"Close race" mellom Gol og Nes

Årets store skytekonkurranse mot Nesbyen Rotary fant sted på Gol’s hjemmebane Hagaskogen.

Flott skytevær og god oppslutning dannet en fin ramme rundt arrangementet. Lett overskyet under selve konkurransen, og strålende solskinn straks siste skudd var avfyrt!

Oppgjøret er forbunnet med stor prestisje og til dels sterke følelser. Riktignok ikke verdens undergang å tape lagmessig. Derimot er oppgjørene individuelt av desto større viktighet! Les: president mot president, far mot sønn, lærer mot lærer, gamle bekjente mot hverandre osv.

Begge lag stilte som vanlig med 12 skyttere hvorav resultatet til de 10 beste var tellende. Selve konkurransen ble svært spennende. Lagene skiftet om å være i ledelsen. Og spenningen var aller størst inne i kafeteriaen hvor den nye elektroniske anvisningen kommer opp på storskjerm. Tilskuerne ser skytingen i realtid, inklusive treffpunkt, poeng, akkumulerte resultat med mer. Mange gode kommentarer både blant nesninger og golinger, latteren satt løst i begge leire.

Sluttresultatet ble 898 poeng til Gol, 884 poeng til Nes. Kun 14 poeng forskjell er virkelig «close race». Og det hjalp ikke akkurat nesningene at de satte minst ett skudd i en av Gol’s skiver. Heller ikke at Nes manglet to av sine beste skyttere. Så til neste år bør nok vi golinger på treningsleir før konkurransen :)

Etterpå ble det flotte taler ved begge presidenter; Jan Ove Wøllo (Gol) og Elling Buøen (Nes). Vi takker Nes Rotaryklubb for oppmøtet og kjempegod innsats!

Kameratskapkomitéen ved Guttorm, Andreas og Tor Olav sto for bevertningen. Kaffe og hele to forskjellige sorter kringle smakte utmerket etter skytingen.

En stor takk også til Paul Ole Kleven for all teknisk assistanse og et svært godt arrangement.

Einar Sillerud
Referent

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

FAKTA OM ROTARY

Globalt finnes det i dag over 34000 klubber med 1.2 mill medlemmer i mer enn 200 land og regioner. Norge har for tiden  324 klubber med vel 12500 medlemmer. På verdensbasis er Rotary inndelt i mer enn 500 distrikter, hvor hvert av disse igjen består av 30 til 60 klubber. Norge er i dag oppdelt i 6 distrikter. 
H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotarydistrikter og Paul Harris Fellow.
 

4-SPØRSMÅLSPRØVEN

Om saker vi tenker, sier og gjør: 

1. Er det sannhet? 
2. Er det rettferdig overfor alle det angår? 
3. Vil det skape forståelse og bedre vennskap? 
4. Vil det være til beste for alle det angår? 
 

ROTARYS MOTTO:

"Service above Self"

Rotarys idé er at medlemmene skal arbeide for en mer menneskelig samfunnsutvikling, hvor det tas hensyn til og vises respekt for det enkelte menneske og ethvert ærlig arbeid. 
 

OM DISTRIKT 2310

Rotary distrikt 2310 er det største av 6 distrikter i Norge. Det dekker Oslo, kommunene Asker og Bærum i Akershus samt Buskerud fylke. Distriktet har Skandinavias eldste og største Rotaryklubb - Oslo R.K. som ble chartret 1. juni 1922, og som har over 200 medlemmer. 

Distriktet dekker et område på 15. 679 kvadratkilometer, mens den lengste avstanden mellom Rotaryklubbene er 350 km (Oslo - Geilo). Det er 55 klubber i distriktet vårt. Klubbfordelingen er Oslo (25 klubber), Asker (3), Bærum (8) samt Buskerud (24).