Levada do Furado

Bilde

Ribeiro Frio(Den kalde elv) - Portela. En dagstur i frodig tropisk regnskog. Sommerstid bør badetøy medbringes, det er et par kulper underveis som egner seg godt for et dupp.

Planlegging

Buss rute 56 mot Faial/Santana. Kjøp billett til Ribeiro Frio, og pass på at du kommer av på riktig sted. Tilbaketuren går fra Portela. Turen går i 800 meters høyde, det kan være kaldt, så husk regntøy, tynn ullgenser og mat og drikke for hele dagen.

Dersom denne turen blir krevende, velg i stedet å følge levadaen vestover fra Ribeiro Frio (motstrøms) til utsiktpunktet Balcões (2 km) og avslutt med retur tilbake til Ribeiro Frio og besøk ørretfarmen og restauranten hvor nytrukket ørret står på spisekartet.

Fotturen

Denne turen bør gåes fra Ribeiro Frio, da de siste tre kilometrene ned til Portela har et fall på et par hundre høydemetre. Turen har noen få punkter som kiler litt i magen. Lengden er på 11 kilometer, beregn ca 4 timer. Det er regnskogsklima med frodig vegetasjon de første 8 kilometrene, ned mot Portela er det varmere og åpnere landskap. Et par utkikkspunkter gir storslagen utsikt mot Porto da Cruz og havet.

Ved slutten av hovedlevadaen deler den seg opp, og du følger den lille levadaen(en liten vannrenne) til venstre ned mot Portela.

Ved delingspunktet er det en murbygning fra 1906, hvor fordelingen av vannet til Portela og områdene sydover skjedde. Bygningen er i høyeste grad innbruddssikker, og forteller at det her i tidligerer tider kan ha forekommet at bøndene i nord og syd ikke alltid har vært enige om hvem som skal få tildelt vannet....

Portela består av et veikryss med en bro, to restauranter, et par busstopp og en flott utsikt. Vær sikker på at du står på riktig busstopp, avhengig av videre ferd er det busstopp både oppe på broen og under broen.
 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 26/6-2017

Gå til hovedsiden for siste nytt

Bilder

Levadaen bukter seg under fjellskrenter og uthengende trær

Første fossefallet i Ribeiro Frio

Eldgamle trær kaster seg ut over levadaen

Noen ganger er det greit at en kan komme utenom de verste kaskadene

Pico Ruivo, Madeiras høyeste topp - 1862 moh

Gardinen til høyre viste seg å være ganske våt....

En liten badekulp

Deling av vannstrømmen skjer her

Utsikt mot Porto da Cruz sett fra Portela. Fjelltoppen er Penha d'Águia, og bakenfor skimtes Faial

 Del denne siden på Facebook: