Levada Dos Piornais

Bilde

Levadaen starter behagelig nær hotellområdet Lido. Turen er lett å gå, og det er en grei tur som førstevalg før en legger ut på lengre turer. Bildene er tatt i desember 2005.

Fotturen

Det er flere steder mulig å returnere med buss eller taxi tilbake til Funchal. Siste muliget for lokalbuss, og også taxi, er ved motorveibroen. Husk å ta med vann!

Første del av levadaen går gjennom bebygde områder, hvor en passerer den ene frodige hagen etter den andre. Bananplantasjer preger mye av landskapet. Utsikten er hele tiden meget god, med havet i bakgrunnen. Levadaen ligger i ca 150 meters høyde, med behagelig temperatur.

Levadaen er totalt på 8 km som er mulig å gå, de første 6 km er en enkel spasertur. De siste to kilometrene etter motorveisbroen er forbeholdt den som har vandret litt i den norske fjellheimen. Etter 8 km er det fysisk stengt med solid port, selv om evt kart viser at levadaen fortsetter er det ikke annen mulighet enn å snu. Ved motorveisbroen (6 km) bør en velge å snu, eller å fortsette om en ikke er redd for litt høyder. Når en passerer motorveisbroen endrer landskapets karakter seg. Utsikten ned i dalen mot Ribeira dos Socorridos er en vill elv, men idyllen blir noe preget av at hele dalbunnen er et industriområde. Den som ikke har gitt seg nå, vil få den første testen på litt høyder og usikret gangsti. Enkelte deler av levadaen har ikke rekkerk, og det kan være lurt å ha med seg et par sandaler og et ekstra par sokker, og rett og slett gå i vannkanalen hvor dybden er på ca 30-40 cm.
 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 25/9-2008

Gå til hovedsiden for siste nytt

Bilder

Hotellområdet Lido nede til høyre og Funchal sentrum i bakgrunnen

Bananer i lange baner...

Store deler av denne turen går gjennom områder med bebyggelse, og en kommer tett på det lokale dagliglivet.

De siste to kilometrene har variert grad av sikring

En firfisle titter frem under en sten.

Firfislene er små, og skye. Flaks og tålmodighet må til for å få tatt et bilde.

Nå er det bevist: bananene bøyes allerede på treet!

Utsikt fra levadaen mot motorveisbroen (infrarødt foto)

Blomkarsen vokser som ugress under bananplantene

En type aloe vera med blomster

Et parti syv-åtte kilometer oppover levadaen.

Ved dette punktet er det en bananplantasje på nedsiden, og kun 500 meter igjen før levadaen er stengt med en solid port.
Retur enten tilbake samme vei, eller ned gjennom bananplantasjen og opp under motorveisbroen.

 Del denne siden på Facebook: