Korpstur til Riga juni 2017

Bilde
By Wilson44691 (image 1-2), Voytek S (image 3), Nikater (image 4), Poco a poco (image 5) - Image 1: File:Freedom Monument Riga Apex.JPGImage 2: File:Old Riga Buildings.JPGImage 3: File:Riga - City Hall.jpgImage 4: File:Riga-Livenplatz03.jpgImage 5: F


19.-23. juni planlegger korpset å dra på tur til Riga. Det går direkte fly fra Værnes. 

Ulempen her er at noen vgs-elever har siste skoledag 20. juni, så de må evt søke fri denne dagen. I og med at det er avslutningsdagen håper vi at det er ok å få fri.
 
Vi har fått et tilbud fra samme reiseselskap som vi brukte da vi var i England for 4 år siden, de er flinke og erfarne med å lage korpsturer. 
 
Her er det opp til oss hva vi ønsker å fylle opp med aktiviteter. Det er lagt opp til noen konserter, samt en tur til badebyen Jurmala. Vi bor på hotell med 4-sengsrom, og vi har de fleste måltidene på hotellet. Alle måltider er inkludert. Estimert pris, 5 000. Dette er på samme nivå som Københavnturen før "subsidier".
 
Prisene er før evt bidrag fra korpskassen og turdugnader. Vi setter pris på tilbakemelding om noen vet om en dugnadsmulighet. Det kommer som vanlig til å være søskenmoderasjon.
 
Til alle nye korpsfamilier: Foreldre og søsken er hjertelig velkommen til å være med på tur. Dette er en flott anledning til å bli bedre kjent med de andre korpsmedlemmene og deres familier.
 


->->-> Kart Riga 


 

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi:

Riga (latviskR?gaestiskRiiapolsklitauiskRyga) er hovedstad og største by i Latvia. Med sine 699 203 innbyggere (2012) er Riga Baltikums største by, og en av de største i Nord-Europa. Mer enn en tredel av Latvias befolkning bor i Riga. Riga er en viktig havneby, samt et senter for industri, handel, kultur og finans i Baltikum. Byen ligger i Rigabukten, ved munningen av elven Daugava. Riga dekker et areal på 307,17 km2, og har en beliggenhet på en til ti meter over havet, på en flat slette av sand.

Latvias nasjonalforsamling Saeima, regjering og president holder også til her.

Elva Daugava går gjennom byen, som har tre hoveddeler: Gamlebyen og sentrum på nordbredden og Pardaugava på sørbredden. Gamlebyen og sentrum har mange bygninger i art nouveau-stil, og gamlebyen har i tillegg mange bygninger fra middelalderen. Byen er relativt flat, og over takene rager spirene på de mange kirkene, samt det 368,5 meter høye TV-tårnet, den høyeste konstruksjonen i byen og det tredje høyeste tårnet i Europa.

Forstedene er dominert av brede gater og boligblokker fra sovjettiden.

Byen har hatt norsk ambassade siden 1992. Den ligger sentralt i gamlebyen, ved Livu torg, og hadde i 2005 11 ansatte

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse