Utgangspunkt Monte

Bilde

Monte er en liten by for seg selv på høydedraget over Funchal. Stedet er lett å nå, og er utgangspunktet for levadaturer, sledetur eller spasertur nedover gatene mot Funchal. En botanisk hage kan sysselsette både store og små en hel dag.

Det går flere bussruter opp til Monte, fra Funchal sentrum går rute 20 og 21. Bor du i Lido-området kan rute 48 bringe deg til Monte, du får da på kjøpet en skikkelig rundtur i Funchals øvre bydeler. Gå av i en sving med en kirke og flere andre eldre bygninger. Alternativt kan en ta taubanene som starter nede i Funchal. Den som vil starte med en levadatur og avslutte litt mere urbant kan ta rute 29 til Curral dos Romeiros og starte rett på levadaen mot Monte.

På Monte mellom kirken og taubanens endepunkt ligger utgangspunketet for sledeturer ned til byen, for ca 15 euro eller litt mere kan bli fraktet ned til byen. Fra taubanen går det en sti nedover mot dalen og uberørt natur. Følg stien nedover, etterhvert tar en til venstre oppover, og etter litt slit et kvarters tid kommer en til en tunnel, hvor vannet kommer ut. Følger en levadaen herfra vil en oppleve en bratt dal med en flott foss. Som tidligere nevnt vil det være lurt å sikre seg ved å ha med et par sandaler og ekstra sokker, og gå i vannkanalen - denne levadaen er ikke for den høyderedde...

Bilder

Sledetur fra Monte ned til Funchal starter rett på nedsiden av kirken.

Gondolbanen fra Funchal til Monte gir en storslagen utsikt.

Går en stien ned fra gondolbanens endepunkt åpenbarer det seg en meget frodig dal.

Den eldre bebyggelsen på Monte med en del av parken i forgrunnen

Blomkarsen gror frodig i desember, men er avblomstret.

Stien ned mot Levada dos Tornos

Elven Ribeira de João Gomes krysser her Levada dos Tornos

Elven Ribeira de João Gomes krysser her Levada dos Tornos

Utsikt ned mot motorveien, Funchal sentrum og havnen

 Del denne siden på Facebook: