God jul til slektsforskerne

Alle slektsforskere ønskes en riktig god jul og et godt nyttår.  Vi har lagt bak oss et innholdsrikt slektsforskerår.

På vårparten var det fokus i hele landet på grunnlovsjubileet og alle hendelsene rundt dette.  Vi fokuserte spesielt på vår lokale Eidsvollsmann, Christian Christensen Kollerud og Hilda Gangnæs fortalte oss om Kolleruds slektslinjer inn i vår tid. 

Etter sommeren hadde vi besøk av Torill Johnsen som enda en gang geleidet oss inn i slektsforskning i USA.  Vi hadde også tatt med oss noen "gåter" som ikke var løst og fikk hjelp til å søke opp i de amerikanske kilder og noe fant vi.

Helt på tampen, i november gikk turen til Eidskog hvor vi besøkte de som jobber med Eidskogslekt.  Igjen hadde vi med oss noen "gåter" og også denne gangen kunne vi utvide slektsgrenene våre i forskjellige retninger. Dette samarbeidet bør vi fortsette.

Snart begynner et nytt år og møtedager blir kunngjort på nyåret.  Jeg ser fram til å møtes på nytt og håper at også andre har lyst til å slå lag med oss for å gå på jakt etter sine aner eller kanskje finne ut hvor mange firmenninger du har. DNA i slektsforskning blir også mer og mer aktuelt og kanskje vil noen flere også engasjere seg i dette.  

Nissefamilien min ble utvidet med en slektsforskernissefar og det var godt for slektsforskernissemor som kom i fjor  trengte en nissefar ved sin side. All ære til Bjørn Henry.

God jul og godt nyttår.

 

 

 


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg nyheter pr epost:

Registrer epostadresse