1999 resultater

Nordic Open / Nordisk /NM 1999 (25 - 30.juni)

 Vis innhold på egen side

 Vis innhold på egen side

NorgesRankingen etter 1999 sesongen

 Vis innhold på egen side

 Vis innhold på egen side

New Zealand og Australian Nationals 1999

Øystein Walle og Stein-Tore Erdal fra landslaget var de eneste norske som hadde funnet veien til Manilla, Australia for å delta i disse to mesterskapene.

I NZ Nats kom Øystein på en god 35 plass og Stein-Tore på 71 (ut av 93!!).

I Australian Nats gikk det mye bedre for Stein-Tore med 15 plass mens Øystein var noe uheldig og havnet på 50 plass ut av 119 deltagere.

Selve resultatene er desverre forsvunnet. Sånn er det når man lager link til en annen web-site :(

Meeting Monte Grappa 1999 - Bassano, Italia

Hele 11 piloter fra Norge inklusive 4 fra landslaget stilte opp i konkurransen. Totalt var det over 20 norske (pg) piloter i bassano i påskeuka!

Ronny Helgesen og Stein-Tore Erdal lå å kjempet med de topp 20 men hadde store problemer med siste kilometern til mål hver dag!! Per Arne Holmstad hadde en meget god start i sin første internasjonale konkurranse i og med at han fløy til mål for første gang.

VM 1999 i Pinzgau, Østerike (4 - 17.7.1999)

Bare 2 gyldige omganger på 14 dager gjorde at det ikke ble gyldig mesterskap.

Norges stolte landslag reiste kampeklare avgårde til årets store mesterskap. Nå skulle vi endelig få fly lange turer sammen med de beste i verden.

Dag I: Flyving med NimbusDet ble satt en oppgave på 107,8 km den første dagen. De raskeste gjennomførte denne med en gjennomsnittshastighet på hele 35,5 km/t. Det var en gruppe med piloter som fløy oppgaven veldig fort. Vår beste ble Ronny Helgesen som gjorde en veldig bra omgang og havnet på 22 plass. Espen Skåre fløy også sterkt og kom i mål som nummer 65.

Venting
Etter denne først oppgaven ble VM arenaen innhyllet i ett voldsomt regnvær og fønvind. Det hjalp ikke at arrangørene byttet meteorolog, at vi alle ønsket bra vær, eller at deltagerne drakk seg stygge i ansiktet. Ingenting kunne fjerne værgudenes vrede.

Siste konkurransedagLørdag 17. juli startet vi igjen. Arrangørene satte en relativt kort oppgave på 47,5 km med tidlig start. Det var allikevel en fin dag med mye god flyving.

Chris Muller fra Canada vant med en snittfart på 37,5 km/t. Beste norske ble igjen Ronny Helgesen som kom i mål som nummer 35. Tor-Erik Stranna ble nummer 53, mens Øystein Walle landet 400 meter fra mål og ble nummer 79.

PWC Piedrahita, Spania (27.7 - 1.8.1999)

Relativt fint vær som vanlig, fare for storm på ettermiddagene gjorde at oppgavene ble noe kortere enn vanlig for dette området. Det ble avholdt 4 bra omganger på mellom 50 og 90km.

To av omgangene var meget vanskelige og så hele teten lande før mål.

Stein-Tore Erdal var en av de få som kom til mål alle fire dagene og ble belønnet for innsatsen med en 25. plass i Open Class og 1. plass i Serie Class sammenlagt.

Espen Skåre fikk 50. plass sammenlagt.

Denne siden inneholder mer info:

 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 18/9-2015

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: