Polarsirkelen Frimerkeklubb

Stiftet 1969

Nyheter (32)

18. September 2016

God høst!

Etter en litt variabel sommer, så er høsten her igjen og tiden er inne for å starte opp en ny sesong med frimerkelige aktiviteter.

Første møtet etter ferien blir mandag 19. september, i Robert Trafikkskoles lokaler i Fridtjof Nansens gate. Legg spesielt merke til at de tre siste møtene blir på oddetallsuker pga. påske og helligdager. Vedlagt følger møteplanen for høst/vinter og kommende vår, evt. avvik vil bli annonsert på våre nettsider: http://www.klubbinfo.no/pfk

 Møtene vil fortsatt bestå av byttemøter og aktivitetsmøter med innslag av små lynauksjoner med ca.20-30 objekter til hyggelige utropspriser. Lynauksjoner har vist seg å være populære, og her oppfordres det til å lete i skuffer og skap etter objekter som du kan unnvære. Pengene tilfaller innleverere og klubben beregner seg 10% provisjon hos kjøper.

Hva med å lage din egen lynauksjon? Eller kontakt Johnny og han besørger at objektet(ene) kommer med på en auksjon.

 Bodø Frimerkeklubb har snakket om å prøve å få til et frimerketreff i Saltdal nå i høst. www.isaltdal.no.
"Tanken var å få med dere, Arjeplog, Hemnes frimerkeklubb og eventuelt Vefsn, dato er 15 okt."
Vi tar dette opp på førstkommende møte.

 Frimerkets dag er i år 1.oktober.

 Styret oppfordrer til at medlemmene kommer med forslag til aktiviteter på våre møter. Hva med å presentere for dine klubbkamerater hva det er du samler på?

Forutsatt interesse fra minst 3-4 medlemmer, så har vi i år tenkt å legge til rette for et enkelt kurs i hvordan man kan montere egne albumsider ved hjelp av pc og dataprogrammet Microsoft Publisher. Planlagt oppstart tidlig i oktober. Publisher er en del av pakken Office Professional og meget godt egnet til dette formålet. Å montere egne albumsider er både enkelt og morsomt, bøygen kan være å komme i gang. Her vil du få hjelp til akkurat dette. Høres dette interessant ut, bli med du også? Følg med på våre hjemmesider http://www.klubbinfo.no/pfk hvor det vil bli lagt ut informasjon, eller ta kontakt med Johnny Thørnquist for å melde din interesse eller stille spørsmål.

 Julemøtet blir i år mandag 12. desember. Her blir det hyggelig sosialt samvær med en liten Quiz, loddsalg, god mat, o.l. Sett av tid denne dagen!

Vi vil komme tilbake med tid og sted senere, følg med på våre hjemmesider: http://www.klubbinfo.no/pfk

 

Styret

3. Desember 2015

Julemøtet!

Julemøtet i år blir lagt til Bimbo veikro. Vi har fått lånt et lokale i andre etasje og der får vi være for oss selv.

Det er ønskelig at flest mulig finner anledning til å møte og på den måten være med på å danne en hyggelig ramme for julemøtet.

Også denne gangen sponser klubben kroner 150,- pr. kuvert, resten legger det enkelte medlem ut for selv.
Møt opp du også til sosialt samvær med noe godt å bite i og tilhørende god drikke om ønskelig.

 

Sted: Bimbo veikro.

Tid: Mandag 14 desember, klokken 1800.

30. November 2014

Fellesbestilling

Har du ønsker om å bestille rekvisita eller kanskje noe annet til frimerkesamlingen din?
Da kan du bli med på vår fellesbestilling. Vi opptar bestilling på diverse varer og sender inn til f.eks. Skanfil.
Du får 10% rabatt hos Skanfil. Pluss at klubben sponser fri frakt, noe som er meget gunstig hvis du bar ønsker å bestille noe småtterier.
Vi tar opp bestilling nå på førstkommende medlemsmøte og fortløpende frem til innsending av bestillingen.
Send oss en epost om du ikke kan komme på møtene. Husk Vare nr. og sidetall i katalog slik at vi får riktig vare.
Bestilling blir innsendt med leveringsdato til medlemsmøtet 19. januar.
Bestillingsfrist og siste mulighet til å være med blir på medlemsmøtet 5. januar.

