Møtereferat 8. desember 2014

Saker fra styremøte:

Påmelding til julemiddagen 15.12 ble gjort i dag. 
Faddere som har foreslått nye medlemmer kan nå spørre de aktuelle. Pass på å holde fokus på at dette er en yrkesorganisasjon. Birger har oversendt et opplegg for nye medlemmer som ble brukt i et møte for noen år siden, og vi har flere maler på velkomstbrev.

I dag er frist for bestilling av spekemat.

Ove hadde i dag utvidet 3- min. Om sin tur til Vietnam.

Det var et spennende land å besøke. Flateinnhold som Tyskland og 90 mill innbyggere. Det er et politisk parti (kommunistisk) og landet har utviklet seg mye etter at kommunistpartiet innførte kapitalisme! Den typiske vienameseren har spiss hatt og kjører moped. Ove var på tur til kysten i en by kalt Pantiet og tok drosje fra Saigon. Der levde mange av fiske og markedssalg. Kjøremønsteret var umulig å skjønne, men til større kjøretøy du hadde, til større tute. Ove var også noen dager på et strandhotell. Det var preget av mye russiske turister, og mye av reklameskiltene var på russisk,vietnamesisk og engelsk. Ove bodde på et spahotell. Her hadde hotellansatte ca 100 kr i mnd. I lønn.

Tilbake til Saigon tok de tog og så store plantasjer med pitahayafrukt. Ove hadde med smaksprøver. Smakte litt som kiwi. I Saigon er det ca 10 mill innbyggere. Høyeste bygning er 262 m høyt. Ove så også mye fine hotell, mange godt bevarte bygg fra 17-18hundretallet, mye trafikk og fine parker. Det var advart om mye lommetyver, og Ove var lurt en gang da han betalte 100000 av den lokale myntenheten. Dette blir ca 30 nok..

 

Tor Olav Sviggum
Referent


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

FAKTA OM ROTARY

Globalt finnes det i dag over 34000 klubber med 1.2 mill medlemmer i mer enn 200 land og regioner. Norge har for tiden  324 klubber med vel 12500 medlemmer. På verdensbasis er Rotary inndelt i mer enn 500 distrikter, hvor hvert av disse igjen består av 30 til 60 klubber. Norge er i dag oppdelt i 6 distrikter. 
H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotarydistrikter og Paul Harris Fellow.
 

4-SPØRSMÅLSPRØVEN

Om saker vi tenker, sier og gjør: 

1. Er det sannhet? 
2. Er det rettferdig overfor alle det angår? 
3. Vil det skape forståelse og bedre vennskap? 
4. Vil det være til beste for alle det angår? 
 

ROTARYS MOTTO:

"Service above Self"

Rotarys idé er at medlemmene skal arbeide for en mer menneskelig samfunnsutvikling, hvor det tas hensyn til og vises respekt for det enkelte menneske og ethvert ærlig arbeid. 
 

OM DISTRIKT 2310

Rotary distrikt 2310 er det største av 6 distrikter i Norge. Det dekker Oslo, kommunene Asker og Bærum i Akershus samt Buskerud fylke. Distriktet har Skandinavias eldste og største Rotaryklubb - Oslo R.K. som ble chartret 1. juni 1922, og som har over 200 medlemmer. 

Distriktet dekker et område på 15. 679 kvadratkilometer, mens den lengste avstanden mellom Rotaryklubbene er 350 km (Oslo - Geilo). Det er 55 klubber i distriktet vårt. Klubbfordelingen er Oslo (25 klubber), Asker (3), Bærum (8) samt Buskerud (24).