Til Jon Birger Fløtre sitt minne

Bilde

Da har Jon Birger lagt ned sin taktstokk. Han dirigerte oss i Næren mannskor i 12 år.

Han var en sann venn av mannskor og mannskortradisjonen. Han delte sin kunnskap med oss med et engasjement som smittet i sangen.

Jon Birger hadde med sin bakgrunn som kantor og korpedagog et stort engasjement for mannskorsang som han lot oss nyte stor glede av. Han hadde god hørsel for stemmene og var tydelig på hvordan han ville ha det. Han var organist og pianist, og som for oss var meget verdifullt med akkompagnement til sangene. Det svingte.

Foran alle konserter var han til fingerspissene kravstor for at vi skulle yte; og vi skulle vise oss fram, og vi skulle smile, og vi måtte formidle!

På øvelsene danset han foran oss mens han dirigerte, og motiverte oss for å gi det beste. Til tider var han enerverende, vi kan vel kalle det pirkete! Det ble noen repetisjoner. Men etter hvert; du verden som det låt. Det sa i alle fall publikum. Vi utviklet oss som kor under Jon Birger. Og vi er evig takknemlig for den tiden han brukte på oss i Næren mannskor.

Han bidro med sitt gode humør og det var en stor glede å være sammen med både han og kona Aslaug. Når vi var på turer var de alltid et muntrasjonsråd med gode fortellinger og historier. Om det var på turer til Moss, i St Petersburg, i Ringsaker kirke, på Prøysenhuset eller på Nærvang der vi hadde våre konserter.

Han har betydd mye for oss som sangere, og som medmenneske.

Vi avsluttet i høst med en tur til hans barndoms grønne dal, Olden; i et fantastisk høstvær. Vi holdt en konsert i gamle Olden kyrkje i samarbeid med Olderdalen blanda kor. Og vi ble tatt godt imot av hans familie og bygdefolket.

Dette var for han, som for oss en stor opplevelse, en siste opplevelse med Næren mannskor.

Vi var klar over at hans helse var sviktende, med kreft som ikke kunne behandles. Senere i høst var han fortsatt i stand til å være vår dirigent fram til i begynnelsen av desember, da ble det vanskeligere. Han hadde nok tenkt at han skulle være med oss på julekveldsmorgenkonserten i Ringsaker kirke. Dette greide ikke kroppen, og vi fulgte han til hans siste hvilested ved Brumunddal kirke 22. desember.

For Jon Birger som ble 70 år gammel ville vi ønsket han lenger blant oss.

Vi har umåtelig mye å takke han for i felles opplevelser, så vi lyser fred over Jon Birger sitt minne.

 

Næren mannskor


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse