Grautfest på Karlslyst 1. og 2.desember 2018

Tradisjon tro fyller vi gårdstunet med førjulsstemning og inviterer til julespill om gårdsnissen på låven (årets store dugnad). Her møter vi alle korpsets medlemmer på scenen. I orkesteret, og i store eller små roller i skuespillet.

Vårt største og morsomste arrangement

Hvert år arrangerer vi Grautfest på Karlslyst. Dette er et stort arrangement for korpset vårt, og vi trenger at alle bidrar. 

Inne i fjøset har vi ei musikalsk juleforestilling som gjennomføres tre ganger i løpet av helga. Alle korpsmedlemmer er med på denne forestillinga i små og større roller, det er viktig for oss at alle deltar - her er det mye mestring! Oversikt over hvilke roller og kostymer de enkelte skal ha kommer etter hvert.

I tillegg til julespillet har vi julemesse hvor vi selger flatbrød, pepperkaker, lefser og husflid som foreldrene i korpset har laget.  For å få til et fint marked trenger vi bidrag fra alle. Vi ber om at alle enten blir med på baking en dag i november, eller leverer husflid til en salgsverdi på 250 kroner. Det arrangeres bakehelg i november hvor lefser og flatbrød bakes, det kommer en mail med påmelding. Vi sender også ut en mail med tips og oppskrifter til hva som kan lages til julemessa.

I og med at vi har en bod med salg av "katta i sekken" (fiskedam m/smågaver), trenger vi at alle korpsfamiliene leverer 10 innpakkede gaver. Disse selges til 20 kr pr stk. Det er fint om gavene merkes hvorvidt de er kjønnsnøytrale eller passer best for jente/gutt.

Ute på gårdstunet er det kafe med salg av vafler, sveler, bålkaffe og pølser m/brød. Ettersom det er grautfest, selges det selvfølgelig også graut!

Etter andre forestiling på lørdag går det fakkeltog fra Karlslyst ned til torget ved rådhuset hvor julegrana tennes. For mange er dette en viktig førjulstradisjon.

Målet vårt er å lage skikkelig god, gammeldags julestemning, og det synes vi at vi klarer godt! Det er bare å reklamere til venner og kjente, det er artigst når det er fullt av folk på tunet!

 

 

 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 7/11-2018

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: