Møtereferat 17. november 2014

Per Egil har snakket mer med Venås om spekematpakker. Det ligger an til å bli pakker som koster 500,- inn i klubben og 1000,- ut til medlemmene. Etter innspill er vi enige om å også ha et pakkealternativ på 500,- til medlemer.

Tema: Egoforedrag ved Bente.

Født i Oslo, og bodde i Nittedal til hun var 19 år. Bente var ei blid jente, men ei urokråke. Eldst i en søskenflokk på 3. Familien var veldig mye i Hallingdal i helgene i hennes barndom. Der bodde besteforeldre, og det var gode helger med mye god mat.

Det var ikke for Bente å drive med musikk og sport, selv om tilbudene var der. Bente har skjønt at foreldrene hadde god råd da hun ble voksen. Ett bevis var at de hadde TV tidlig.

Bente gikk på handel og kontor og gymnas.

1982 møtte hun mannen sin, Per Kristian, og de har 3 barn, som nå er 29, 25 og 22.

Februar 1989 flyttet de til Gol, først Grønli, så Robru. Senere bodde de opp mot Golsfjellet i 3 år, og 12 år på Øygardane. Nå er de flyttet til Petterbråten og trives godt der.

Bente har slanket seg mye og flere ganger, minst 300 kg.

Bente har laget mye mat og har jobbet med servering. Jobbet også som hjelpepleier etter videregående. Jobbet i forsikring, og hadde kveldsjobb i BBS etter at de fikk sitt første barn.

Etter at de flyttet til Gol hadde hun mange småjobber i Hemsedal og Gol. Jobbet en lengere periode i Telenor, som leder etterhvert. Etter en større omorganisering i Telenor i 2002 ble hun og 1800 andre sagt opp, to dager etter familien hadde flyttet inn i nytt hus.

Etter en kort jobb i Norgesbooking, tok hun over begravelsesbyrået på Gol.

Julen er en viktig høytid for Bente, og er i full gang med forberedelsene. Hun lager mye mat, og minst 15 slag kaker.

Hun liker godt å reise, og gjerne utenfor de mest vanlige ferieplassene, for eksempel fra India for 6 år siden. En annen tur var til Vietnam , for 2 år siden, hvor de opplevde bl.a. Livet i Hanoi, flåtelandsbyer og monkey island.

Bente har vært aktiv i Røde Kors store deler av livet, og er på fjerde året leder i Gol og Hemsedal Røde Kors.

Barna har vært førsteprioritert, og mye av fritiden har vært brukt til å følge opp barna i sine interesser, og de har fått seg campingvogn i Aurdal. Bentes mann er kreftsyk, noe som preger hverdagen.


Det gikk liste rundt i dag med påmelding til rakafisk neste mandag.

 

Tor Olav Sviggum
Referent


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

FAKTA OM ROTARY

Globalt finnes det i dag over 34000 klubber med 1.2 mill medlemmer i mer enn 200 land og regioner. Norge har for tiden  324 klubber med vel 12500 medlemmer. På verdensbasis er Rotary inndelt i mer enn 500 distrikter, hvor hvert av disse igjen består av 30 til 60 klubber. Norge er i dag oppdelt i 6 distrikter. 
H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotarydistrikter og Paul Harris Fellow.
 

4-SPØRSMÅLSPRØVEN

Om saker vi tenker, sier og gjør: 

1. Er det sannhet? 
2. Er det rettferdig overfor alle det angår? 
3. Vil det skape forståelse og bedre vennskap? 
4. Vil det være til beste for alle det angår? 
 

ROTARYS MOTTO:

"Service above Self"

Rotarys idé er at medlemmene skal arbeide for en mer menneskelig samfunnsutvikling, hvor det tas hensyn til og vises respekt for det enkelte menneske og ethvert ærlig arbeid. 
 

OM DISTRIKT 2310

Rotary distrikt 2310 er det største av 6 distrikter i Norge. Det dekker Oslo, kommunene Asker og Bærum i Akershus samt Buskerud fylke. Distriktet har Skandinavias eldste og største Rotaryklubb - Oslo R.K. som ble chartret 1. juni 1922, og som har over 200 medlemmer. 

Distriktet dekker et område på 15. 679 kvadratkilometer, mens den lengste avstanden mellom Rotaryklubbene er 350 km (Oslo - Geilo). Det er 55 klubber i distriktet vårt. Klubbfordelingen er Oslo (25 klubber), Asker (3), Bærum (8) samt Buskerud (24).