Julehilsen

Nå venter vi på om NVE krever tilleggsutredninger. Hvis de gjør det blir det en ny runde med utrening av de emnene som NVE mener er for dårlig utredet. Det vil ta tid, kanskje må den vente til sommeren for å få gjort deler av dette.
Når NVE er fornøyd med utredningene, med eller uten tilleggsutredninger, vil de behandle E.ON's konsesjonssøknad. Alle som har gitt høringsuttalelse har sagt nei til at konsesjon gis. Kommunestyret sa enstemmig at de ikke ønsker vindkraftverk i Verdalsfjell, og de fraråder at det gis konsesjon.
NVE har tidligere sagt at de meget sjelden gir konsesjon hvis kommunestyret sier nei og konfliktnivået er høyt. Et enstemmig kommunestyre og store negative konsekvenser skulle derfor medføre at svaret fra NVE blir nei. Hvis ikke er det bortkastet å bruke så mye ressurser, tid og penger på en utredningsprosess.

Enten NVE sier ja eller nei må vi regne med at avgjørelsen blir anket til Olje- og energidepartementet. Ingen ting tyder å at E.ON har tenkt å gi seg.
Jo, forresten. Kverndalens venner fikk julehilsen fra E.ON, og der står det at "Endelig avgjørelse fra NVE ventes neste år", men det er nok trolig ikke det de mener.

Det går nok minst et år til før marerittet er over,- kanskje mer.

Vi ønsker alle medlemmer ei riktig

God Jul og eit Godt Nytt År

Hilsen styret i Kverndalens venner

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse