Landsfestivalen 2014 i Trondheim

~~De seinere årene har det vært vanlig at vi i Hommelvik Juniorkorps har vært på stevne og utenlandstur annethvert år. I år har vi meldt oss på Norges Musikkorps Forbund sin landsfestival «Festival 2014» som arrangeres i Trondheim 26.-30. juni.
I 2014 er det 200 år siden Norge fikk egen grunnlov. «Festival 2014» er korpsbevegelsen sin feiring av grunnlovsjubileet. På nettsiden sin skriver festivalen: «på 2014-festivalen skal vi vise hvor viktig korps er for norsk kultur og tradisjon. I 2014 skal alle snakke korps!». Til sammen er det 145 korps med tilsammen 10 000 korpsmedlemmer som er påmeldt festivalen, så dette kommer til å bli ei helg hvor det er korpsmusikere i alle gater og veiter i Trondheim.
Overnatting
Selv om det ikke er så langt å reise, har vi lyst til at det skal bli en tur. Derfor legger vi opp til at vi skal bo i Trondheim denne helga. Vi kommer til å bo på klasserom på Bybroen Videregående Skole fra fredag til søndag. Det betyr at alle trenger å ha med seg sovepose og liggeunderlag. Skolen ligger like ved «Gamle Bybro». Når vi kan bo så sentralt kan vi delta på all moroa som foregår i byen. Samtidig gir det oss fleksibilitet slik at de eldste kan få frihet, samtidig som vi har mulighet til å ta med noen tilbake til skolen dersom vi trenger å hvile oss litt.
I og med at vi er så nært hjemme håper vi å rullere på hvem som overnatter sammen med korpset. Vi setter derfor pris på tilbakemelding fra de som har mulighet til å ta ei natt sammen med gjengen. Det vil være voksne med korpset på alle aktiviteter. Det er veldig hyggelig om flere tar turen inn til byen for å se korpset i aksjon.

Aktiviteter
• Torsdag:
o Åpningskonsert på Tovet kl 1800-1900. Deltakere: The Brazz Brothers, Ila Brassband, Trondheim Politi’s Brass Band, Nidaros Brass Band og Frode Alnæs.
• Fredag:
o Drilloppvisning kl 1200-1400 hvor vi har meldt på drillerne våre. Drillshowet vil foregå fra en scene på Torget. Hvert korps får 10 minutter.
o Byspilling/ -drilling. Minikonserter i byen. Her vil vi ha med alle grupper. Vi vil få tildelt sted og tidspunkt. Konserten vil vare i 30 minutter.
o Marsjshow i Munkegata, kl 1200-1400. Fram mot festivalen øver vi inn et show som vi viser fram. Hvert korps får 15 minutter til rådighet.
o Deltakerfest på Sverresborg Folkemuseum, kl 1800-2200. Her er det mulig å kjøpe billetter for de som ønsker å delta sammen med barna.
• Lørdag:
o Aspirantfabrikk med Brazz Brothers. Dette er et miniseminar for aspiranter som avsluttes med konsert på Torgscenen. Aspirantene vil deles inn i grupper på 150 stk. Øvelsen vil være ca en time. Ledere fra korpset vil følge aspirantene.
o Vi håper å få til en byspilling/ -drilling, samt drillshow på Torget også på lørdag (samme som fredag)
• Søndag:
o Søndag er det parade i Trondheim. Det blir 4-5 oppstillingssteder og vi vil få nærmere beskjed om hvor de skal møte. Avmarsj 13.30
Paraden går inn til Torget hvor det blir show fra scenen med Brazz Brothers, Gardens storband, solister og overraskelser. Vi ønsker å presentere korpsenes uniformer. Hvert korps må plukke en musikant som får vise korpsets uniform på "catwalken". Vi avslutter med urfremføring av nyskrevet verk for Brazz Brothers og 10 000 musikanter. Ikke et tradisjonelt fellesnummer, men noe helt nytt.
o Festivalen avsluttes med tattoo (marsjshow) på Lerkendal søndag kveld (kl 2100-2300). Her vil bl.a Garden delta. Vår plan er at vi rydder sammen etter paraden på søndag, og at vi samkjører til tattoo. Her kan det være greit at de yngste har med seg en voksen.

Mat
Vi kommer til å spise frokost og kveldsmat på skolen.  Lunch og middag serveres i porsjonspakker i regi festivalen.
Lunsj og middag:
• Fredag:
Pasta Milanese
Tacowrap

• Lørdag:
Pastasalat m/kylling og karridressing
Brun lapskaus

• Søndag:
Baguett med kylling i curry
Pasta bolognese

Fredag serveres lunsj i matteltet i Kongens gt og middag på Sverresborg folkemuseum.
Lørdag og søndag serveres lunsj og middag i matteltet i Kongens gt.

Pris
Deltakeravgift pr person er 1100. For søsken blir prisen 900 for medlem nr 2/3. Dette dekker overnatting, alle måltid og aktivitetene vi skal være med på.

Gå gjerne inn på spilleglede.no for å se på programmet.
Ved spørsmål send mail til juniorkorps@gmail.com eller ring Agnes Johanne (975 71 731)


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse