Møtereferat 10. november 2014

Tema: Besøk fra Hallingdølen. Bjarne Tormodsgard

Mediebransjen er knalltøff om dagen, og mange aviser har redusert antall ansatte drastisk.

Hallingdølen er etablert i 1936. Driver i tillegg til avis bl.a. Med bøker, magasin og og tv.

Opplaget i dag på 9320.

Avisa vart i si tid kjøpt av 8 kamerater, som alle var avholdsfolk, venstrefolk og målfolk.

Tor Jonnson vart henta inn som redaktør dei tidlige årene. Han kunne provosere leserne, men var flink og eierne slo ring om han den tiden han var der.

Hallingdølen er en motstrømsavis og uavhengig. Vedtekter: bare privatpersoner bosatt i Hallingdal kan eige aksjer, og kan ikke ha mer enn 10 prosent.

Dei fem u-ane: uklokt, ulogisk, urimeleg, uøkonomisk, urettferdig. Det var det Hallingdølen følte om en gratis nettavis. Derfor er nå Hallingdølen en nettside med abonnement. Hallingdølen skal også være tilgjengelig på alle plattformer.

Opplagstallet har vært synkende siden 2008, men mindre dramatisk enn i mange andre aviser. Nedgangen har flate ut de siste årene.

Hallingdølen har vunnet mange priser de siste årene, og vart i år kåra til Europas beste lokalavis. Begrunnelsen er at avisa har vært flinke til å fortelle lokale folks historie. Tormodsgard viser en video han viste til talen sin når han mottok prisen.

Video har blitt en satsing. Det gir innholdet en ny dimensjon og har blitt en ny inntektskilde. Alle i redaksjonen produserer videoer. Den nye dimensjonen blir vist med reportasje fra ljungsdalen og konsert med Ole Edvard Antonsen.

Nett-TV. Galskap?

2 års prosjekt med budsjett på 2,7 mill. Planlagte Inntekter skal etter hvert være reklame, produksjoner og streaming. Avisen ønsker å være med på utviklingen som viser at folk ser mindre på tv, og mer på streaming over nett.

Første oppdrag var produksjoner  med 4 direktesendinger for ladskappleiken på Geilo.

Avisbransjen er i en tøff tid. Regjeringen vil ha moms, opplagene og annonseinntektene går ned og  mediekonsernene har snakket ned papirformatet i lang tid.Tormodsgard tar også tak i en del myter. Facebook er fortsatt ikke en viktig kilde til informasjon i lokalmiljøet!

Møtet vart avsluttet med framvisning av spekematpakker som er aktuelle for videresalg som inntektskilde til klubbens prosjekter.

 

Tor Olav Sviggum
Referent


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

FAKTA OM ROTARY

Globalt finnes det i dag over 34000 klubber med 1.2 mill medlemmer i mer enn 200 land og regioner. Norge har for tiden  324 klubber med vel 12500 medlemmer. På verdensbasis er Rotary inndelt i mer enn 500 distrikter, hvor hvert av disse igjen består av 30 til 60 klubber. Norge er i dag oppdelt i 6 distrikter. 
H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotarydistrikter og Paul Harris Fellow.
 

4-SPØRSMÅLSPRØVEN

Om saker vi tenker, sier og gjør: 

1. Er det sannhet? 
2. Er det rettferdig overfor alle det angår? 
3. Vil det skape forståelse og bedre vennskap? 
4. Vil det være til beste for alle det angår? 
 

ROTARYS MOTTO:

"Service above Self"

Rotarys idé er at medlemmene skal arbeide for en mer menneskelig samfunnsutvikling, hvor det tas hensyn til og vises respekt for det enkelte menneske og ethvert ærlig arbeid. 
 

OM DISTRIKT 2310

Rotary distrikt 2310 er det største av 6 distrikter i Norge. Det dekker Oslo, kommunene Asker og Bærum i Akershus samt Buskerud fylke. Distriktet har Skandinavias eldste og største Rotaryklubb - Oslo R.K. som ble chartret 1. juni 1922, og som har over 200 medlemmer. 

Distriktet dekker et område på 15. 679 kvadratkilometer, mens den lengste avstanden mellom Rotaryklubbene er 350 km (Oslo - Geilo). Det er 55 klubber i distriktet vårt. Klubbfordelingen er Oslo (25 klubber), Asker (3), Bærum (8) samt Buskerud (24).