 

26. September 2014

Medlemsinfo!

Ny sesong står for dørene og møtekalenderen er oppdatert og utsendt. Grunnet sen postgang kom dessverre medlemsskrivet for sent til at de fleste fikk med seg det første møtet. Møtekalenderen på vår hjemmeside er nå oppdatert.
Ved en feil ble det utsendt epost med møtetidspunkt fredag 26. september, det blir det IKKE.
Førstkommende medlemsmøte blir mandag 6. oktober klokken 1900.
Vel møtt!
 

Fellesmøtet som er planlagt til 11. mai på Hemnesberget må dessverre utgå pga. manglende interesse.
Tilbakemeldinger har gått på at dette er feil tidspunkt på året. Mai er for mange av oss tiden for konfirmasjoner, båtpuss, hagearbeid, etc., og følgelig lite egnet til slike arrangementer. Et evt. fellesmøte på foråret bør derfor søkes å legges til februar/mars måned.
Vi lover å komme tilbake til høsten med et evt. forslag til en sammenkomst kanskje allerede på senhøsten.

8. April 2014

Medlemsinfo!

Medlemskontingent
Utsendelse av medlems-kontingenten er dessverre blitt noe forsinket denne gang. Imidlertid så skal den nå snart være på vei til din postkasse. Vi oppfordrer likevel til at du ikke venter på brev, men at du allerede nå innbetaler kontingenten til konto: 4510.37.62530.
Hovedmedlem betaler kroner 365,- og for deg som allerede er hovedmedlem i annen klubb, kroner 130,- Merk innbetalingen med hva det gjelder. Betal i dag!!

Fellesmøte
Vi jobber med å få på plass et fellesmøte med Vefsn klubben og gutta på Hemnes.
Konkret så er det avklart med møteplass på Hemnesberget søndag 11. mai klokken 1200.
I ettertid så er det kommet tilbakemeldinger på at dette kan passe dårlig for enkelte, da det er konfirmasjoner på disse dagene.
Vi ønsker derfor en uforpliktende tilbakemelding på hvor mange som kan møte på dette tidspunktet. Det er ønskelig med en snarlig tilbakemelding på epost til polarsirkelen.frimerkeklubb@gmail.com
Det kan bli aktuelt med å finne et annet tidspunkt som passer bedre for de fleste, evt. lørdag alternativt på kveldstid ukedager. I værste fall så må vi bare utsette møtet til senere i år, i praksis til etter ferien. Si din mening om dette du også, det er for deg som medlem at vi gjør dette.

Stennesdagen
I år skal vi prøve oss på noe nytt, nemlig å delta på Stennesdagen.
Stennesdagen er et årlig forekommende arrangement i regi av Helgeland Museum på friluftsmuseet Stenneset på Båsmoen.  Dagen har tradisjonelt innhold av demonstrasjoner og utstilling av ulike tradisjonelle håndverk og husflid og innslag fra forskjellige historielag. Her er tilrettelagte aktiviteter for barn bl.a. med innhegning med hester og geiter.
 I år planlegges dagen til søndag 15. juni klokken 11-17.
Vi er i planleggingsfasen og ser for oss at vi kan bidra med en presentasjon av klubben og en utstilling av bl.a. lokale postkort, frimerkesamling etc.
Har du en mindre samling på en til to rammer å vise frem, eller kan du tenke deg å montere noe å vise frem? Kan du tenke deg til å være til stede på vår stand? Ta kontakt!

7. Februar 2014

Medlemsmøte 10.02.2014

Vi minner om årsmøtet som er satt opp 24. februar klokken 1900.
I Rana Blad 7. februar er det feilaktig annonsert til mandag 10. februar, dette er ikke riktig. Årsmøteinnkallingen er utsendt og kommer muligens i postkassen lørdag eller rett over helgen.

