Curral das Freiras

Bilde

Turrapport fra Curral das Freiras, også kjent som "Nonnenes Dal"

Det er flere måter å ankomme Curral das Freira, en enkel å grei måte for å få en fottur ut av det er å ta bussen (rute 81) fra Funchal til Eira do Serrado hvor det ligger et hotell og utsiktspunktet Pico do Serrado (1094 moh).

Gå av ved hotellet, spaser fem minutter langs hotellet og opp en godt merket gangvei. Denne gangveien fører deg til utsiktspunktet hvor det er meget flott utsikt over Curral das Freiras og fjellene omkring.

Gå tilbake til hotellet, på baksiden nedenfor der du gikk av bussen går det en sti som er den gamle hovedveien fra Funchal til Curral das Freiras, dette var frem til ca 1950 den eneste måten å ankomme Curral das Freiras. Stien følger nedover mot Curral das Freiras, det er flere steder det går an å raste og nyte utsikten. Turen tar under to timer i rolig tempo.

Vel nede i dalen vil du komme til asfaltert vei, følg denne oppover til sentrum, du vil passere flere spisesteder som kappes om å ønske deg velkommen. Dersom du går forbi alle spisestedene vil du komme til til den lokale butikken som også har en liten kafe hvor fastboende samles. Stedet er vel verdt et besøk for en kaffekopp og litt å bite i på terrassen. Inne i kafeen står det et gammelt velbrukt fotballspill i tre, som jeg selvfølgelig ikke passet på å ta bilde av.

Rett utenfor butikken er det busstopp for bussen tilbake til Funchal.

Bilde
Over: Stien ned til Curral das Freiras går i sikksakk nedover og kan skimtes såvidt innom alle høydedragene i bildets nedre del.
8977-9878_800


Se flere bilder fra Madeira
 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 15/6-2017

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: