LIERMOEN KUNSTSNØANLEGG

Her vil du få informasjon i tillegg til å følge med på hva som skjer på Liermoen Kunstsnøanlegg.

BETALING FOR BRUK AV ANLEGGET

Vi stopper stadig brukere av anlegget som ikke har kjøpt billett, enten dagskort eller sesongkort.

Skal vi klare å opprettholde tilbudet på Liermoen Kunstsnøanlegg er vi avhengig av at ALLE MÅ LØSE BILLETT OG IKKE SNIKER. Det gjelder både medlemmer av Magnor/Granli og andre.

For å unngå å bli avbrutt i treningsøkta/turen for kontroll, så anbefaler vi å bære billetten synlig.

De første skisporene er satt på kunstsnøen

Bilde

Tirsdag 25/11 ble de første sporene satt på Liermoen. Sporene er satt godt ut på hver side, og det er god plass til skøyting i midten på den brede traseen. Eivind Lande har vært å prøvd sporene i dag, onsdag, å kan rapportere om perfekte forhold. Smøretips: Hardt klister i bunnen med VR60 på toppen. Snøen kan oppleves som litt glatt sammenlignet med natursnø, noe man må ta hensyn til ved valg av smørning.

 Det er pr. i dag en strekning på ca 700m med trikkeskinner. Det skal jobbes med å få kjørt ut noe mer av den snøen vi har, slik at strekningen fra parkeringsplassen og opp til pumpehuset, ca 1,2 km, skal bli klart til bruk.

Produksjonen er i gang igjen

Snøproduksjonen kom i gang igjen søndag morgen etter 19 timers stopp. Lørdag ettermiddag steg lufttemperaturen såpass at det ikke var mulig å fortsette.

Søndag kveld sank temperaturen igjen og anlegget går nå på full kapasitet med de største dysene. Hvis temperaturen holder seg på dette nivået vil halve traseen kunne være ferdig lagt i løpet av mandag - tirsdag.

Glåmdalen skriver om kunstsnøanlegget

Les hva Glåmdalen skriver om kunstsnøanlegget i lørdagens avis her http://www.glomdalen.no/nyheter/article3939792.ece

Se Glåmdalens bilder her: http://www.glomdalen.no/nyheter/article3939804.ece 

SNØPRODUKSJONEN ER I GANG

Bilde

Torsdag 20. nov kl 23:30 ble anlegget startet for første gang. Anlegget har snart gått kontinuerlig i 2 døgn, og det begynner å bli en del partier som er dekket av snø. Det er totalt 7 kanoner som benyttes samtidig, og som flyttes manuelt etter hvert som snødybden øker. Det er 40m slanger på kanonene og uttak langs løypa for hver 70m, slik at alle partier er innen rekkevidde, og det skal ikke være behov for å transportere snøen. Pga få minusgrader har vi stort sett måtte benyttet de minste dysene i kanonene. Det betyr at produksjonen går langsommerre enn hvis vi kunne benyttet de største dysene. Hvis gradestokken fortsetter å holde seg over 4 -5 kalde, vil vi trolig ha behov for ca 1 ukes drift før løypa har tilstrekkelig snødybde. Hvis vi derimot får kaldere vær med 5 - 7 grader eller kaldere, vil produksjonen kunne gå en del fortere.

Anlegget ble stoppet lørdag ettermiddag pga mangle på kuldegrader. Nattskiftet som begynner kl 24:00 natt til søndag vil starte anlegget igjen.

Hvis du tenker å besøke Liermoen mens produksjonen pågår, så vær obs på at det ikke er tillatt å være i nærhet av kanonene. Årsaken er at de er tilkoblet med slanger for luft og vann som står trykksatt. Hvis en slange skulle havrere vil den kunne gjøre skade. Anlegget opereres av personer med opplæring.

FØRSTE SNØEN PRODUSERT

I helga har det vært test av kunstsnøanlegget, og etter noen justeringer ble den første snøen produsert. nå venter vi bare på flere kuldegrader slik at det blir skiføre.

LIERMOEN KUNSTSNØANLEGG

Bilde
Mandag 7. september kl. 20:00 avsluttet vi arbeidet med legging av rør i den 2,7km lange traseen. Det gjenstår nå kun å montere pumpene i pumpehuset, så er anlegget klart til å brukes. Så snart vi har 3-4 kuldegrader og synkene, kan vi begynne produksjonen.
Det tar ca 1,5 døgn for å produsere 1km trase med 50cm dybde.
Er du interessert i å bli med på teamet som skal produsere snø? Ikke nøl med å ta kontakt med en av oss i Magnor.

En kjempe stor takk til de 28 personene fra Magnor og alle fra Granli som stilte opp på dugnad!

Se bilder fra dugnaden her

Les mer: Legging av rør

NYE LYSLØYPA PÅ LIERMOEN ER TENT

Bilde
Ved en enkel seremoni markerte Granli IL og Magnor UL at første byggetrinn på vei mot et kunstsnøanlegg på Liermoen nå er ferdig. I forbindelse med åpningen hadde vi lagt mandagstreningen vår til Liermoen, og mellom 20 og 30 unge og ivrige skiløpere ventet spent på at båndet skulle klippes over, slik at de kunne få ”prøvekjøre” løypa. Invitert til åpningen var først og fremst de som har bidratt til at distriktet har fått ei ny lysløype – og som til neste år også vil inneholde en kunstsnøtrasse på 2,6 km. Vinger Golf/Kongsvinger Golfklubb var representert med Terje Marthinsen, som på grunn av sine mange markvandringer og stadig nye løypetegninger sterkt har bidratt til at det ble et meget bra resultat tilslutt både for de som går på ski og de som jogger eller går turer. Grunneier Jens Christian Delphin har også vært positiv og samarbeidsvillig hele veien, og Roy Holth har bidratt med anskaffelse av ny løypemaskin som kan brukes i anlegget, i tillegg til velvillighet med maskinutleie ellers. Etter at første treningsøkta til Magnors unge skiløpere var unnagjort ble det boller og varm saft rundt bålet. Alle mente dette var ei flott løype, og så fram til at de også ville få testet den med ski på beina! Alle er velkommen til å bruke løypa, og lyset vil være tent hver kveld bortsett fra lørdag og søndag, fra mørkets frembrudd og til ca klokka 22.00. Ei kort tid framover bør folk være oppmerksomme på at i deler av løypa kan det være noe anleggstrafikk fram til ca kl 19.00.

 Del denne siden på Facebook: