Bloggen fra 2011, nyeste øverst.

Women`s Paragliding Open 2011, Ager
Så var Women Open i Ager over for denne gang. Et mega regnskyll i natt gjorde sitt, og dagen idag ble kansellert pga.regnbyger og sterk østlig vind. Vi har hatt en absolutt fantastisk uke, og gråter ikke over at vi ikke ligger øverst på resultatlista. Vi har lært vanvittig mye, flydd masse og opplevd ei helt fortreffelig uke med likesinnede. Det kommer mer om Ager og Women open i Fri flukt. (se også cross country på nett)
Hilsen Guro, Signe, Monica og Guri

Women`s Paragliding Open 2011, Ager
Task 4: Gårsdagen var en vindfull dag, og både Guro og jeg måtte lande tidlig på grunn av vinden.... Guri lå veldig godt an, men landet etter det hun trodde var en beskjed på radioen om at tasken var stoppet...

Task 5: Dagen i dag ble først ganske sikkert kansellert, så ble det satt en task, og så ble det hele kansellert, etter at vinger i luften ganske tydelig viste at det ikke var noe hyggelig der ute. Dagen ble i stedet brukt til alternative aktiviteter:) Vi har ett ørlite håp for morgendagen, men realitetene sier at det blir regn... mvh. Signe

Ager Women`s Open: http://www.agerwomensopen.com/
2011-09-03

Women`s Paragliding Open 2011, Ager
Task 2: Kom raskt opp i skybas, og følte at skyene nesten slukte meg. Måtte komme meg ned, for å tørre å gå til starten - men fikk tatt den og vandra videre til WP1 som var øst i dalen ved innsjøen. Fikk god høyde ved enden av ridgen og hadde god høyde etter vendepunkt. Møtte Signe og Guri når jeg speeda ut i dalen. Dro til vendepunkt to som var i andre enden avdalen - helt vest, valgte å holde meg midt i dalen da de som lå der ikke mista noe særlig høyde. Kom meg opp i skybas ved takeoff igjen og dro over fjellet der. Og kom laaaaaaaaaaaaaaaaaavt i dalen. Det stemmer,som Ronny sa; Der er det dødt altså!!! Men det var små søte landsbyer som jeg skled forbi i lav høyde, og filma. Storkosa mæ. Kom nesten til slottet, men klarte ikke å få nok høyde til å ta vendepunktet der - så valgte heller ei safe landing. Kjempeverynice tur. Ble plukka opp rett etterpå, og møtte Anna, Mara og Els - før vi kjørte til innsjøen (goal) og bada/drakk øl. Finfin dag, varmt og godt, vi LIKER!!!! Hilsen Guro

Nok en flott dag her i Ager. Været var meldt dårlig, men uværet glimret med sitt fravær, og vi fikk nok en fin oppgave. Det var litt mer vind og skyer enn i går, men helt fint i lufta. Ingen av de norske jentene i mål i dag, men alle var fornøyde! Anbefaler denne konkurransen til alle jenter som har lyst til å konkurrere!! Signe

Etter en svær kollaps over fjellsiden i går (havnet bakpå med en boble og havnet i rotor) så trengte jeg en rolig dag for å få igjen flygleden (hendelsesraport er vei). Tok starten og skrudde meg opp til skybas sammen med Guri. La på vei til andre vendepunkt, fikk mye synkt å dermed bestemte meg for å avslutte der få å få en fin tur uten noen skremmende opplevelser. Alt i alt er jeg veldig fornøydmed dagen. Utrolig imponert over innsatsen til de tre andre jentene. Mvh. Monica

På tavla på start-briefingen stod det bikini day, med tegna bilde av ein bikini, og mål ved ein innsjø. Har hatt ein kjempe fin flydag, sjølv om ingen av Team Norge kom oss i mål. Er overraska over kor langt desse spanske termikkboblene lar meg fly. I dag holdt eg meg unna fjellsida eg fikk smake hard turbulens over i går. Veldig greit å ha ein roligare dag uten vesentlige innklapp og karusellar. (skal skrive hendelsesrapport på gårsdagens berg og dalbane) Også veldig fint å ligge i samme boble og skru ilag med mine lag-veninner. Helsing Guri
2011-08-31 08:00

Women`s Paragliding Open 2011, Ager
Målet for dagen - Task 1. i Ager, var å KOMME OSS TIDLIG UT, fly høyt, LANGT, trygt og drite i tiden! Det resulterte at faktisk tre av 4 damer kom til end of speed section, Guri Storeide og Guro S. Bjerk kom i mål - og Signe nesten i mål. Monica slet med å få høyde nok over ridgen og da det var rimelig turbulent over der, så forstår jeg godt at mange ikke kom over. Nå har jeg fått solbrilletryne uten solbriller, etter 3 timer på tur og en løype på totalt 47 km (ifølge GPS`n). Målet framover er å få flest mulig norskedamer i mål HVER DAG - og å fly ut tidlig, fly høyt, trygt, langt og drite i tiden!!!! Vi skal ha alle i mål en dag, bare vent!!!! GIRLPOWER hilsen fra guro, Signe, Guri og Monica!
2011-08-29 20:44
PWC Ager 2011 dag 7
Siste konkurransedag i PWC Ager 2011. En oppgave på rundt 100 km ble satt og den var veldig bra. Ronnny kom til mål først som vanlig av normennene. OJ kom også til mål og stod som vanlig for lag score. Arne landet i mål litt før oppgaven var fullført... Ronny er nå veldig glad og fornøyd med å være kvalifisert til superfinalen. Ronny ble totalt nr.7, Ole Jonny nr. 42 og Arne nr.?
2011-08-27 20:11 Ole Jonny Rønneberg


PWC Ager 2011 dag 6
Kanselert pga mye vind. Det er bedre melding for morgendagen.
2011-08-26 14:20 Ole Jonny Rønneberg


PWC Ager 2011 dag 5
En oppgave på ca 60 km ble satt, forholdsvis kort da de var redd for overutvikling på ettermiddagen. Det ble store fine skyer og vi måtte passe oss for skysuget. Vi tok starten greit og fløy alle tre til mål, men Arne hadde lagt inn en feil rad. på et av vp. Ronny fløy kontrollert inn til en grei plassering bare 2-3 min etter dagens vinner. Ole Jonny kom til mål og stod også i dag for lag scoringen.
2011-08-25 18:01 Ole Jonny Rønneberg


PWC Ager 2011 dag 4
Det kom noe fuktig luft inn i området i natt som førte til at det ble lav skybas i dag. Det ble satt en oopgave på kun 60 km. Vi tok starten greit med skybas på kun 1700 moh. Skybas hevet seg etter hvert til 2200 og det ble lettere å fly fort. Ronny kom tidlig i mål og Ole Jonny noe senere. Arne landet etter siste vp.
2011-08-24 20:48 Ole Jonny Rønneberg


PWC Ager 2011 dag 3
En oppgave på ca 100 km ble satt, og den var over et fantastisk terreng. Høye flott fjell og dype, trange daler var litt av et skue! Litt turbulent ved veggen forran start og noe humpete på landing. Den fine flyturen var verdt den lange buss turen hjem. Hjemme kl. 22.oo der en ØL smakte veldig godt..
2011-08-23 23:22 Ole Jonny Rønneberg


PWC Ager 2011 dag 2
Værmeldingen slo til. Det kom inn skyer på morgenen og det kom noen dråper. Det var mye vind i høyden, så organisasjonen kanselerte dagen. I morgen og noen dager fremover ser værmeldingen bedre ut, så sjansen er stor for flere omganger.
2011-08-22 17:30 Ole Jonny Rønneberg


PWC Ager 2011 dag 1
Det ble satt en oppgave på 132km. -radier var den på ca 110km. Laget startet tidlig men ble dessverre 2 min sene på luftstarten. Dette tok vi inn på første glistrekket da vi valgte en bedre linje. Ved første vp. var det vanskelig og dårlig med termikk. Noen landet men vi klarte å holde oss i lufta. Videre ble det bedre termikk og noen steder i meste laget. Vi fløy dagen uten innklapp og alle vi Norske kom i mål. Vi er kjempefornøyd med flystedet og flydagen.
Link til livetrack: http://www.livetrack24.com/tasks/328
Link til flightlog Ager: http://no.flightlog.org/fl.html?l=2&country_id=195&start_id=2974&a=42

Resultater: http://www.paraglidingworldcup.org/results
2011-08-22 17:29 Ole Jonny Rønneberg


PWC Ager 2011
Treningsdag før første konkurransedag som starter i morgen søndag. Stor fin start med plass til mange vinger. Litt turbulent langs fjellryggen men noe bedre lenger ut på slettene. Ronny, Arne og Ole Jonny fløy sammen det meste av turen. Målet med dagen var å gjøre seg kjent med stedet og kjenne på luften. Temperaturen var behagelig over 2000m. Noen må nok justere bekledningen til i morgen da bakketemperaturen kom opp i over 40 grader! Tusen takk til Trude som ordnet god innkvartering, vi savner deg her.
2011-08-20 19:13 Ole Jonny Rønneberg
PILOTMØTE NC HEMSEDAL
Hei, vi vil forsøke å avholde årets pilotmøte i Hemsedal. Møtet er ment som ett forum hvor KKPG redegjør for hva vi driver med, og hvor vi ønsker tilbakemeldinger fra pilotene om vårt arbeid.
2011-07-22 18:43NC 2011 - resultater
Resultatene er endelig blitt oppdatert per dags dato - dvs til og med Milslukern i Vågå. Sammenlagt resultatet for NC'n totalt er normalisert og det er tett blant de beste. Bjørn Skarpås leder såvidt foran Kjell-Harald Nesengmo. Bjørnar Trondsen på en sterk 3 plass. Sagt med andre ord blir det en spennende NC i Hemsedal. Håper så mange som mulig tar turen til Hemsedal for årets sesongavslutning.

OBS!! Ber om at alle sjekker sine resultater for eventuelle feil og melder til Rolf Dale.

Resultatene kan finnes i menyen til venstre.

(MERK!! Resultatene er blitt redigert som følge av at det manglet en omgang fra Hvittingfoss i totalen. Har også endret litt på teksten over som følge av dette)
2011-07-15 10:10 Rolf Dale
Åpenklasse vs Serieklasse i norske cat 2 konkurranser
De fleste har kanskje fått med seg de tragiske hendelsene under årets VM i Piedrahita (Spania). CIVL har som følge av disse hendelsene bestemt å suspendere alle åpenklasse vinger i alle cat 1 konkurranser (VM og EM). Samtidig anbefaler CIVL at de samme vingene blir suspendert fra cat 2 konkurransene. Siden alle norgescupene er cat 2 konkurranser har det blitt diskutert hva vi skal gjøre med den siste norgescupen i Hemsedal. KKpg mener at vi IKKE skal suspendere åpenklasse vingene for inneværende sesong - dvs at NC'n i Hemsedal vil være åpen for åpenklasse skjermer såvel som serieklasse skjermer. Det vil bli holdt en egen sikkerhetsbreifing for alle dem som flyr åpenklasse rett etter hovedbriefeingen i Hemsedal. Denne briefingen vil ha fokus på hvordan de nye åpenklasse skjermene skal flys og pilotinput ved forskjellige innklapp situasjoner. Briefingen vil bli holdt av Ronny Helgesen som i tillegg til sin lange erfaring med 2-lingere også kan gi erfaringsoverføring fra hendelsene under VM.

KKpg vil følge med diskusjonene og utviklingen som foregår internasjonalt i tiden fremover. Når ting har roet seg og konklusjonene begynner å ta form både innen CIVL, PWCA og de andre nasjonale NAC'ene ellers i verden vil kkpg ta stilling til hva vi gjør neste sesong her i Norge.
2011-07-14 18:13 Rolf DaleNC 2011 - resultater
Resultatene for NC Hallingdal er nå oppdatert.

KKpg vil gratulere Kjell-Harald Nesengmo med imponerende flyging og vinner av begge dagene. Ronny Helgesen fløy inn til andre plass og Gunnar Sæbu på tredje. Sterk flyging av Gunnar som til tross for sterk vind begge dagene presterer så bra med sin serieklasseskjerm.

Arrangørene skal ha all skryt for et kjempe bra opplegg hvor alt var på stell. KKpg vil gratulere klubben med vel gjennomført arrangement og ikke minst en fin, fin startplass :-)
2011-05-11 22:28 Rolf DaleNORGESCUPEN 2011
Da er årets NC-kalender for distanseflyging endelig klar:

•Hallingdal: 7 – 9 mai
•Hjartdal: 2 – 5 juni
•Hvittingfoss: 11 – 13 juni
•Vågå: 16 – 19 juni
•Hemsedal: 6 – 7 august
2011-02-04 19:09Wildcard til landslaget 2011 - pressisering
Som følge av at Monarca Open i Mexico ikke er cat 2 konkurranse i år har kkpg bestemt at den likevel skal telle i wildcard uttaket. Dette pga det er mange gode piloter som deltar i konkurransen. Vi vil da regne om poengsummene i konkurransen til verdensrankingpoeng og dermed inngå i grunnlaget for wildcarduttaket.

Uttaket av wildcard plassen gjøres på bakgrunn av den som faar flest verdensranking-poeng fra 1 januar til 1 april i en FAI2 Cat. konkurranse eller i Monarca-Open
2010-11-21 14:21LANDSLAGET 2011
Da gratulerer vi de som har kvalifisert seg for landslaget i distanseflyging for 2011:

Trude Øverlie
Bjørnar Trondsen
Ronny Helgesen
Zoran Labovic
Arne Årsbog
Ole Jonny Rønneberg

Det vil i tilegg bli tatt ut en wildcardplass i konkurranser i løpet av vårparten 2011.
2010-11-18 13:15

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse