AH Bygdetun - Åpning av sykkelmuseet 7. juni 2015

Denne siden har vist bilder som for flere år siden ble lastet opp til Google Picasa.

Picasa Webalbums var en bildetjeneste drevet av Google fra 2004 frem til den ble nedlagt 1 mai 2016.

Du kan lese mer om Picasa Webalbums her:
Wiki
picasa.google.com

Bygdetunet åpnet sin nye avdeling med sykkelmuseet. Det er den gamle smia etter Bjørklund som benyttes til dette formålet. To sykkelentusiaster Truls Olsen og Bjørn Henry Holtet er drivkraften bak museet.  Begge to har samlet sykler gjennom årene og nå er noen av de samlet på bygdetunet, sammen med mange andre "duppeditter" som hører med til sykkelfaget og litt til.  Vi fikk til og med høre "Teddyen min" med Alf Prøysen på sveievegrammafon.

Innimellom må også en leder få skryte litt og denne gangen er leder av Høland Historielag svært fornøyd.   Tre av syklene kommer fra lederens egen garasje hvor syklene har overlevd støv og mus i mange år.

Flaggskipet er "brannbilen" til svigerfar og meieribestyrer Karl Gustav Gran på Høland Meieri, en Diamant modell 1934. Bjørn Henry viser fram sykkelen og tok også en runde eller to på tunet for å reklamere for museet.  Historien sier at da det begynte å brenne på Nordli Bruk var svigerfar på bruket med sykkel før brannbilene, derav navnet.

En Tomahawk fra starten av 1970-tallet etter nevø Petter, på bokspråket en "førsteutgave" er også kommet inn i varmen. Lederens sønner prøvde i sin tid å omlakkere skjermene og Bjørn Henry pusser jevnt og trutt for å få fram det originale.

Lederens egen pikesykke, en Svithunl med ringeklokke  merket "Kåre Lundberg" er også med.  Bare ringeklokka er et klenodium. Min venninnes sykkel med barnesete og kvittering fra kjøp i Trøgstad står ved siden av.  Så nå er både "Unni" og "Eva" kommet på museum.

Sykkelmuseet er vel verdt et besøk.  Håper flere har sine historier og bringer de videre,


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg nyheter pr epost:

Registrer epostadresse