Møtereferat 26. mai 2014

Vi minner om følgende programendringer:

 

- Mandag 02. juni:        Utgår.
- Tirsdag 03. juni:          Skyting ved Trytetjern mot Nesbyen RK. Avreise fra Pers kl 17.15.
- Mandag 16. juni:        Presidentskifte. Start kl 19.00.
- Mandag 30. juni:        Gol Skipark. Oppmøte i kafeteriaen i skiparken kl 19.30.

President Kai Hansen ønsket velkommen. Vi hadde i kveld to gjester: Pål Golberg og hans mor Grete Golberg.

Foredrag v/ Pål Golberg

Pål fortalte med innlevelse både om sin oppvekst og om sitt liv som aktiv skiløper.

Født 1990. Oppvekst og fine ungdomsår i Gol. En aktiv gutt fra han var liten, men uten noe utpreget talent. I fotball var Pål «best uten ball». Fra han var 7 år løsnet det litt på langrennsfronten. Og det ble mye kjøring på far og mor til ulike arrangementer. Ofte langt unna Gol. Far Gabriel var opptatt av hvor de hadde de fineste premiene J. Langrennsmiljøet på Gol var den gang veldig bra. Pål forteller viktigheten av at de var 8 gutter som trente sammen og presset hverandre til gode resultater.

Neste «løft» kom da Pål startet på NTG på Lillehammer. Litt tøft i starten å bo alene på hybel, uvant med både klesvask og matlaging. Men det ble fort både inspirerende og positivt for ham. Å trene med langrennsløpere som var bedre enn Pål ga ham en god utvikling. I 2008/09 kom han med på junior-landslaget. Senere gikk det slag i slag med rekruttlandslag(2011), sprintlandslag(2012) og allroundlandslag(2014).

Treningsopplegget 2014:

Vår/sommer: Langkjøring, litt lystbetont, noen fridager(april). Mest rulleski og løping. Spesialtrening. Samling på snø på Sognefjellet. Mengdetrening betyr 90-95t/mnd.

Høst: Flere samlinger. Litt mindre mengdetrening. Mer intensitet. Ned til 85 og 80t/mnd. Fra slutten av oktober samling på snø, periode med mengdetrening, mye rolig.

November/desember: Første renn på Beitostølen. Deretter rett hver helg bortsett fra jul-Nyttår.

Februar 2015: Formtopp under VM i Falun i slutten av februar.

Pål synes, litt overraskende kanskje, at det er morsomst å se utviklingen i egen trening og egen form. Morsommere enn å gå konkurranser!

Motiverende er både god trening og treningsdagboka. Det blir viktigere å sette seg treningsmål enn resultatmål. Mye fordi gode resultat kommer mer sjeldent enn en god trening…

Resultat:

Pål har en mengde toppresultat i både world cup og mesterskap. Deriblant to seire i verdenscup’en:

Målsetning de nærmeste sesongene:

*Trene mer skøyting

*Bli god også på lengre distanser

*Gode resultat under VM i Falun 2015

*Hevde seg i World Cup, ikke bare i enkeltrenn, men også sammenlagt

Noen flere «gullkorn»:

SOTCHI: For varmt. Møkkete snø. Svenskene smurte bedre med kun slip + pulver. Mye etterpåklokskap for oss norske…

PSYKOLOG: Positivt, litt overraskende kanskje. Utfordrer løperne på mye. Flytte grenser. Og ta konsekvens av de mål de setter seg. Agerer som coach og altmuligmann.

EGEN SMØRER: Kjempeviktig samarbeide. Både for å frigjøre tid. Og for samspill med fabrikken (Madshus).

KJÆRESTER: Mange kjærestepar i miljøet. Også noen som har kjæreste fra andre miljø, som også fungerer bra tross lange perioder fra hverandre. Men Pål er ledigJ…

REISEDØGN: 250 – 270 reisedøgn pr år!

NORTHUG: Petter har jo vært mange år på landslaget. Ble ikke så lang tid Pål og Petter var på samme lag før Petter fikk avtale med «COOP». Hadde liten kontakt med Petter som ofte var litt «ensom ulv», holdt litt avstand til resten av landslaget. Og hadde jo et eget «støtteapparat» på nesten 35 «rådgiver/hjelpere». Mange med litt dårlige råd?

GOLF: Pål er også ganske god i golf. Har trent én(!) gang i år. Medlem i Hafjell Golfklubb. Handikapp 5,6.

TRENERUTDANNING: Pål er ikke fremmed for enten selv å bli trener. Eller få en annen sentral rolle i langrennsmiljøet. Når har en gang gir seg på landslaget.

Det ble også tid til både spørsmål og debatt. Mange av oss rotarianere er levende interessert også i langrenn. Og følger Pål via massemedia i sesongen. For dem som vil vite enda mer:www.paalgolberg.com

 

Vi takker Pål Golberg for et innholdsrikt og engasjerende foredrag. Lykke til kommende vinter!

 

Referent Einar Sillerud


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

FAKTA OM ROTARY

Globalt finnes det i dag over 34000 klubber med 1.2 mill medlemmer i mer enn 200 land og regioner. Norge har for tiden  324 klubber med vel 12500 medlemmer. På verdensbasis er Rotary inndelt i mer enn 500 distrikter, hvor hvert av disse igjen består av 30 til 60 klubber. Norge er i dag oppdelt i 6 distrikter. 
H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotarydistrikter og Paul Harris Fellow.
 

4-SPØRSMÅLSPRØVEN

Om saker vi tenker, sier og gjør: 

1. Er det sannhet? 
2. Er det rettferdig overfor alle det angår? 
3. Vil det skape forståelse og bedre vennskap? 
4. Vil det være til beste for alle det angår? 
 

ROTARYS MOTTO:

"Service above Self"

Rotarys idé er at medlemmene skal arbeide for en mer menneskelig samfunnsutvikling, hvor det tas hensyn til og vises respekt for det enkelte menneske og ethvert ærlig arbeid. 
 

OM DISTRIKT 2310

Rotary distrikt 2310 er det største av 6 distrikter i Norge. Det dekker Oslo, kommunene Asker og Bærum i Akershus samt Buskerud fylke. Distriktet har Skandinavias eldste og største Rotaryklubb - Oslo R.K. som ble chartret 1. juni 1922, og som har over 200 medlemmer. 

Distriktet dekker et område på 15. 679 kvadratkilometer, mens den lengste avstanden mellom Rotaryklubbene er 350 km (Oslo - Geilo). Det er 55 klubber i distriktet vårt. Klubbfordelingen er Oslo (25 klubber), Asker (3), Bærum (8) samt Buskerud (24).