Kulturdagen Fosser 2014

«Kulturdagen Fosser 2014» ble avholdt lørdag 11. oktober. Inspirator, pådriver og gjennomfører var Juliane Husvik Sukkestad som har all ære for å lagd en opplevelsesdag for Fosser og for de som tok seg en tur til Fosser denne dagen. Folket beveget seg rundt på Fosser hele dagen og det var muligheter for å kjøpe kaffe, vafler, boller etc både her og der.

Katten Maleklubb, Kurt Gaasø, Terje J. Johansen, Renate Hauer og Geir Steinar Hageli hadde utstillinger med maleri og foto og Setskog Landhandleri var til stede hele dagen med sin utstilling.

På Filadelfia var det konsert med barne- og ungdomskoret CHILI og Aurskog-Høland Kulturskole. Og på Smia var det konsert ved Kirsti Sørlie Hansen og Joachim Svendsen. 

På grendehuset stilte også Akesrhusmuseet opp og det var oppfordret til å ta med seg lokale historiske bilder som kunne skannes til akershusbasen.  Dersom noen fortsatt har foto av interesse så kan Høland Historielag formidle kontakt videre.

Sammen med Fosser Vel har Juliane tidligere i år avholdt to mimrestunder på grendehuset.  Begge dagene var det godt oppmøte og historier fra dette lå som grunnlag for teaterforestillingen «Et sted i skauen».  Den gikk to ganger for fulle hus.  Der møtte vi først Fosser-originalen Sigfrid som kjørte Tertitten.  Så kommer byfrøkna som forelsker seg og flytter på landet.  Der går hun på butikken til Hafstein og møter Krestjan og Ma bak disken. Forestilling var akkompagnert av Roy Bakker og Håkon Kleven og allsang av gamle slagere. Studio Ranch og Records holdt lys og lyd.

«Opplevelsesruta» startet ved fossen og gikk til Øsken gård.  Høland historielag fortalte om Fosser gård og det industrisamfunnet som en gang var og Åsmund Krogstad om «Fantomet» som besøkte fossen en gang da han var barn. Så, i øsende regn la vi ut mot Øsken gård.  Det var helt utrolig hvor mange som var med på turen.  På veien møtte vi Regionsteateret Baluba og «Sans og samling – Aktiv gård» som skapte eventyrstemning underveis. Vi hørte også på fortelleren Thor-Andre  Walløs gripende fortelling fra krigstida.  Og ikke minst boltret  «Design og håndverk» fra Bjørkelangen videregående skole seg med lyd, lys og kostymer i øsende regn.

Kvelden ble avsluttet på Øsken gård  med Thorun Werswick  og Børli-dikt.

Alt i alt var dette en helt utrolig dag og all takk til alle som bidro til å skape opplevelsen.  Spesiell takk til Juliane som tok initiativet med bakgrunn i sin mastergrad-utdannelse.   Det som bare var synd, kanskje for flere enn meg, var at jeg bare rakk over halvparten.

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg nyheter pr epost:

Registrer epostadresse