Distanseligaen flyttes til Xcontest

Bilde
Tur registrert i xcontest

Fra sesongen 2020/2021 (1. okt. til 30. sept.) er distanseligaen for både Hang gliding og Paragliding flyttet til XContest. Med det håper vi på større aktivitet, bedre konkurranser og ikke minst bedre konkurranseflyging! Vi anbefaler likevel at alle også logger turene sine på flightlog.org. På XContest-plattformen har vi større fleksibilitet på scoring og tar samtidig del i det internasjonelle distansemiljøet via World XContest. Nå slipper du også å deklarere turer til DL med e-post og sms. Fly og tilpass heller ruta underveis ut fra rådende forhold.

https://www.xcontest.org/norway/ 

Scoring for HG/PG Open 2020-2021 sesongen

Faktor for fridistanse 1.0
Faktor for fri triangel 1.8
Faktor for lukket fri triangel 2.0
Faktor for FAI triangel 2.4
Faktor for lukket FAI triangel 2.6
Prosentsatser for triangel og lukket triangel 20% og 5%
Minimum distanse 15 km


En flytur blir scoret som triangel hvis distansen mellom startpunkt og sluttpunkt er mindre enn 20%. Scoring-distansen vil da være distansen mellom vendepunktene, minus avstanden mellom sluttpunkt og startpunkt. En flytur blir scoret som lukket triangel hvis avstanden mellom startpunkt og sluttpunkt er mindre enn 5%. En tur scores som FAI triangel når ingen av sidene er mindre enn 28 %.

Det er ikke lenger nødvendig å deklarere på forhånd for å score triangel. Du behøver heller ikke å starte turen på et av vendepunktene i triangelen, og ikke minst slipper du å fly helt tilbake til startpunktet. Det holder at avstanden er mindre enn 5%.

HG/PG SPORT
Samme som ovenfor men kun for HG Toppmast-vinger og PG EN A-C klasse

FRIDISTANSELIGAEN PG
Kun avstand mellom start og sluttpunkt med faktor 1.

PG-KLUBB (DEMO)
De 6 beste turene fra PG-OPEN i hver klubb. Scoring kan bli endret underveis i sesongen.

PG TEAM
Et team kan bestå av opptil 4 piloter. De 6 beste turene fra PG-OPEN med maksimalt 2 turer per pilot. Påmelding og endringer i team i menyen på høyre side etter innlogging.

Registrering

Deltagere må registrere seg først ved å klikke "Registrering" i menyen til høyre. (Samme brukernavn og passord kan du taste inn på XCTrack appen, for automatisk opplasting av tracklog). XContest systemet fungerer ellers ganske likt som vårt gamle system i loggboka, du må laste opp fila i .IGC format (GPSDump og mange flyinstrumenter lagrer som IGC).

XCTrack

XContest har også en egen app for Android telefoner/nettbrett, som er ganske så snasen. Du får automatisk logging til ligaen, luftroms og oppgavekart, og i praksis et fullt flyinstrument på telefonen, livetracking, og det kommer mye fine features fremover. XCtrack viser deg også hva som skal til for å få gjennomført FAI triangel og lukket triangel. Merk at XCTrack ikke er noe krav for bruk av distanseligaen, men den gjør ting enklere. Du kan laste ned XCTrack via Play Store på din Android telefon/nettbrett, les meir om appen her.

Regler

Vi benytter de samme regler for DL/FDL som er vedtatt av HP/NLF, men med de endringene som følger med XContest-systemet og de faktorer for scoring som fremgår ovenfor.

NB1!
Inntil 31.03.2021 kan du etterregistrere turer fløyet etter 1. oktober 2020. Fra 1. april 2021 vil det være et krav om at du må logge flyturen innen 14 dager.

NB2!
Det skjer ingen endringer i regelverket for norgesrekorder. Deklarerte norgesrekorder må fortsatt deklareres ihhl. gjeldende norgesrekordregler og meldes inn på flightlog.org og varsle admin.

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg nyheter pr epost:

Registrer epostadresse