Fellesbestilling blir tatt opp på medlemsmøtet 10.02.2014. Er det noe du mangler, litteratur, albumark eller annen rekvisita?
Da har du igjen muligheten til å bli med på fellesbestillingen. Vi bestiller varer hos SKANFIL A/S eller annet firma hvis det er formålstjenlig. Her lønner det seg selv å bare kjøpe småtterier siden du vil spare porto og omkostninger, i tillegg nyter du godt av klubbens 10% medlemsrabatt hos SKANFIL A/S.
Bestillingen forventes innsendt i slutten av februar.

 

Varene fra fellesbestillingen er ankommet, materiellet oppbevares i møtelokalet og utleveres derfra. Det er utsendt en oversikt pr. epost over hva den enkelte har bestillt og hva som skal betales. Det oppfordres til snarlig innbetaling, husk å merke innbetalingen med "Fellesb. sep. 2013".

Miniforedrag: Poststedet Mula, Hemnes.

Vel møtt!

22. September 2013

Medlemsmøte 23. september

Dette er siste mulighet for å bli med på høstens fellesbestilling av diverse filatelistiske artikler. Her har du bl.a. mulighet til å få kjøpt 2014 utgaven av Norgeskatalogen for kroner 350,- og blir vi mange nok så kanskje prisen blir kun 335,- pr.stk. Ordinær pris er kroner 375,- Har du ikke mulighet for å komme på møtet kan du sende oss en epost før onsdag 25. sep.

Nordenfjeldske FIlatelistforening i samarbeid med Trøndelag Numismatiske forening arrangerer samlerdag lørdag 9. november. Fra deres nettsider http://nordenfjeldskefilateli.com/ kan vi bl.a. lese at
"Her kan alle interesserte komme og se utstilling og salg av frimerker, postkort, mynter, medaljer og sedler fra to forskjellige foreninger. I tillegg vil det være mange handlere tilstede med sine respektive salgsstand der det er mulig å gjøre en god handel."

På forrige møte ble det luftet hvorvidt det er interesse for å slå seg sammen noen stykker for å dra nedover for å besøke samlerdagen. Her har allerede 3-5 stykker sagt seg interesserte. Har du lyst og anledning til å ta turen sammen med oss og tilbringe en korthelg i Trondheim, da tar du kontakt med oss i styret, gjerne på epost!

Miniforedrag: Poststedet Guldsmedviken.

Vel møtt!

7. September 2013

Sesongstart

Polarsirkelen Frimerkeklubb har igjen gleden av å kunne ønske velkommen til en ny sesong!
Vi er nå klare for nye medlemsmøter og håper møtene kan bidra til inspirasjon og gi ny viten og kunnskap til ymse samleområder. Sjekk møtekalenderen og merk deg hvilke dager som det passer for deg å møte opp.

Vi vil også denne sesongen etterstrebe å få til små lynauksjoner avslutningsvis på hvert møte. I den anledning søker vi auksjonsmateriale. Har du noe filatelistisk materiale liggende i skuffer eller skap som du kan unnvære? Da er det store sjanser for at noen andre vil glede seg over å få dette som ny tilvekst til sin samling. Frimerkeklubben beregner seg ikke provisjon hos medlemmer som innleverer materiale. Ta kontakt hvis du lurer på noe i denne anledning, det blir vi glade for.

Vi minner om at alle medlemsmøtene er åpne for gjester som ikke er medlemmer.
Besøk oss gjerne og finn ut for en flott gjeng vi utgjør.

11. Juni 2013

Sesongavslutning

Vi har avsluttet møtesesongen for denne gang og vil være tilbake med nye medlemsmøter i september.

Vi ønsker alle våre medlemmer og andre frimerkeinteresserte en riktig god sommer!

Listen er endelig klar og kan leses, alternativt lastes ned, fra auksjonssiden http://www.klubbinfo.no/pfk/cat_auksjoner.html

Studèr listen nøye, her er det mange objekter fordelt på mange ulike kategorier og med tildels veldig forsiktige utropspriser for flere av objektene.

Klubbuksjonen vil foregå i møtelokalet og innpasses møtet.O.B.S.! ----  ENDRET MØTEPLASS----ENDRET MØTEPLASS----ENDRET MØTEPLASS----O.B.S.!

Desverre så blir det ikke mulig å kunne møtes på Hemnesberget!

Møtested blir som tidligere år "KORGEN VERTSHUS A/S" i Korgen.
Samme tidspunkt: SØNDAG 17. MARS, KLOKKEN 12:00.

Vi møtes til uhøytidlig samvær med frimerker og det som hører til frimerkesamling som tema, her vil det bli anledning til å bytte, kjøp og salg.
Har du en fin samling du vil vise frem eller spørsmål om frimerkesamling så er dette rette tid og sted.

Vi ønsker at flest mulig av våre medlemmer setter av noen timer denne søndagen til hyggelig samvær med klubbkamerater og andre fremmøtte.

Polarsirkelen Frimerkeklubb lager en auksjon til møtet med fine objekter til fine utropspriser.
I den anledning søker vi objekter til auksjonen. Sitter du på objekter som du kan tenke deg til å legge ut på auksjonen så ta kontakt med Johnny snarest, helst i løpet av uke 10.

Nå haster det med å få hånd om auksjonsobjeker som skal med på auksjonen!
Absolutt deadline er torsdag 14. mars!

Auksjonslisten søkes å være klar og tilgjengelig fra vår hjemmeside fredag uke 11.

Vel møtt! 
27. November 2012

Julemøtet

Da er vi på tampen av 2012 hva angår medlemsmøter. Det gjenstår kun ett møte i 2012, og det er julemøtet.
Julemøtet blir i år på Babettes (i det lille lokalet) og møtetidspunktet er 10. desember klokken 1830.

Hvert medlem må betale kroner 125,-(klubben sponser resten) og for denne pengen blir det tilgang til en stående buffet med diverse julemat. En dessert og en alkoholfri drikke er også inkludert i prisen.

Tradisjonen tro så arrangerer vi en uhøytidlig quiz (tippelappe) med utdeling av diplom til den med flest poeng. Det blir også plass for et lite lotteri med flere premier.
Vi håper og ønsker at mange av dere medlemmer kan sette av litt tid denne ettermiddagen til litt sosialt samvær.

Velkommen!
Styret
Da er tiden kommet for vinterens etterhvert så tradisjonsbundne fellesmøte med vår naboklubb i Vefsn.

Denne gangen er det Vefsn klubben som er vertskap på:

Korgen Vertshus klokken 1200 søndag 18. november.

Vi møtes i 2. etasje for sosialt samvær med kjøp, salg og bytte av diverse filatelistiske objekter.

Enten du bare ønsker å få svar på noe du lurer på med samlingen din, eller vise frem noe fint du har anskaffet til samlingen din, eller kanskje du bare vil ta en kopp kaffe sammen med oss, så er din deltakelse ønsket.
Her treffer du likesinnede som vet å sette pris på ditt filatelistiske selskap og som skjønner hva du snakker om, noe som kanskje ikke alltid er like lett hjemme i sin egen stue.

I fjor var det noe labert oppmøte grunnet kollisjon med farsdagen, dette er bevisst unngått i år.
Vi ønsker at flest mulig av våre medlemmer støtter opp om arrangementet slik at det fortsatt kan være "liv laga".
Uten deg og de andre er ikke dette mulig å arrangere, så møt opp du også.
Er det noen som trenger skyss så si fra og vi skal prøve å sy i hop noe.

Ta med deg et album eller flere og møt opp nå på søndag dette blir gøy.

Vel møtt!

Mandag 12. november markerer Polarsirkelen Frimerkeklubb at det denne dagen er Frimerkets Dag. Dette gjør vi med en enkel stand på Coop Hypermarked i Svortdalen.
Har du tid og anledning ta turen innom vår stand for en hyggelig frimerkeprat.

Vi minner om at Posten utgir 4 nye frimerker denne dagen og at Mo postkontor har eget motivstempel kun denne dagen.
Det er mye mulig at det er siste gangen at noe slikt blir tilgjengelig på Mo, da med tanke på planene om nedleggelse av postkontoret til neste år. Lite trolig at en post i butikk vil kunne tilby slike tjenester.

Benytt sjansen til å skaffe deg noen eksemplarer av både frimerkeutgavene og motivstemplet.

 

De bestillte varene er ankommet og vil bli utlevert på medlemsmøtet 15. oktober!

15. September 2012

Ny sesong med medlemsmøter

Polarsirkelen Frimerkeklubb er nå klar med oppstart av nye medlemsmøter.
Se møtekalenderen for en detaljert oversikt for møtetidspunkter. Vi håper at flest mulig av våre medlemmer kan sette av tid til å komme på møtene, ta gjerne med en venn.
Har du et filatelistisk tema du ønsker nærmere belyst, send en epost til klubben og vi vil se på hva kan få til på ett av våre møter.
Vi minner også om våre lynauksjoner som avslutter medlemsmøtet, her er det lave utrop og en og annen godbit dukker til tider opp.

Polarsirkelen Frimerkeklubb ønsker deg som ikke er medlem velkommen som gjest, stikk innom for en kopp kaffe og en hyggelig prat. Har du noe du lurer på vedrørende temaet frimerkesamling kan du kanskje få svar hos oss.
 

Velkommen!
 

Resultatlisten for auksjonen i Korgen kan lastes ned i pdf-format fra denne linken http://www.box.com/shared/static/dec8642b81ac561c9baf.pdf

Usolgte objekter vil bli forsøkt solgt til utrop + 10% provisjon på medlemsmøtet mandag 30. april..
Her blir det først til mølla prinsippet, om ønskelig kan du sende mail med bestilling og vi vil legge unna objektene til deg. Her er det fortsatt mange gode objekter igjen til hyggelige utropspriser, så grip sjangsen.

 Da er endelig auksjonskatalogen til fellesmøtet klar.
Her er det 43 sider med 236 objekter og et samlet utrop av kroner 13 582.- Det er mange fine objekter til hyggelige utropspriser, slik at det er gode sjangser for å kunne gjøre funn til en overkommelig penge.

 

Vi takker alle som har bidratt med objekter slik at dette har kunnet komme istand.

Vi oppfordrer våre medlemmer til å støtte opp om fellesmøtet og ta turen til Korgen Vertshus søndag 22. april klokken 1200.
Har du behov for skyss? Ta i såfall kontakt med Johnny og han vil forsøke å sy i hop en transport.

Studer katalogen nøye og ta evt. utskrift av de sidene som du finner av interesse.
Benytt knappene i nerkant av vinduet til navigering / nedlasting / utskrift av katalogen. 
Vi tar forbehold om skriveleif!

Vel møtt!

Linker til eldre artikler:

17. Mars 2012Fellesmøtet våren 2012
9. Desember 2011Julemøtet
26. Oktober 2011Fellesmøte med Vefsn Filatelistklubb
6. Oktober 2011Monteringskurs ved hjelp av PC og Microsoft Publisher
11. September 2011Sesongstart
5. April 2011Fellesmøtet i Korgen 10. april 2011
1. Februar 2011Resultat fra medlemsauksjon 31.01.11
22. November 2010Last ned miniforedrag
15. Oktober 2010Frimerkets Dag
12. Oktober 2010Fellesmøte med Vefsn Filatelistklubb
3. August 2010Postkort fra Narvesen Kioskkompagni (N.K.)
8. Desember 2008Test dine kunnskaper om norske frimerker

Eldre artikler:

Se nettstedskart

Kakeboksen