Hvordan komme seg frem (og tilbake....)

Bilde

Buss

Funchal med nærområder har meget gode bussforbindelser, de gule lokalbussene kjøres av Horarios do Funchal. Billetter kan kjøpes ombord. Planlegger du flere reiser kan et billettkort kjøpes langt rimeligere i billettautomat i sentrum.

Forøvrig går det bussruter over hele øya, men de fleste er naturlig nok lagt opp med rutetider som best passer fastboende som reiser til byene på morgenen og tilbake på ettermiddagen. En bør planlegge turen dagen i forveien, og komme seg avgårde senest i åtte-ni tiden på morgenen for å kunne rekke bussretur senest i fem-sekstiden om ettermiddagen. Etter dette går det stort sett ingen busser oppe i fjellene, og det blir fort stupmørkt.

Vær oppmerksom på at det er fem-seks forskjellige busselskap, og at det forekommer at to selskaper har samme rutenummer, men til helt forskjellige steder.

To rutetabeller må skaffes: En for Funchal by, og en for resten av øya. Tabellen for Funchal by fåes på billettkontoret, som er en grønn bu rett øst for rundkjøringen nede ved strandpromenaden. Tabell for langdistanse/ekspressbusser fåes på turistkontoret i gaten ovenfor kirken.

Obs: dette er skrevet i 2010, det kan være at det har skjedd endringer i mellomtiden.

Leiebil

Leiebil har fordeler, men ulempen er at man som fotturist må vende tilbake til utgangspunktet, og det kan mange steder være vanskelig å finne parkering.

Taxi

Er man en gruppe kan taxi være et like greit alternativ. Jeg har ved flere anledninger blitt fortalt at det kan lønne seg å leie en taxi med sjåfør for en hel dag til nærmest samme pris som en dyrere leiebil. Ikke alle er like flinke til å snakke engelsk, spør på hotellet om de vet om noen.

Avtal alltid pris på forhånd!

 Del denne siden på Facebook: