kilde til nye idéer. Jeg bygger nå opp en samling hvor lokale stempler utfyller (men ikke erstatter) det oppsettet jeg allerede har.
 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 14/8-2009

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: