Møtereferat 16. juni 2014, Presidentskifte

Årets presidentskifte fant sted i strålende sommervær 16. juni. Denne gang utenfor puben på Pers Hotell slik at vi slapp den varme kveldssola utenfor Tropicana.

Flott pådekking og ramme rundt det hele. Kokken Jesper sto for utsøkt grillmat. Og Nor serverte drikkevarer – det var altså ikke «TeleNor» slik som undertegnede mistolket president Kai’s velkomsttale…

                   

Til sammen 27 feststemte rotarianere og ledsagere var til stede. Avtroppende president Kai Hansen holdt tale og takket både styret og alle andre medspillere for all jobbing og støtte gjennom Rotary-året som vi har bak oss. Kai’s kone Hege røpet at det nok blir vemodig å bli uten «kjedet», uten at vi ble fortalt i hvilke anledninger det har blitt brukt. Presidentkjedet ble overrakt til påtroppende president Per Egil Rese. Han takket på forhånd for tilliten fra oss alle for presidentvervet. Per Egil ser frem til de kommende 12 måneder med glede og forventning.

Et nytt medlem fikk vi også denne kvelden. Bente Andreassen har allerede rukket å være gjest på en rekke av våre møter. Deriblant holdt hun på sitt første møte i januar foredrag om sin jobb som daglig leder i Gol Gravferdsbyrå og leder av Gol Røde Kors. Som Bente’s fadder holdt Randi Skredegård et levende innlegg og ga oss en oppsummering over Bente’s oppvekst, arbeidsliv og hennes brennende engasjement i humanitære saker.  Kai Hansen overrakte henne deretter Rotary-nålen. Vi ønsker Bente Andreassen hjertelig velkommen som medlem i Gol Rotary Klubb.

 
Her ser vi fra venstre: Lars Riise (nytt medlem,
tatt opp dette året), avtroppende President Kai Hansen,
Bente Andreassen (nytt medlem, tatt opp i kveld) og
innkommende President Per Egil Rese.


Einar Sillerud
Referent 


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

FAKTA OM ROTARY

Globalt finnes det i dag over 34000 klubber med 1.2 mill medlemmer i mer enn 200 land og regioner. Norge har for tiden  324 klubber med vel 12500 medlemmer. På verdensbasis er Rotary inndelt i mer enn 500 distrikter, hvor hvert av disse igjen består av 30 til 60 klubber. Norge er i dag oppdelt i 6 distrikter. 
H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotarydistrikter og Paul Harris Fellow.
 

4-SPØRSMÅLSPRØVEN

Om saker vi tenker, sier og gjør: 

1. Er det sannhet? 
2. Er det rettferdig overfor alle det angår? 
3. Vil det skape forståelse og bedre vennskap? 
4. Vil det være til beste for alle det angår? 
 

ROTARYS MOTTO:

"Service above Self"

Rotarys idé er at medlemmene skal arbeide for en mer menneskelig samfunnsutvikling, hvor det tas hensyn til og vises respekt for det enkelte menneske og ethvert ærlig arbeid. 
 

OM DISTRIKT 2310

Rotary distrikt 2310 er det største av 6 distrikter i Norge. Det dekker Oslo, kommunene Asker og Bærum i Akershus samt Buskerud fylke. Distriktet har Skandinavias eldste og største Rotaryklubb - Oslo R.K. som ble chartret 1. juni 1922, og som har over 200 medlemmer. 

Distriktet dekker et område på 15. 679 kvadratkilometer, mens den lengste avstanden mellom Rotaryklubbene er 350 km (Oslo - Geilo). Det er 55 klubber i distriktet vårt. Klubbfordelingen er Oslo (25 klubber), Asker (3), Bærum (8) samt Buskerud (24).